avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1067 soluții astăzi
Forum Activitate sanador

Activitate sanador

Răspuns la discuția Ce pedeapsă se poate lua?
nu s-a prescris fapta? au trecut 6 ani
Răspuns la discuția Complice furt făra intentie
sigur nu ati stat de 6?
Răspuns la discuția Tentativa de omor
ce pedepse au primit tinerii?
Răspuns la discuția Filmată fără acordul meu
Art. 226
Violarea vieţii private
(1) Atingerea adusă vieţii private, fără drept, prin fotografierea, captarea sau înregistrarea de imagini, ascultarea cu mijloace tehnice sau înregistrarea audio a unei persoane aflate într-o locuinţă sau încăpere ori dependinţă ţinând de aceasta sau a unei convorbiri private se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 6 luni sau cu amendă.
(2) Divulgarea, difuzarea, prezentarea sau transmiterea, fără drept, a sunetelor, convorbirilor ori a imaginilor prevăzute în alin. (1), către o altă persoană sau către public, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
(4) Nu constituie infracţiune fapta săvârşită:
a) de către cel care a participat la întâlnirea cu persoana vătămată în cadrul căreia au fost surprinse sunetele, convorbirile sau imaginile, dacă justifică un interes legitim;
b) dacă persoana vătămată a acţionat explicit cu intenţia de a fi văzută ori auzită de făptuitor;
c) dacă făptuitorul surprinde săvârşirea unei infracţiuni sau contribuie la dovedirea săvârşirii unei infracţiuni;
d) dacă surprinde fapte de interes public, care au semnificaţie pentru viaţa comunităţii şi a căror divulgare prezintă avantaje publice mai mari decât prejudiciul produs persoanei vătămate.
(5) Plasarea, fără drept, de mijloace tehnice de înregistrare audio sau video, în scopul săvârşirii faptelor prevăzute în alin. (1) şi alin. (2), se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
-------

din lege reiese ca depinde unde v-a filmat. daca v-a filmat la dvs acasa este penal, daca v-a filmat acasa la el este legal.
daca-i doar atat si nu aveti reputatie de dealer, cazier etc. nu patiti nimic, ba chiar ii puteti organiza un mic flagrant santajistului
Buna ziua, unde as putea gasi spete privind cazuri incadrate la determinarea sinuciderii? A existat vreodata o astfel de sentinta in Romania? E foarte interesant.

Va multumesc.
Răspuns la discuția invitatie cetatean moldovean
dar invitatiile de acel tip cate zile i-ar fi permis sa ramana legal in Romania?

ma gandesc ca daca ar fi depasit termenul legal as fi fost apelat in scurt timp de Politia Romana, nu?
Buna ziua,

In septembrie 2010 am fost rugat de un cunoscut sa fac o invitatie notariala pentru un cetatean din Republica Moldova. L-am ajutat si am facut acest demers. Actul redactat de notar a fost trimis prin posta la respectivul moldovean.
De atunci n-am mai aflat nimic. Tipul din Moldova nu m-a mai contactat. Nu stiu daca a ajuns in Romania dar sunt aproape sigur ca a venit la un moment dat altfel nu cerea ajutorul acesta.

Mai risc ceva acum dpdv legal? aceste invitatii au un termen de valabilitate?

Va multumesc din suflet