avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Activitate ina 64

Activitate ina 64

Buna ziua. Acum o luna cand am vrut sa depun actele pt o noua carte de identitate ( deoarece cea veche expirase ) am vazut ca nu mai am originalul de la sentinta de divort Am fost la Judecatoria sect 1 si am depus o cerere pt a obtine o copie legalizata dupa sentinta de divort ( din anul 1990 ). Acum cand am sunat la arhiva dupa mai mult de trei saptamani, mi s-a spus ca nu au gasit sentinta la dosar si ca o mai cauta si sa mai sun peste o saptamana. Ce fac in aceasta situatie daca nu se gaseste sentinta ? sunt disperata trebuie sa imi fac cat mai repede o noua carte de identitate. Va multumesc.
Răspuns la discuția infiltratii tavan balcon
Stiu ca o pot da in judecata , dar nu asta este intentia mea deocamdata . Am citit undeva ca se poate face o notificare oficiala a vecinului cu informarea asociatiei de proprietari ; cum se face aceasta notificare ? Asociatia de proprietari poate sa dea un nr de inregistrare pe aceasta cerere ? Cum dovedesc ca i-am adus la cunostiinta ca trebuie sa-si rezolve deficientele la nivelul scurgerii si al pardoselii balconului ? Multumesc frumos pentru raspuns.
Buna ziua, mama mea este foarte suparata si nu stie ce sa mai faca. Sta intr-un bloc nou , nu s-a infiintat asociatie de locatari . Ea are balconul inchis, vecinul de deasupra ei nu are balconul inchis . Acum de cand s-a incalzit afara , toata noaptea sta cu furtunul cu apa sa curga pe balcon , Mama mea a trebuit sa stea cu geamurile inchise ca ii intra apa in casa. In schimb vecinul de deasupra e foarte sensibil la zgomote , de exemplu daca in timpul zilei ( ex: ora 10-12 ) toaca niste zarzavat , imediat ii bate in calorifer. Nu stiu cum pot sa o ajut , dupa ce ca e operata de cancer , mai are si supararea astea cu vecinii, Va multumesc frumos.
Buna ziua, pentru ca am infiltatii de apa pe tavanul balconului ( eu am balconul inchis cu termopan , vecina de deasupra mea nu are balconul inchis), am chemat o firma care a facut reparatii pe langa rama termopanului sus la mine si a tencuit toate gaurile vecinei , pentru ca apa se scurgea prin betonul prefabricate. Cu ocazia aceasta , omul care a facut lucrarea ( alpinist ), a descoperit ca balconul de deasupra mea nu are deloc teava de scurgere ; discutand cu vecina de deasupra aceasta i-a spus ca are niste fisuri la nivelul pardoselii , ca a luat niste ciment dar nu a avut timp sa se ocupe. Mie mi-a spus acum doua luni cand am discutat cu ea, ca nu are nici o problema si ca pardoseala balconului nu are nici o fisura in placa. Mentionez ca de 20 de ani de cand locuiesc in bloc , m-a inundat de cel putin 12 ori. Nu stiu ce pot sa fac , cum s-o oblig sa-si repare balconul , pt ca nu o intereseaza deloc. Administratorul am inteles ca nu este obligat sa se ocupe de solutionarea acestor probleme. Ea spune ca are o pensie de 800 lei si nu se descurca ; nici eu nu mai pot suporta atatea cheltuieli pt ca si eu sunt singura si am salariul minim pe economie. Va multumesc.
Cu ce deranjeaza locatarii niste biete pisicute ? Chiar asa am ajuns , sa stam sa ne uitam la bietele animalute cum tremura de frig si mor de foame , in loc sa le ajutam cum putem ca sa supravietuiasca ? A , da am auzit niste vecini ca sunt nemultumiti ca le zgarie masinile . In locul dumneavoastra , as fi facut un scandal si as fi inceput sa tip ca m-a agresat .
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am avut si eu necazuri cu cei de la RCS-RDS , m-au plimbat 3 luni pe la diferite sedii, pana cand le-am facut reclamatie la ANPC ; dupa doua zile de la reclamatie m-au sunat ca sa vin la ei si imediat s-a rezolvat problema.
Buna ziua, ce impozit trebuie sa platesc la stat , in cazul in care nu exista un alt venit in afara de chiria incasata in valoare de 1100 lei / luna ?
Va multumesc.
Discuție Coduri CAEN
Buna ziua,
In prezent , am un magazin de imbracaminte ( cod CAEN -4771 ) , vreau sa sa aduc bijuterii de argint din Italia si sa le vand pe internet si in chioscuri, tarabe la metrou si alte zone. Ce coduri CAEN trebuie adaugate in actul constitutiv ? Codul CAEN 4791 - ca obiect principal de activitate si sa introduc in actul constitutiv al societatii codurile CAEN 4789 - Comert cu amanuntul prin standuri, chioscuri si piete al altor produse , CAEN 4777- Comert cu amanuntul al ceasurilor si bijuteriilor in magazine specializate si CAEN 4648 - Comert cu ridicata al ceasurilor si bijuteriilor ? Ce diferenta este intre codul CAEN 4648 si CAEN 4672-Comert cu ridicata al metalelor si minereurilor metalice ? . VA multumesc anticipat.
Va multumesc frumos pentru raspuns.
Buna ziua , ce cod CAEN trebuie pentru un magazin care comercializeaza : haine dama , lenjerie intima , curele din piele ecologica ( o parte dintre ele aduse din UE - achizitii intracomunitare ) ? Va multumesc .