avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Activitate Alinam48

Activitate Alinam48

Buna ziua. In luna nov 2017 am fost la un interviu pt angajarea la o fabrica ce trebuia sa își înceapă activitatea din luna Ianuarie anul curent.Mi sa făcut angajarea din 15 ian;in tot acest timp s-au văzut unele tensiuni între asociații firmei,dintre care unul e de profesie avocat. Astăzi,9.03.2018,domnul avocat trebuia sa ne facă plata salariilor, in schimb a venit cu niște “propuneri”cum sa ne alegem in a ne face cerere de preaviz sau cerere de concediu fără plata pt doua săptămâni începând de luni, pt ca ei(cei doi asociați) nu se mai înțeleg și sa se hotărască cine rămâne in continuare șef. Salariul in schimb nu ni la dat. Am fost sunați de celălat asociat și nea spus sa ne facem preaviz ca el va deschide fabrica din nou in alt loc și ne va păstra pe toți.Menționez ca nu am vrut sa semnez nimic pt ca din câte știu un angajator nu te poate forța la nici una din cele doua situații,iar dacă totuși decide din diferite probleme legate de firma sa te dea in concediu fără plata,poate face acest lucru cu remunerația angajaților a 75%din salar.Sau sa ne desfacă contractul de munca nu sa ne forțeze sa ne dam demisia. Va rog să-mi Spune-ți ce as putea sa fac să-mi recuperez măcar banii pe perioada cât am lucrat. Va Multumesc anticipat.
Mulțumesc pt răspunsuri. Voi face într-adevăr o sesizare la ITM,poate se rezolva ceva....Weekend plăcut!
Deci sa înțeleg ca doar eu trebuie sa respect legea și musai trebuie sa imi iau concediul de odihna in perioada programata. Atunci dreptul meu la " egalitate in sanse și tratament" de ce nu se aplica?avand in vedere faptu ca altor angajati li se oferă concediu când vor și nu numai.De ce încă se practica favorizarea anumitor angajati,fără ca angajatorii sa fie trasi la răspundere? In alta ordine de idei,programare pt perioada de concediu nu trebuie sa se facă, de exemplu, pana la sfârșitul anului curent pentru anul următor? Așa fiecare ar sti sa își programeze anumite treburi.
Buna ziua.
Lucrez intr-o fabrica cu peste 2000de angajati repartizati pe mai multe linii de lucru,avand ca sefi directi pe seful de linie, inginerul și seful de schimb. La sf lunii Mai am anuntat inginerul cu privire la concediul de odihna,și anume ca doresc sa intru in concediu neaparat din data de 14 AUG din motive familiale,strict personale. La acea data încă nu se știa cand anume intram in concediu(se da concediu la toata lumea de pe liniile de care raspunde el in aceeasi perioada,10 zile lucratoare)abia spre sf lunii IUNIE nea anuntat ca intram de drept in concediu de pe 31 IUL pana pe 14 AUG.De atunci ma tot rog de el sa imi dea concediu in perioada cand l-am rugat pt ca am neaparata nevoie sa fiu libera in acea perioada. Mi-a spus ca nu poate și daca am nevoie de liber sa imi iau concediu medical. Mentionez ca s-au făcut exceptii de la regula,și altor persoane li sa dat concediu in alta perioada daca au vrut(nu neaparat odata cu linia).Cu seful de schimb, la fel nu am rezolvat nimic,invocand motivegen:nu se poate,nu am om in locul tau,etc.Oameni de schimb sunt, inclusiv seful de linie care are in atribuții înlocuirea unui om din linie dacă acesta lipsește,doar ca se face diferenta intre angajați si ne trateaza preferential.Cum pt altii se poate, de ce nu și pt mine, mai ales ca am anuntat cu mult inaintea altora? Cum as putea gasi rezolvare la aceasta problema? As putea rezolva ceva la ITM?Va multumesc anticipat!
Buna ziua.
Lucrez intr-o fabrica cu peste 2000de angaja��i,repartiza��i pe mai multe linii de lucru,av�¢nd ca ��efi direc��i pe ��eful de linie, inginerul ��i ��eful de schimb. La sf lunii Mai am anun��at inginerul cu privire la concediul de odihna,��i anume ca doresc sa intru in concediu neaparat din data de 14 AUG din motive familiale,strict personale. La acea data nu ne anun��ase c�¢nd anume intram in concediu(se da concediu la toat�� lumea de pe liniile de care raspunde el in aceea��i perioada,10 zile lucr��toare)abia spre sf lunii Iunie nea anun��at ca intram de drept in concediu de pe 31Iul pana pe 14 AUG.De atunci ma tot rog de el sa imi dea concediu in perioada c�¢nd l-am rugat pt ca am neap��rat�� nevoie sa fiu liber�� in acea perioada. Mi-a spus ca dac�� am nevoie sa imi iau concediu medical. Men��ionez ca sau f��cut excep��ii de la regula,��i altor persoane li sa dat concediu in alta perioada dac�� au avut nevoie(nu neaparat odat�� cu linia).Cu ��eful de schimb, la fel nu am rezolvat nimic(sunt pe aceea��i m�¢na),invoc�¢nd motivegen:nu se poate,nu am om in locul t��u,etc.Oameni de schimb sunt, doar ca se face diferen��a �®ntre angaja��i ��i ne trateaz�� preferen��ial. Cum pt al��ii se poate, de ce nu ��i pt mine, mai ales ca am anun��at cu mult �®naintea altora? Cum as putea g��si rezolvare la aceasta problema? As putea rezolva ceva la ITM?Va mul��umesc anticipat!
Răspuns la discuția Poprire pe descoperire de cont
Va mulțumesc pt răspuns. Aceasta contestație o pot face eu personal sau trebuie sa o facă un avocat ? Și in cât timp trebuie sa fac contestația ? Poprirea a fost pusă in data de 15 luna curenta.
Mi s-a pus poprire pe contul unei descoperiri,din care mi sau retras și banii ce ii depun pentru achitare. Este legal sa se retragă bani dintr-o datorie pt a se achita alta ? Mai mult de atât, știu ca executorul nu are voie sa dea curs executării dacă eu nu lucrez și nici nu am domiciliul in "raza lui de acoperire" unde el își exercita profesia. L-am înștiințat despre acest lucru cu rugămintea de a-mi ridica poprirea și mi sa răspuns sec ca nu va face acest lucru pana nu achit creanța. Ce m-a sfătuiți sa fac ? Mulțumesc anticipat
Mi s-a pus poprire pe contul unei descoperiri,din care mi sau retras și banii ce ii depun pentru achitare. Este legal sa se retragă bani dintr-o datorie pt a se achita alta ? Mai mult de atât, știu ca executorul nu are voie sa dea curs executării dacă eu nu lucrez și nici nu am domiciliul in "raza lui de acoperire" unde el își exercita profesia. L-am înștiințat despre acest lucru cu rugămintea de a-mi ridica poprirea și mi sa răspuns sec ca nu va face acest lucru pana nu achit creanța. Ce m-a sfătuiți sa fac ? Mulțumesc anticipat