avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Activitate mihaipascu

Activitate mihaipascu

Si cam in ce fel ar trebui actionat la o asociatie de proprietari unde niciodata, dar niciodata nu s-au strans majoritatea proprietarilor la nicio adunare?
Cei care isi dau interesul ar trebui sa lase blocul in paragina doar pentru ca unii nu participa la adunari (din lipsa de interes, timp etc) dar, cand trebuie sa plateasca isi platesc cotele care le revin?
Nu cumva se refera la majoritatea celor prezenti?
Răspuns la discuția Abuz de drept
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti un teren, doriti sa ridicati un bloc, ceea ce inseamna ca aveti posibilitatea financiara pentru asta.
Curiozitatea mea: pentru ridicarea constructiei, tot la consultanta gratuita apelati?
Răspuns la discuția Plata apa neconsumata
Unii isi bat capul cu diferente de zeci sau sute de metri cubi si nu pot sa le rezolve echitabil, in timp ce altii rastoarna pamantul pentru 1 amarat de metru cub. plus ca a mai platit 0.43...
In momentul in care amintiti de "variante neortodoxe" vi s-a cam dus aura de victima in cazul acesta. Nu cumva si atitudinea pe care ati avut-o dvs a fost gresita?
Stim cu totii ce ninsori au fost si cata zapada este de inlaturat. Si este greu de crezut ca se strangeau mai multi vecini sa arunce zapada fix pe geamurile dvs.
Poate ar fi mai bine sa incercati un dialog calm si asezat, daca va duceti direct cu reclamatii este normal ca se creaza animozitati si iritari.
Legat de lovirea masinii in parcare, se intampla vrei nu vrei daca nu lasi loc suficient si pentru cel de langa. Daca locurile sunt delimitate si te incadrezi in chenar este ok pentru toti, daca o parchezi cat mai in dreapta ca sa poti cobori tu lejer, normal ca cel de langa nu mai are loc si iti poate atinge masina.
Pai tocmai asta este problema, acel cont colector. Ce justificare legala este pentru plimbarea banilor prin acel cont colector, al unei terte persoane?
Imi puteti da mai multe detalii? Exista vrreun normativ sau vreo lege in sensul acesta?
Eu nu am dubii legate de cum sa platesc. Am intrebat ce parere aveti de legalitatea acestei metode. Adica, la o asociatie care adopta posibilitatea aceasta poate veni vreun organ de control sa zica dom'le, nu este legal asa ceva, pentru ca...
Deci, repet, intrebam strict din punct de vedere al legalitatii.
As dori sa va intreb, pe cei mai avizati, ce parere aveti de plata intretinerii cu cardul pe diverse siteuri ale unor firme sau programe de contabilitate.
Cat de corect este acest lucru din punct de vedere legal? Mai ales, ca din ce am inteles, banii trec prin mai multe conturi: platitor de intretinere ---->cont procesator plati --->cont colector program contabil---->cont firma de administrare ---->asociatie. Sigur ca tot traseul acesta poarta niste comisioane si dureaza pana la cateva zile decontarea finala.
Multumesc.
Ca sa se ajunga la sumele acelea este nevoie de ceva nepasare din partea tuturor celor din bloc. Macar, acum, dupa ce ati descoperit surpriza, fiti cu bagare de seama si angajati persoane profesioniste care sa se ocupe de rezolvarea problemelor. Nu este ceva chiar usor de facut.
Si la blocul nostru a fost o situatie oarecum similara, doar ca mai mica suma. Oamenii din bloc, in prima faza, ca ala e scump, ca ala vrea contract pe termen mai mare, tot felul de pareri si s-a ales o varianta mai "ieftina si fara pretentii". Dupa cateva luni ne-am convins cu totii ca ieftin si bun nu exista si am luat legatura cu o firma de adminstrare datorita careia am reusit sa iesim la liman. Acum ne uitam pe internet si vedem situatia blocului. Si suntem mult mai linistiti. Succes!