Bună ziuă!Asa dori sa va intreb daca este legal sa imi fie data o inregistrare telefonică public fără acordul meu unde imi este afisat si nr de tel si numele.Multunesc!
Buna ziua,cum trebuie sa imi fie platite sarbatorile legale ?mai exact :in luna Decembrie norma a fost de 144 iar eu am efectuat 192 ore..am 48 ore suplimentare .ok pana aici..doar ca eu am lucrat si 1,2,25,26 Decembrie aceste zile nu trebuiesc platite cu 200% adica in total 96 (48 suplimentar+48sarbatori legale)..Va intreb deoarece angajatorul mi le a trecut la calcul cu sambetele si duminicile.este corect mod de calcul?Va multumesc!
In Ccm este specificat doar atat:ca angajatorul va acorda lunar salariatilor tichete de masa iar daca din diferite motive salariatii nu vor primi tichete angajatorul trebuie sa acorde contravaloarea neta in bani o tichetelor neacordate.Mentionez ca in fisa postului nu este trecut faptul ca eu trebuie sa achit aceste inventare avand o functie de conducere si ca trebuie doar sa asist la efectuarea corecta a inventarelor.Multumesc!
Buna ziua,este legal sa mi se opreasca bonurile de masa deoarece refuz sa platesc un inventar ?mentionez ca nu am fost prezenta la acest inventar deoarece eram in concediu de odihna.Multumesc!
Este legal Sa se treaca in :1 .CCM o perioada anume in care nu poti sa iti ei concediu de odihna (ex iunie-sept;dec-ian)? 2.sa scoti concediu fara plata? 3.sa treci ca angajatii sunt obligați să vină să faca munca suplimentare? (Desi ei refuza).multumesc
Nu este specificat nimic de CO. Doar art.care v am zis atat.Doar ca acum o luna au fost transferați alti colegi tot de la aceasta firma, iar angajatorul care i a preluat a zis că el isi asuma doar zilele de CO DIN anul in curs (2017)..ce este din urmă nu il intereseaza.. iar peste ceva timp urmeaza sa semnat si noi si nu stim ce sa facem ...ca vb de un nr de zile de CO peste 70 si ne este frica sa nu le pierdem...(ca nu mai vedem nici o zi de co.din urma si nici bani care ni se cuvin )după ce semnam cu noua firma nu stim daca este obligat să ne achite el zile de CO restante in caz de demisie.multumesc!
In notificare este specificat doar art.173 si art.174 din Codul muncii si legea 67/2006.este ok?sau trebuia sa specifice si alin. cum ati spus dvs mai sus?.suntem suspiciosi deoarece de la I.T.M li s -a spus colegilor ca in mod normal zilele de CO nu pot fi înghețate.si ca angajatorul actual trebuia sa le plateasca.multumesc.!