Domnule Avocat,
Nu vreau sa fac nimic neaparat, dar asa apare scris pe Declaratia 200: ca trebuie depusa o copie dupa fisa fiscala alaturi de Declaratie.
In contractul de cedare scrie ca am convenit ca ei sa plateasca impozitul la stat (10%).
In Declaratia 200 scrie ca trebuie depusa o copie dupa fisa fiscala (o dovada ca acest impozit a fost platit - cel putin asa am priceput eu) la Administratie.
Spuneti-mi si mie, va rog, cum se procedeaza in situatia in care am incetat sa lucrez pentru o firma cu care incheiasem doar contract de cedare de drepturi de autor. Nu am carte de munca la ei, ci doar acest contract de cedare de drepturi de autor (care nu prevede masurile ce trebuie luate atunci cand incetam colaborarea) si un contract de confidentialitate.
Ei spun ca nu trebuie sa semnam nici un acord de incetare, nimic, justificand ca din moment ca nu ma mai platesc e ok. In schimb, la toate salariile pe care le-am luat nu am semnat niciodata nimic, nici un fel de stat sau imitatie de stat...
A doua problema este ca de asemenea nu vor sa imi dea copie dupa fisa fiscala, spunand ca au depus fisa fiscala deja la Administratie. In schimb in Declaratia 200 se cere in mod clar depunerea copiei dupa fisa fiscala la Administratie; de asemenea, alte firme trimit prin posta sau isi cheama colaboratorii in mod insistent sa ridice aceasta copie si sa o duca la Administratia Financiara pana la 15 mai.
Please help! :(
Multumesc anticipat si va adresez tuturor cele mai bune ganduri cu ocazia Sarbatorilor Pascale.
Stiu ca s-a mai scris pe topicul asta, insa vreau sa ma asigur ca nu pierd ceva.
V-as ruga sa-mi indicati si mie toate sursele legislative care trebuie citite in legatura cu infiintarea unei gradinite private. In afara de legea invatamantului, ce altceva?
Daca este cineva interesat de aceasta idee, va rog, nu ezitati sa ma contactati.
Multumesc pentru mica dezbatere facuta pe seama problemei mele. M-am intalnit azi cu administratorul si am schimbat data cand ii dau banii (odata cu predarea), in rest au ramas clauzele din antecontract (inclusiv data predarii si penalitati pe intarziere).
Clar ca se putea face si fara notar, dar asa au insistat parintii si asta e!
Acum sa vedem cand il preda si ce mai urmeaza! :))
Multumesc inca o data!
PS: Cat despre incompetenta ce dainuie la toate nivelurile... no comment. Ei nu vor sa-ti arate nimic inainte (un plan, un model de antecontract), in schimb vor banii! :))
Da, in antecontract exista prevederi legate de penalizari, insa ele fac referire la data predarii, nu de cea "la rosu".
Ideea cu notarul/autentificarea provine clar dintr-o "manie", poate mai bine zis frica de evenimente nedorite: verba volant, scripta manent. E vorba de multi bani in joc si grijile se pot transforma cu adevarat in manii. :) Am inceput sa ma tem cand am vazut ca firma nu reactioneaza si nu da nici macar un simplu telefon sa ne spuna cu gura lor situatia in care ne aflam.
Am vorbit cu un avocat, care n-a stiut prea multe si m-a sfatuit sa vorbesc cu un notar. La notar n-am ajuns ca e deja tarziu, am zis sa incerc pe forum.
Revin si eu cu o problema, legata de asta data de un apartament in constructie pentru care am incheiat deocamdata un antecontract de vanzare-cumparare.
Problema este ca acum cateva zile a expirat termenul pana la care apartamentul trebuia sa fie "la rosu" (85% din bloc finisat), si pana la careeu trebuia sa platesc ultima sarja de bani si sa facem contractul propriu-zis de vanzare-cumparare.
Blocul insa nu a fost ridicat decat in masura de 50%, apartamentul meu practic nu exista, deci proprietarul (developerul) nu a avut cum sa faca actele (cadastru, intabulare etc.) pentru incheierea contractului de vanzare-cumparare.
Stiind situatia de fapt, am trimis cu cateva zile inainte developerului un fax prin care il rugam sa ma anunte in scris cum procedam in situatia de fata, eu cerand de fapt un act aditional. Firma nu a reactionat in nici un fel, asa ca la data cu pricina am sunat eu la ei. Tipul (administratorul firmei) parea enervat de fax, insa a fost de acord pana la urma sa ne intalnim la notar si sa facem un act aditional, cu toate ca sustinea ca nu stie ce sa scrie in el.
Mie mi se pare normal, de bun simt, sa fac un act oficial prin care sa aduc justificarea neincheierea contractului de vanzare-cumparare pana la data ce apare in antecontract. Poate aparea orice intre timp, si nu imi permit sa stau in vorbele nimanui. Vi se pare corect, normal?
A doua intrebare ar fi ce anume sa scriu in acest act, astfel incat sa ma avantajeze de drept. Eu tot ce vreau este ca acest apartament sa nu fie construit peste "o mie de ani", nu vreau nici bani, nici certuri.
Ma gandeam ca actul aditional ar trebui sa consemne situatia din teren de la ora actuala (ca blocul nu e gata, apartamentul in cauza nu exista), sa punem al deadline pentru faza "la rosu"... si cam atat.
Ce parere aveti?
PS: Se munceste continuu la bloc, dar incet, mult mai incet decat s-a prevazut in contract.
E clar. Aveti dreptate, multumesc pentru atentionare.
Sper sa iasa totul cum trebuie.
:)
Nu e ciudat , mai sunt si persoane care cumpara fara acte in regula doar pentru ca le place imobilul. Se face un antecontract de vanzare-cumparare sau o promisiune , si ulterior pot aparea si bataile de cap.Inca mai exista notari care autentifica actul fara cadastru , cumparatorul cumparand pe riscul sau . Nu toata lumea respecta regulile.
Nu neglijati sa faceti cadastru si intabulare dupa cumparare , in cazul in care nu exista deja.
Offtopic:
Este totusi ciudat ce ati spus. Eu stiam ca nu se poate vinde fara cadastru si intabulare. Deci automat inainte de vanzare trebuie sa existe.