avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Credit cu codebitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Credit cu codebitor

Să presupunem că o persoană are nevoie de un împrumut de 30000 de euro, dar se califica doar pentru o suma de 20000 de euro. Pentru a accesa întreaga sumă, vine cu un codebitor.
După un timp, codebitorul dorește să se retragă, deoarece are, la rândul său, nevoie de un credit. În această situație, se poate achita diferența de 10000 de euro, astfel încât codebitorul să iasă din ecuație? Dacă da, bănuiesc că se încheie un nou contract de creditare cu debitorul principal, dar este posibilă o astfel de rezolvare a situației?

Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 12:57, 31 August 2022
Buna ziua, depinde ce prevede contractul de credit in privinta codebitorului si oricum aveti nevoie de acordul bancii pentru modificari contractuale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata rate banci paull_negr paull_negr Am primit o somație de la o firma de recuperari! Motivul neplata ratelor,creditul este pe numele mamei iar eu sunt codebitor,am refuzat plata invocând ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut fara garantii,abuz de incredere sau inselaciune? addy addy Am si eu o problema pt care v-as multumi din suflet daca m-ati ajuta cu niste informatii:Un prieten f bun a imprumutat suma de 10000 euro de la o cunostinta ... (vezi toată discuția)
Credit bancar adilaur adilaur Titular credit ipotecar de 20000 euro , decedat . Codebitorul , sotul ,in urma succesiunii are de achitat 10000 euro la data incheierii contractului . Actual , ... (vezi toată discuția)