avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Activitate Grigore91

Activitate Grigore91

Deci proprietarul a murit fiind tatal copiilor...ei stau acolo nefacand succesiune si nu mai platesc nimic de ani buni... acum am aceasta problema cu administratorul si presedintele precum nu exista lege sa le faca ceva . Avand in vedere ca ei sunt vreo 8 in apartamentul ala.
Dorin Voicilas a scris:

Ce legătură are succesiunea cu cei care folosesc efectiv apartamentul? Nu are nicio importanță succesiunea. Cei ce folosesc apartamentul și consumă apă trebuie să plătească. Asociația trebuie să-i dea în judecată, fără niciun fel de discuții.

Buna ziua !

Am o problema.
Locuiesc la bloc si am un vecin care nu a mai platit la apa de 4-5 ani nimic. A ajuns la frumoasa suma de 20.000 de lei datorie. Asociatia a facut un contract cu cei de la apa unde platim toti cate 10 lei sa acoperim paguba... Bineinteles in continuare persoanele respective care locuiesc in apartament nu platesc nimic ia banii se tot aduca chiar daca dam noi aia 10 lei.... Am vorbit cu presedintele , i-am spus sa ii dea in judecata iar raspunsul lui a fost urmatorul.

A vorbit el cu nu stiu ce avocat (bineinteles ca sunt 100% sigur ca minte) si i-a spus ca cei ce locuiesc acolo din cauza ca nu au succesiunea pe apartament facuta ( chiar nu o au ) nu li se poate face nimic.

Aici vreau sa stiu, daca ii da asociatia in judecata. Ce se dispune ?
Asi dori sa stiu exact pasii care se vor urma pentru a se rezolva problema pentru ca in viitorul apropiat o sa ne fie taiata apa la tot blocul.
am inteles, multumesc mult :)

gi-jane2 a scris:

nu mi-as face griji.

Cat timp are el la dispozitie sa faca treaba asta ? Cand s-a intamplat accidentul nu avea absolut nimic pur si simplu a cazut de pe bicicleta , iar urmatoarea zi imi spune ca e plina de julituri si restu. Din ce stiu eu ar trebui sa scoata un IML si sa aibe mai mult de 90 de zile de ingrijiri ca fapta sa fie penala.
Singuru lucru ma deranjeaza ca prin imprudenta mea nu am sunat la politie iar pana am gasit un loc de parcare a plecat, eu ulterior ducandu-ma la politia rutiera sa anunt deci pot fi acuzat de fuga de la accident..... In mintea mea pentru mine nu a existat un accident , dar codul penal spune altceva.

Singura problema e dosarul penal care ma poate afecta destul de rau :) avand in vedere ca sunt functionar public cu statut special. Deci ca atare va duce automat la eliberarea mea din functia de executie .

gi-jane2 a scris:

La cei de la rutiera mi s-a emis un avertisment si atat.

am crezut ca s-a deschis dosar penal.
Ala va poate face plangere penala, vedem daca s-o duce.



Grigore91 a scris:

Nu a depus plangere si nici la spital nu s-a dus. Se fac cercetari doar prin faptul ca am declarat eu accidentul ?? La cei de la rutiera mi s-a emis un avertisment si atat.


E posibil sa fiu acuzat de fuga de la fata accidentului daca l-am declarat ?
Nu a depus plangere si nici la spital nu s-a dus. Se fac cercetari doar prin faptul ca am declarat eu accidentul ?? La cei de la rutiera mi s-a emis un avertisment si atat.
Buna Ziua.
De curand am facut un accident. Am facut stanga de pe un drum cu prioritate,doar ca am intrat pe contrasens fiindca erau masinii parcate pe sensul meu de mers. Am intrat ,am inaintat cam 6-7 metri si urma sa virez iarasi la dreapta. Din fata venea un biciclist , se uita in partea stanga nicidecum in fata, era situat pe axul drumului, am oprit masina,l-am clanxonat iar el nu a avut nici o reactie,a intrat direct in masina mea ( pe partea stanga a masini) cazand jos. L-am intrebat daca este bine , mi-a spus ca nu are nimic. Mi-a spus ca nu are frana la bicicleta si nu a putut sa opreasca... M-am dus frumos sa intorc masina sa o parchez undeva , iar el intre timp a plecat.

Nu am mai sunat la politie crezand ca nu e cazul, dar din mustrari de constiinta si cunoscand fel si fel de spete, m-am dus sa declar accidentul .

La vreo 5-6 ore biciclistul vine la mine la poarta sa discutam ( am aflat ca e vecin cu mine la cateva strazi ) , unde ma acuza ca il doare in zona coastelor , ca eu am intrat in el. I-am spus ca eu am declarat accidentul la politie . A doua zi iarasi in aceeasi zona ma intalnesc cu el iar toata lumea de acolo stie ca eu am intrat in el si toate cele.

