avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Activitate tango31

Activitate tango31

Am incercat sä rezolv cu avocatul pe cale amiabilä restituirea partialä ( 1000,- Ron ) a onorariului si acesta a refuzat . Mai mult : am atentionat avocatul prin Email ,inaintea procesului cä trebuie sä se adreseze cu aceastä cauzä la CONTENCIOS ADMINISTRATIV . Acesta a ignorat mesjul meu . De fapt dupä pärerea mea , eu n-ar trebui sä-i plätesc de cät costurile de deplasare . Intrebare : sä mä asdresez mai intäi Baroului sau sä-l actionez direct in judecatä . Multumesc !
Stimatä Doamnä Drian . Multumesc de räspuns , mai am insä o intrebare : trebuie sä-i plätim avocatului chiar dacä acesta a gresit ,, adresa '' , sau sä-i propunem o sumä pe care o plätim benevol ? ce este de fäcut in cazul cä avocatul refuzä propunerea ?
Avocatul pe care l-am angajat si i-am predat toate actele necesare s-a adresat tribunalului ( in mod gresit ) intr'o chestiune ce era de fapt de contencios administrativ . La termenul de judecatä , judecätoarea i-a atras atentia avocatului de gresala fäcutä . Ca urmare tribunalul si-a declinat competenta . Intrebare : este un Motiv de a rezilia contractul incheiat cu avocatul ?
Dacä Cartea Familiei ( Familienbuch ) eliberatä de ofciul stärr civile din Germania are o relevantä juridicä si in Romania

Prin intermediul unei agentii imobiliare mi-a fost mijlocitä cumpärarea unei case.Obiectul ce mi-a fost prezentat se compune din casa propriu zisä si o clädire si o constructie separatä pe care actualul proprietar o foloseste actualmente drept birou.Costructia anexä , adicä biroul , este dotat cu incälzire centralä,WC , geamuri izolate , etc. La o zi dupä prezentare si acceptarea pretului ,agentia imobiliarä mi-a propus sä mergem la un notar , care dupä spusele acesteia era de incredere .Am semnat la notarul respectin un ,, antecontract ' prin care m-am obligat sä plätesc un avans de 5.000,-€ , sumä ce am virat-o in contul vinzätorului .Restul sumei de platä urmänd sä fie fäcut dupä semnarea contractului definitiv. Dupä o zi am recitit ,,antecontractul ' si am stabilit cu stupoare cä in acesta nu era trecut biroul anexä si nici in CF nu era mentionatä existenta acestei constructii . Semnasem ,, antecontractul ' fiind de bunä credintä cä agentia imobiliarä a controlat actele ce au stat la baza intocmirii antecontractului . Mai mult de cät atät in CF este trecut , citez :,,teren intravilan in suprafatä din acte de 267mp,avänd categoria de folosintä arabil cu nr topografic ....etc ' .In plus ,nici pänä -n prezent nu am primit dela notar ,,interdictia de insträinare'' ce ar fi trebuit sä fie trecutä in CF . =D> In urma acestori nereguli eu mi-am pierdut increderea atät in agentia care a mijlocit , cät si in vänzätor , care presupun cä stia cä biroul anexä nu era trecut in CF . Intrebare : Dacä cele expuse sunt un motiv de reziliere a antecontractului avänd in vedere cä la semnarea acestuia a stat la bazä o inducere in eroare premeditatä .

Bunä ziua . Am urmätoarea problemä : Am semnat un precontract pentru cumpärarea unei case.Contactul cu vinzätorul mi-a fost mijlocit de o agentie imobiliarä.Am väzut obiectul si ne-am inteles la un pret . A doua zi am fost la un notar din localitate si am incheiat un precontract . Prin acesta m-am declarat de acord sä dau un avans de 5.000,-€ dupä care urma ca restul sumei sä-l achit la inceputul lunii Januarie 2017 . Acasä am recitit precontractul si am väzu cä in acesta nu era mentionatä o clädire anexä ce se afla pe terenul casei pentru care am incheiat precontractul. Deoarece aceastä cumpärare mi-a fost mijlocitä de o agentie imobiliarä m-a determinat sä semnez precontractul färä a mai controla dacä cele di CF corespund cu realitatea . Intrebarea mea este:
Dacä pot sä reziliez acest precontract pentru fapul cä datele care au stat la baza acestuia ( CF-ul färä clädirea anexä ) au fost incomplecte . De mentionat este si faptul cä pentru clädirea respectivä nu s-au plätit impozite si apare ca inexistentä . Actualul proprietar s-a declarat de acord sä rectifice cele semnalate de mine , dar eu nu mai am incredere si doresc sä reziliez acest precontract .
Multumesc anticipat celor ce mä pot ajuta !=D>