Buna ziua!
In situatia in care un debitor, persoana fizica, nu-si mai are adresa indicata initial, unde ma pot adresa pentru aflarea noii adrese?
Va multumesc!
Buna ziua!
Pentru salarii neachitate la termen pentru perioada iul. 2010-dec. 2011 am obt. prin hot. jud admiterea dobanzii legale. Se ridica urmatoarele probleme:
1. Care este modul de calcul al acestei dobanzi intrucat:
a) este vorba de dobanda remuneratorie:
b) pana la data de 29 aug. 2011 se aplica la modul de calcul prevederile O.G.9/2000 , dupa care se aplica O.G. nr. 13/2011
c) in cazul drepturilor salariale care este modul de calcul (mai precis formula) , daca se aplica diminuarea cu 20% .
Daca ma poate ajuta cineva concret cu formula de calcul, va multumesc anticipa!
Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema:
la o institutie bugetara, in urma unui control se constata un debit nerecuperat ce dateaza din anul 2007. La acest debit organul de control a calculat penalitati si dobanzi, conform disp. C. fiscal pana la data intocmirii raportului de control, respectiv data de 10.05.2013, stabilinda drept masura ca debitul sa fie recuperat de la persoanele care se fac vinovate de nerecuperarea debitului. Aceasta masura, apreciez ca nu este legala, intruct daca debitul s-a prescris in 2010 , penalitatile si dobanzile trebuiau calculate pana in 2010, intrucat potrivit principiului accesorium sequitur principalae, soarta debitelor accesorii urmeaza soarta debitului principal. Va rog sa ma lamuriti daca organul de control a procedat corect sau daca nu este necesar sa formulam o contestatie la cele stabilite de organul de control.
Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema:
pentru cererile cu valoarea redusa este reglementata o procedura la art. 1025 si urm c. civ.
Formularele care trebuie completate se listeaza pe pe site-ul MJ, sau se preia cel din Ord. 359/2013?
Daca s-a mai confruntat cineva cu o astfel de problema, va rog sa ma ajutati.
Buna ziua!
Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema:
conform disp. NCPC, art. 148 pct. 6 cererea de chemare in judecata se timbreaza sub sanctiunea anularii cererii. Totodata, potrivit Legii 146/1997 obligatia stabilirii taxei de timbru revine judecatorului, aceasta avand loc dupa examinarea cererii.
intrebarea este: daca la data depunerii cererii, aceasta nu avea atasata chitanta de plata a taxei de timbru, sanctiunea este anularea cererii sau prin citarea la primul termen se va stabili cuantumul taxei de timbru?
Buna ziua!
Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema:
Pentru niste facturi emise in perioada 2007-2008, se poate spune ca este vorba de o intrerupere a prescriptiei faptul ca firma debitoare a fost pusa in intarziere anual prin extras de cont, conf. art. 2537 alin. 4 din C. civ?