Bună ziua. Îmi puteți spune care este situația terenurilor pentru care s-au făcut măsurători gratuite, din fondurile alocate de primarii? Am înțeles de la un topograf ca persoana care a fost la fata locului și s-a înscris în registru este singura care va figura proprietar, indiferent de câți alți moștenitori exista. Este adevărat? Este posibil asa ceva? Bunicii mei aveau pe acel teren act de proprietate și CF, insa am înțeles ca în urma acestor noi măsurători s a emis un nou registru și CF ul vechi nu ar mai fi valabil, ci este trecuta persoana care s a declarat posesoare la fata locului cand s au efectuat măsurători. Mentionez ca bunicii mei nu mai trăiesc, iar persoana care a fost prezenta la măsurători este un unchi (soțul fiicei bunicilor mei).
Mulțumesc anticipat!
Bună ziua. Dacă actul de proprietate este pierdut, se pare ca nu mai știe nimeni unde este, se poate deschide succesiune? Avem doar un extras CF și un plan de încadrare în zona, obtinut de la un topograf. Mulțumesc mult!
Bună ziua. În cazul în care unul sau doi dintre nepoți, câte sunt veri primari, vor sa facă succesiune pe un teren aparținând bunicilor, care este procedura? Mentionez ca dintre frații moștenitori (7 la numar), mai trăiește doar unul, care e stabilit in Australia și nu mai are nici buletin și nici pașaport valabile.
Succesiunea nu a fost făcută de frații moștenitori, insa 2 dintre nepoți doresc sa o deschidă.
Contractul de vz cump nu este autentificat la notar. Cat despre succesiune, nu stiu sa va spun daca trebuie facuta dupa parinti sau problema e mai complicata de atat. Interesant de stiut...am sa intreb. Cred ca ar trebui facuta si o expertiza topografica si o identificare in CF, nu-i asa?
Buna seara! Dorim sa cumparam un teren. Cel care vinde terenul a incheiat un contract de vz cump cu fratii lui, prin care se mentioneazul ca in schimbul terenului le a dat o suma de bani. Mentionam ca vanzarea s-a facut fara sa fi fost in prealabil deschisa sau incheiata succesiunea. In aceste conditii, noi cum sa ne asiguram ca putem cumpara acest teren si nu vor exista mostenitori care sa vina ulterior cu pretentii?
Bună seara.
Am auzit astăzi o afirmație care m-a pus pe ganduri. Cum ca daca cineva plătește impozit pe un teren, după un anumit număr de ani, poate deveni proprietar al acelui teren. Este adevărat acest lucru și dacă da, după cati ani se întâmplă acest lucru?
Buna ziua.
Dorim sa ridicam o cabana de lemn pe structura de piloni, astfel incat sa poate fi mutata, in caz de nevoie. Mentionez ca terenul pe care dorim sa construim este al bunicilor mei care au decedat si nu este facuta succesiunea, astfel ca noi suntem doar mostenitori, dar fara documente care sa ateste faptul ca suntem si proprietari. In aceste conditii, putem sa ne ridicam o cabana si, daca da, este nevoie de autorizatie den constructie? Multumesc anticipat.
Exista undeva clarificate sau enumerate "alte cheltuieli cu caracter social efectuate în baza contractului colectiv de muncă sau a unui regulament intern"?, despre care se face referire in Art. 25, alin.3, litera b, pct.4 din Codul Fiscal?
Putem incadra aici ajutorul pentru prima casatorie acordat de angajator sau ajutorul acordat angajatilor care au copii incadrati intr-o forma de invatamant de stat sau privat sau trebuie sa le asimilam salariilor si sa retinem contributii sociale?