avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters41080

Activitate ContSters41080

Discuție Rugaminte
Buna ziua,
As avea rugamintea sa imi schimbati numele de utilizator "zoliky" pe "kzoltan24". Va rog foarte mult! nu vreau sa fiu indexat de motoarele de cautare pe vechiul nick. Multumesc!

Cu stima,
Zoltan
Răspuns la discuția Succesiune
Multumesc pentru raspunsuri! Am fost la notar si am trecut cota mea din partea bunicului (25%) pe numele meu si fratele pe numele lui. Deocamdata totul este OK.
Discuție Succesiune
Buna ziua,
Exista o locuinta care este pe numele buniciilor. Bunica traieste dar bunicul a decedat. Suntem doi nepoti (eu si fratele meu) care vom mosteni casa dupa moartea bunicii.

Fratele meu vrea sa faca o succesiune, deoarece locuinta nu a fost transcrisa inainte de moartea bunicului.. Nu ma inteleg bine cu fratele meu si este foarte dubios ca vrea sa faca succesiunea asa de repede! Nu am incredere in el!

A venit la mine ca sa mergem la notar si sa semnez o hartie prin care cedez cei 25% (partea mea din partea bunicului) si sa punem toata partea bunicului pe el, dupa care el va transfera partea lui pe bunicamea. Vreau sa stiu ce parere aveti despre acest lucru.

Nelamurire: daca se face o succesiune si bunica decedeaza dupa moarte ei trebuie facuta o alta succesiune ?

Va multumesc!
Răspuns la discuția intrebare referitor la parcare
linkul a fost postat gresit.
Clic aici: [ link extern ]
Răspuns la discuția intrebare referitor la parcare
salbatecu_neagu a scris:

...studenta? in anul 6? - ma rog, merge...

Ti se pare ciudat ? La medicina se fac 6 ani.
Răspuns la discuția Intrebare pensie de urmas
Va multumesc foarte mult pentru ajutor! Mai am o singura intrebare: este adevarat ca pana in anul 2008 nu se acorda pensie de urmas pt. master ? Am auzit zvonuri pe internet ca unele case de pensii refuzau sa acorde pensia de urmas.
Răspuns la discuția Intrebare pensie de urmas
Va rog sa ma scuzati pentru mesajele dublate, a fost o eroare :(
lora77 sper sa fie totul asa cum ai spus, sincer as fi foarte fericit =D>
Răspuns la discuția Intrebare pensie de urmas
Am gasit ceva nou:


I. Conform dispozitiilor art.66 din Legea nr.19/2000, copiii au dreptul la pensie de urmas:

1. pana la varsta de 16 ani;
2. daca isi continua studiile intr-o forma de invatamant organizata potrivit legii, pana la terminarea acestora, fara a depasi varsta de 26 de ani;
3. pe toata durata invaliditatii de orice grad, daca aceasta s-a ivit in perioada in care se aflau in una dintre situatiile prevazute la lit.a) sau b);

Ca urmare a aparitiei Ordinului MMFES nr.129/26.02.2008 pentru modificarea Normelor de aplicare a prevederilor Legii nr.19/2000, aprobate prin Ordinul MMSS nr.340/2001, acordarea pensiei de urmas conform prevederile art.66 lit.b) din Legea nr.19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, nu mai este conditionata de nivelul formei de invatamant frecventate, de tipul sau modul de organizare a acesteia, de numarul formelor de invatamant frecventate sau de absolvirea uneia sau a mai multora dintre acestea.

Asadar, sub incidenta noii reglementari, pensia de urmas se acorda copilului daca isi continua studiile intr-o forma de invatamant organizata potrivit legii, indiferent de nivelul acesteia, pana la terminarea studiilor, fara a depasi data la care copilul urmas implineste varsta de 26 de ani.
Răspuns la discuția Intrebare pensie de urmas
zoliky a scris:

Ok, si masterul se considera o forma de invatamant organizata? Am auzit multe mituri pe internet, sunt persoane care au primit pensie iar altii nu au primit pt. master.

Si de ce imi trebuie cerere daca momentan primesc pensia, vreau doar sa prelungesc.
Răspuns la discuția Intrebare pensie de urmas
zoliky a scris:

Ok, si masterul se considera o forma de invatamant organizata? Am auzit multe mituri pe internet, sunt persoane care au primit pensie iar alti nu au primit pt. master.


Si de ce imi trebuie cerere daca momentan primesc pensia, vreau doar sa prelungesc.