...studenta? in anul 6? - ma rog, merge...
I. Conform dispozitiilor art.66 din Legea nr.19/2000, copiii au dreptul la pensie de urmas:
1. pana la varsta de 16 ani;
2. daca isi continua studiile intr-o forma de invatamant organizata potrivit legii, pana la terminarea acestora, fara a depasi varsta de 26 de ani;
3. pe toata durata invaliditatii de orice grad, daca aceasta s-a ivit in perioada in care se aflau in una dintre situatiile prevazute la lit.a) sau b);
Ca urmare a aparitiei Ordinului MMFES nr.129/26.02.2008 pentru modificarea Normelor de aplicare a prevederilor Legii nr.19/2000, aprobate prin Ordinul MMSS nr.340/2001, acordarea pensiei de urmas conform prevederile art.66 lit.b) din Legea nr.19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, nu mai este conditionata de nivelul formei de invatamant frecventate, de tipul sau modul de organizare a acesteia, de numarul formelor de invatamant frecventate sau de absolvirea uneia sau a mai multora dintre acestea.
Asadar, sub incidenta noii reglementari, pensia de urmas se acorda copilului daca isi continua studiile intr-o forma de invatamant organizata potrivit legii, indiferent de nivelul acesteia, pana la terminarea studiilor, fara a depasi data la care copilul urmas implineste varsta de 26 de ani.
Ok, si masterul se considera o forma de invatamant organizata? Am auzit multe mituri pe internet, sunt persoane care au primit pensie iar altii nu au primit pt. master.
Si de ce imi trebuie cerere daca momentan primesc pensia, vreau doar sa prelungesc.
Ok, si masterul se considera o forma de invatamant organizata? Am auzit multe mituri pe internet, sunt persoane care au primit pensie iar alti nu au primit pt. master.