Buna seara!
Am primit pe mail o copie a confirmarii de primire insa nu este trecut nici un nume sau o serie de buletin; este o semnatura si "in calitate de delegat".
In ce conditii se efectueaza o examinare grafologica? O cunostinta mi-a spus ca nu "pot solicita de capul meu" si ca fara un proces nu am cum sa demonstrez ca este falsa semnatura, si ca legea nu imi permite nici macar sa fac o reclamatie/plangere agentului postal. Pe scurt mi s-a spus ca nu prea am ce sa fac, doar sa platesc amenda si atat. Eu nu vreau sa evit sa platesc aceste amenzi, pentru ca mi le asum, eu am o problema cu procedurile folosite de catre factorul postal si primarie: mi s-a spus ca pt 1 amenda a semnat cineva de primire somatia,insa e un mister cine, iar pt a 2a, nu a fost gasit nimeni la adresa, asa ca am fost avizata pe site-ul primariei, procedura de care habar nu aveam.
Buna ziua!
In data de 19 ianuarie a.c. am primit mesaj de la banca, in care sunt informata ca am poprire pe cont datorita unor amenzi (2 mai exact) pe care nu le-am achitat. Problema a aparut in momentul in care am sunat la primarie si mi s-a spus ca de fapt au fost trimise prin posta somatia si instiintarea, insa eu nu am primit nimic deoarece nu mai locuiesc la acea adresa de 10 ani, acolo locuind mama mea. Mi-au spus ca a semnat cineva de primire, insa nu se poate face dovada cine, pentru ca pe confirmarea de primire nu este nume sau serie de buletin, ci o semnatura care se poate dovedi cu usurinta ca nu ii apartine mamei mele, iar la calitatea celui.care se presupune ca a semnat la adresa scrie "delegat". Apoi mai este o problema cu pv din ratc, unde am dat buletinul controloarei insa nu am mers pana la capat de linie pentru a semna un pv, din motive de timp, asa ca azi primesc pe mail copie a acelui pv cu datele mele insa evident fara semnatura mea dar in schimb a semnat un martor, un strain, de care nu am luat la cunostinta la momentul sanctiunii. Sunt aceste proceduri legale?
Multumesc!
Buna ziua,
Am o intrebare si eu: in situatia in care un angajator promoveaza pe functia de sef de departament un angajat,exista perioada de proba pentru acea functie? Daca da,pe ce perioada,si cum se modifica salariul ij aceasta perioada? Intreb pentru o cunostinta care recent a fost promovata insa i s-a spus ca de fapt va fi intre 1-90 de zile in proba,timp in care va primi acelasi salariu de pe functia veche.
Multumesc.
Multumesc frumos pentru raspuns! O seara buna!
Buna ziua,
Luna aceasta am depus dosarul pentru indemnizatie crestere copil si alocatia celei mici. As dori sa stiu daca voi primi retroactiv alocatia bebelusei de la nastere sau doar din clipa in care se vireaza indemnizatia,pentru ca cea mica are 5 luni si jumatate,iar indemnizatia o voi primi peste 2 luni,asta ar insemna ca cea mica sa piarda 7 luni si jumatate de alocatie.
Va multumesc!
Nu,nu avem contract,pentru ca propietarul nu era in localitate cand ne-am mutat si nu a dorit sa ne faca,cum multi procedeaza asa.
Si ca sa raspund si mesajului de mai jos ,nesimtitii,fara ghilimele deranjeaza de luni pana duminica inclusiv in orele de liniste. Am citit legea si stiu ca pot fi sezisate organele si daca sunt in afara acelor ore. Intrebarea mea este daca neavand contract,pot face ceva in privinta asta sau trebuie sa imi chinui bebelusul pana au de gand sa inceteze.
Buna dimineata (exact...dimineata), de 2 sapt ne confruntam cu niste vecini extrem de nesimtiti care dau gauri la orice ora si in orice zi indiferent de asa zisul program de liniste.
Intrebarea mea este,pot sa sesizez politia daca nu sunt propietar,noi locuind la aceasta adresa cu chirie.
Va multumesc!
Buna ziua,
Am o intrebare in legatura cu dispensa de 16 ore lunar pentru consultatiile pre-natale:
Cererea trebuie depusa de fiecare data,inaintea efectuarii analizelor,sau se poate depune si ulterior(ex: " legat de analizele efectuate in data X,pentru care am depus cerere normala de concediu de odihna,va rog sa schimbati 'destinatia' si sa nu imi afectati concediul de odihna,in baza OUG 96/2003 art 15 etc")?
Va multumesc!
Buna seara,revin cu o intrebare,pentru ca am vorbit cu sefa mea si mi-a spus ca nu imi poate oferi acest bonus deoarece eu voi fi concediu medical iar banii pentru aceasta perioada ii primesc de la stat iar firma ii recupereaza de la casa de sanatate. Daca imi va oferi 2 salarii ea va recupera doar unul.
Este adevarat ce mi s-a spus?
Multumesc!
Acest bonus nu este specificat nici in contractul individual nici in cel colectiv,insa toti angajatii au primit mereu aceasta suma (echivalenta unui salariu) si vor primi din nou luna viitoare,mai putin eu care voi intra in concediul de 126 de zile,repet,nu este ccc. Se poate considera aceasta o discriminare? Mi s-a spus ca "daca as putea sa mai stau pana pe 20 dec,sunt sanse sa mi se acorde",insa eu fizic nu am cum avand in vedere sarcina inaintata (voi avea 8 luni in ziua care voi intra in concediu).
Va multumesc!