Buna ziua. As dori o indrumare. Fiica mea a inceput grupa mijlocie intr-o grupa cu 22 de copii si o educatoare, a doua fiind detasata cu cateva zile inainte la alta gradinita. Vineri directoarea o promitea pe a doua, pana azi dimineata inca nu se stia. Intre timp si cealalta educatoare si-a luat concediu medical. Deci nu am dus copiii pentru ca nu stiam cui ii vom lasa.
Intrebarea mea e cine raspunde de aceste lucruri? Lipsa de organziare, sali si personal insuficient, mai ales in aceasta perioada dificila. Cine trebuia sa ceara si cine sa dea? Unde pot sa identific care e problema? Din ce inteleg eu e raspunderea fiecarei unitati de invatamant prin conducerea ei.
Nu exista asociatie si nu inteleg de ce ne este imputabil. In orasul nostru mai bine de 80% din proprietari nu sunt organizati in asociatii, stam putin diferit, nu exista de zeci de ani asociatii, CET-uri.
Mai pe larg:
La intrarea in scara, chiar deasupta intrarii, exista o uscatorie comuna. Acoperisul ii era deteriorat. Eu locuiesc la et. 1 si la orice ploaie apa se scurgea de pe acoperis pe peretele meu.
Pentru ca pe nimeni altcineva nu deranja am adus o firma (care mi-a dat factura si chitanta) ca sa izoleze. Au izolat dar la prima ploaie in uscatoria respectiva curge apa din greu. Acolo au bunuri si ceilalti locatari. I-am chemat sa vina sa repare, nu au venit. Le-am mai scris o data, iar au promis. Am incercat sa conciliez conflictul prin mesaje scrise de o luna. Azi daca nu vin pana la amiaza as merge la OPC dar ma intereseaza daca are sens. Multumesc.
Buna ziua. O lucrare de izolatie la o parte comuna a imobilului a fost facuta gresit si s-au produs pagube materiale. La plata lucrarii a contribuit doar un proprietar( nu exista asociatie) si factura si chitanta sunt pe numele lui. Are sens sa mearga sa reclame la OPC doar cu documentele amintite? Si are dreptul sa o faca? Multumesc!
Buna dimineata. Va rog sa ma lamuriti cum se face pontajul in urmatoarea situatie:
Am salariati detasati in UE. De exemplu in 07.2018 un angajat a lucrat 2 saptamani in Franta si 2 in Germania. Cum imi va aparea pe pontaj? Cum fac pontaje separate pe puncte de lucru cand 20 de angajati sunt impartiti in 4 tari cate o saptamana-doua fiecare in cate o tara? Multumesc
Buna ziua, va rog sa ma indreptati spre legislatia in care gasesc sanctiunile pentru nerespectarea prevederilor OUG 28/2015 referitoare la conditiile de munca aplicabile pe teritoriul fiecarui stat membru.
Multumesc!