Mulțumesc pentru răspuns. Cazul concret este cel al unei persoane cu program de patru ore, dar care solicita plata indemnizatiei CO pentru program de opt ore.
În cazul programului de lucru parțial (de exemplu, patru ore), zilele de concediu se ponteaza cu opt ore sau cu durata efectiva din contractul de munca (în cazul de fata, patru ore)?
O persoană care nu are alte venituri decât cele din închirierea unor spații trebuie să plătească CAS? Plătește CASS în condițiile stabilite de lege (cota de 10% la 6, 12 sau 24 salarii minime).
Mulțumesc pentru răspuns!
În plus față de cele semnalate mai sus, administratorul judiciar l-a determinat pe proprietarul societății comerciale să mute sediul acesteia într-un spațiu în care funcționează și biroul său, cheltuielile cu chiria și utilitățile fiind suportate acum în comun. De asemenea, un apartament deținut de fiul administratorului judiciar a fost închiriat societății comerciale pentru o sumă consistentă.
Suntem în situația unei societăți comerciale aflate în procedură de insolvență. Întrebarea este legată de comportamentul administratorului judiciar, care și-a angajat fiul, student, în respectiva societate comercială, fără ca acesta să fie prezent la serviciu decât în foarte rare ocazii. În schimb, își încasează salariul cu regularitate.
Este vorba doar de o abatere de la etica profesională a administratorului judiciar sau de mai mult decât atât?
Mulțumesc!
În adunarea generală a asociației de proprietari de anul trecut a fost ales un nou comitet, dar nu a putut fi ales un nou președinte, întrucât cel în funcție a dorit să renunțe, iar alți candidați nu au existat.
Știu că legea prevede organizarea unor adunări generale la intervale de cinci zile până când este ales un nou președinte, dar această prevedere nu poate fi transpusă în practică din cauza procedurii de convocare prin poștă a proprietarilor absenți din condominiu, procedură care durează cel puțin două săptămâni. În plus, în continuare, nu există persoane doritoare să-și asume această funcție.
Sunt două aspecte ale acestei situații pe care vă rog să le clarificați: ce se poate face dacă actualul președinte, din motive de sănătate, nu mai poate exercita funcția și, având în vedere că mandatul acestuia a expirat, dacă mai este valabilă semnătura sa.
Mulțumesc!
Să presupunem că o persoană are nevoie de un împrumut de 30000 de euro, dar se califica doar pentru o suma de 20000 de euro. Pentru a accesa întreaga sumă, vine cu un codebitor.
După un timp, codebitorul dorește să se retragă, deoarece are, la rândul său, nevoie de un credit. În această situație, se poate achita diferența de 10000 de euro, astfel încât codebitorul să iasă din ecuație? Dacă da, bănuiesc că se încheie un nou contract de creditare cu debitorul principal, dar este posibilă o astfel de rezolvare a situației?
Mulțumesc!
Întrebarea se referă la situația concretă a recuperării debitelor restante de către asociație. Reformulez: cât trebuie să fie debitul minim (doar cote de întreținere sau cumulat cu restanțe la fonduri) pentru ca asociația să poată solicita punerea în vânzare a apartamentului, desigur, mergând în instanță ș.a.m.d. Se poate la o datorie de 5000 lei, 10000 lei sau ce altă sumă? Vă mulțumesc.
Care este valoarea minimă a restanței pentru care se poate pune în vânzare apartamentul proprietarului în cauză? Este vorba doar de cote restante sau de totalitatea datoriilor, de exemplu fond de rulment, de reparații etc.? Mulțumesc!
Mulțumesc! Citisem și eu legea, dar cred că o eventuală incompatibilitate ar trebui să fie menționată, mai degrabă, în fișa postului angajatului ANAF sau a celui angajat la poliție. Credeam că s-a mai lovit cineva de o situație asemănătoare...