Ce se poate intampla in cazul acesta ? Deja a trecut 2 zile , el nu a fost la spital sau ceva de genul, mai poate face ceva ? Cum e posibil sa ma apar daca el minte ca am intrat in el ? Intre timp au aparut fel si fel de persoane care pretind ca au vazut si ei cand defapt nu era absolut nimeni afara.
Buna seara.

Am o problema legata cu botezul copilului. Am fost la un local de evenimente sa inchiriez in urma cu o luna, dupa mai mult timp de discutie mi-au prezentat oferta care e urmatoarea :
1. Meniu 145 lei.
2. Decor sala. ( mi s-a spus ca e gratis ).
3. Inchirierea sali gratuita
4. 2 ospatari fiecare platit cu 145 lei.
5. Bucatar ajutor bucatar si femeia de servici 700 lei.

Am dat avansul 2.000 de lei toate bune si frumoase. Astazi trec pe acolo sa vorbesc ceva legat de muzica si ma trezesc ca la meniu platesc separat t.v.a . Si la decor 1.000 lei altfel lasa mesele si scaunele goale.

Ea nu a avut 2 contracte in schimb i-am facut poza contractului facut de ea.

E valabil daca scot pozele la xerox ? Precizez ca in contractul initial nu scrie nimic legat de t.v.a la meniu nici de suma pentru decor, dar ea intre timp l-a modificat pe al ei.

Daca la sfarsit decid sa nu platesc acel t.v.a aparut pe parcurs si cei 1.000 de lei ce se poate intampla ? S-au mai exact poate practica asa ceva ?
In cazul in care voi fi admis, se vor face cercetarile amanuntite in legatura cu cazierul, pe langa ce imi elibereaza cei de la politie la data inscrierii vor verifica si daca in trecut am avut probleme.

In cazul meu in 2013-2014 mi s-a intocmit dosar penal pentru furt si s-a finalizat cu neinceperea urmariri penale din ce imi amintesc unde am primit o amenda de 100 de lei.

Acum nu stiu daca e contrar ce am patit eu cu ce specifica ei aici :

Persoana să nu fi săvârșit fapte pentru care i s-au aplicat sancțiuni contravenționale sau amenzi administrative, inclusiv cele aplicate conform art. 91 raportat la art. 18^1 din Codul penal din 1968 ori pentru care, deși s-a dispus achitarea, neînceperea urmăririi penale sau scoaterea de sub urmărire penală, în temeiul art. 10 alin. 1 lit. b^1) din Codul de procedură penală din 1968, s-a aplicat o sancțiune cu caracter administrativ dintre cele prevăzute la art. 91 din Codul penal din 1968, faptele pentru care candidaților li s-au aplicat sancțiuni de drept penal ori pentru care s-au pronunțat soluții de renunțare la urmărirea penală sau la aplicarea pedepsei ori de amânare a aplicării pedepsei, cu condiția ca aceste fapte să fie suficient de grave încât să fie contrare principiilor prevăzute la art. 5 din Lege;

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Verificari, in legatura cu ce????
Va intereseaza de fapt daca veti avea cazier judiciar???

Ca nu se intelege prea clar din postarea dvs.
La acest moment codul penal din 1968 este abrogat!
Din 2014 avem un alt cod penal si procedura penala.

Buna ziua, am o mare problema legata de aceasta procedura.
In anul 2013 - 2014 am fost la kaufland am facut cumparaturi iar la casa am uitat sa platesc un strugurel cu prejudiciul de maxim 20 de lei (celelalte cumparaturi achitandule) . Cei de paza au chemat politia unde mi-au facut dosar penal pentru furt . Dupa 2-3 saptamani m-au chemat sa dau declaratie, mi-au spus sa scriu in acea declaratie ca recunosc fapta pentru ca oricum ei vor clasa cu neinceperea urmariri penale sau ceva asemanator.
Precizez ca am primit o amenda administrativa de 100 de lei. Precizez ca inainte cat si dupa nu am mai avut probleme de genu, nici nu ma gandeam sa mi se intample asa ceva...
Intrebarea mea este, ma poate afecta treaba aceasta in caz ca voi fi declarat admis, dupa inceperea verificarilor ?







persoana să nu fi săvârșit fapte pentru care i s-au aplicat sancțiuni contravenționale sau amenzi administrative, inclusiv cele aplicate conform art. 91 raportat la art. 18^1 din Codul penal din 1968 ori pentru care, deși s-a dispus achitarea, neînceperea urmăririi penale sau scoaterea de sub urmărire penală, în temeiul art. 10 alin. 1 lit. b^1) din Codul de procedură penală din 1968, s-a aplicat o sancțiune cu caracter administrativ dintre cele prevăzute la art. 91 din Codul penal din 1968, faptele pentru care candidaților li s-au aplicat sancțiuni de drept penal ori pentru care s-au pronunțat soluții de renunțare la urmărirea penală sau la aplicarea pedepsei ori de amânare a aplicării pedepsei, cu condiția ca aceste fapte să fie suficient de grave încât să fie contrare principiilor prevăzute la art. 5 din Lege;