Prezint urmatoarea situatie si as avea rugamintea sa mi se spuna daca este un traiectu corect :
Dupa nastere, voi sta cele 42 de zile in cm ,timp in care tatal beneficiaza de c paternal 15 zile.
In cea de a 43 a zi, tatal isi inainteaza dosarul pentru CCC.
Daca tatal intra in CCC, iar eu revin la serviciu, beneficiez de stimulentul de insertie?
Va multumesc!
Dar daca imi iau concediu fara plata?
Si am mai auzit despre un nr de 15 zile pe care tatal trebuie sa le ia dupa nasterea copilului...un curs de puericultura cred....?
Cornel Vasile a scris:
Tatal va intra in CCC, dupa cele 42 de zile de concediu postnatal obligatoriu.
Buna seara,
Urmeaza sa nasc pe 30.01.2020, atat eu cat si tatal suntem salariati si am realizat venituri in ultimii 2 ani. Problema pe care nu am reusit sa o deslusesc este urmatoarea:
Poate tatal beneficia de CCC imediat ce se naste copilul sau este neaparat sa treaca cele 42 de zile ( c. De maternitate)?
Eu pe parcursul sarcinii nu am avut niciun fel de concediu,sunt angajata la propria firma. Nu mi-am luat nicio zi din cele 84 din 126. Erau obligatorii?
Doresc sa mi continui activitatea profesionala dupa nasterea copilului iar tatal sa intre in ccc.
Care sunt pasii ce trebuiesc urmati?
Va multumesc!
Va rog sa imi spuneti care sunt pasii ce trebuiesc urmati in vederea recuperarii salariului aferent acestei perioade.
Trebuie depusa vreo cerere undeva?...vreau sa ii transmit contabilei in detaliu unde trebuie mers si daca exista vreun termen de depunere...
Va multumesc mult pentru timpul acordat si pentru informatii !
Iar indemnizatia conc.de risc?
Cea calculata 75% din venitul brut?
Buna ziua,
Sunt angajata pe firma sotului meu, de saptamana trecuta am concediu maternal de risc pana in decembrie cand voi intra in prenatal. Conform informatiilor gasite pe Google si alte surse, stiu ca asigurarea medicala pe care o achit personal ( circa 900lei) este asigurata din Fondul unic de asigurari de sanatate. Este adevarat ca voi fii scutita de aceasta suma pe parcursul acestei perioade sau doar mi se va reduce din suma?
De asemenea ma intereseaza sa stiu si cine trebuie sa imi achite indemnizatia de risc maternal, angajatorul sau o alta institutie?
Unde trebuie sa ma prezint si cu ce documente in acest sens?
Va multumesc!
Buna ziua. Locuiesc in Bucuresti dar CI apartine de PH, iar pentru a.mi putea depune dosarul pentru CCC aici,mi.am facut mutatie valabila 1 an. Problema este ca mutatia mi.a expirat, eu inca primesc indemnizatie de la primaria sectorului de care apartineam cu domiciliul. Cum ar trebui sa procedez in acest caz? Eu as vrea sa ma.intorc la munca mai devreme pentru a beneficia si de stimulent. Trebuia sa declar ceva pt ca a expirat mutatia?Multumesc!
Va rog sa imi spuneti, cum sunt pasii...pot lua copilul din casa in care locuim impreuna cu tatal copilului , sau asta ar fi o mutare gresita pentru mine...ar putea sa ma acuze de "rapire"? Fara copil nu plec, ar insemna ca mi-am abandonat copilul si clar pierd tot. Sau trebuie sa locuim impreuna pana avem decizia unui judecator?
De asta ma si tem, el are posibilitatea de a angaja un avocat bun, eu cel mai probabil voi primi unul din oficiu. Conditiile din casa parintilor mei sunt aceleasi cu cele ale sotului, si eu detin o masina dar care este pe numele tatalui meu, casa parintilor imi va reveni absolut si exclusiv mie...ca si mostenire. Daca acesta era un factor decisiv in obtinerea custodiei, treceam imediat casa pe numele meu. Timpul pe care il poate aloca tatal copilului este minm intrucat este singurul angajat la a sa firma, pleaca dimineata si se intoarce seara...copilul ar ramane in grija unei bone sau a unui membru al familiei sale. Imi este totusi teama de a intenta proces pentru ca in tara in care traim se poate cumpara orice...inclusiv un judecator, ma aflu intr-o situatie din care nu vad sa ies bine. Nu doresc nimic de la tata,nici pensie..nimic, doar copilul.
Faptul ca sunt vegetariana, nu reprezinta propria alegere...asa sunt de cand ma stiu, am o intoleranta la carne, nici prin gand nu imi trece sa il privez pe cel mic de ceea ce organismul lui are nevoie. Familia lui ma pune la zid zilnic in tot ceea ce priveste copilul, ma trateaza urat tocmai din acest motiv...pentru ca le-a intrat bine in minte faptul ca indiferent de orice,copilul va ramane la ei pentru ca tatal nu va permite altceva.
Buna ziua, am un baietel de 7 luni, sunt impreuna cu tatal copilului de 2 ani, am ajuns intr-un prag critic al neintelegerii si ma intereseaza sa stiu care sunt sansele ca tatal sa obtina custodie absoluta. Eu sunt in CCC din decembrie 2016, tatal detine propria firma,are o casa si o masina pe numele lui. Eu nu am nimic pe numele meu, daca ar fi sa plec as locui la parintii mei. El ma ameninta ca nu o sa imi lase copilul si o sa faca tot posibilul in instanta sa obtina custodie totala pentru ca nu am cum sa demonstrez ca ii pot oferi copilului ce ii poate oferi el din punct de vedere financiar. Totodata argumentele lui ar fi, micile probleme de santate ale baiatului, de care ma acuza ca eu as fi responsabila ( poate nu este plauzibil in instanta, dar spune ca afectez alimentatia copilului deoarece sunt vegetariana si ca o sa fac din copil un handicapat). Cat anume cantareste situatia financiara a unuia dintre parinti in instanta? Situatia mea financiara este una medie, nu ii pot oferi lux sau "fructe exotice" dar poate creste ca orice alt copil normal. Multumesc !:( ::((