avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Activitate Geocri7

Activitate Geocri7

Din pacate vectorul fiscal de scoatere din evidenta salariati nu a ajuns la Administratia financiara si nu gasesc nicicum dovada depunerii. Crezand ca a ajuns la Administratia financiara nu am mai depus 112, chiar daca ar fi fost pe 0.

Administratia financiara mi-a trimis Notificare, apoi Decizie de impunere din oficiu, dar niciuna nu a ajuns la mine (posta le-a intors din motive necunoscute mie). In final a emis somatie si titlu executoriu. Din fericire acestea au ajuns, dar cand am mers sa vorbesc cu functionarul de la Administratia financiara mi s-a spus ca nu am cum sa depun retroactiv 010 si sa depun doar 112 pe 0 pe lunile din urma, mai putin pe luna pe care a emis Titlu executoriu. I-am adus dovada ca nu au existat angajati, dar nu a vrut sa schimbe cu nimic situatia (cei de la biroul executori din Administratia financiara au ramas uimiti, dar au zis ca nu au ce sa faca daca functionarul nu vrea sa schimbe nimic).

Intrebarea mea este:
1. avea dreptul sa nu imi primeasca 112 pe luna pentru care a fost emis un titlu executoriu? Eu am dovada ca sunt inregistrate la ei 112 pe celelalte luni, mai putin cea cu titlul executoriu.
2. Chiar nu se putea desfiinta titlul executoriu la nivelul Administratiei financiare daca le faci dovada ca nu ai prejudiciat nicicum statul in perioada respectiva neavand angajati?
Din pacate vectorul fiscal de scoatere din evidenta salariati nu a ajuns la Administratia financiara si nu gasesc nicicum dovada depunerii. Crezand ca a ajuns la Administratia financiara nu am mai depus 112, chiar daca ar fi fost pe 0.

Administratia financiara mi-a trimis Notificare, apoi Decizie de impunere din oficiu, dar niciuna nu a ajuns la mine (posta le-a intors din motive necunoscute mie). In final a emis somatie si titlu executoriu. Din fericire acestea au ajuns, dar cand am mers sa vorbesc cu functionarul de la Administratia financiara mi s-a spus ca nu am cum sa depun retroactiv 010 si sa depun doar 112 pe 0 pe lunile din urma, mai putin pe luna pe care a emis Titlu executoriu. I-am adus dovada ca nu au existat angajati, dar nu a vrut sa schimbe cu nimic situatia (cei de la biroul executori din Administratia financiara au ramas uimiti, dar au zis ca nu au ce sa faca daca functionarul nu vrea sa schimbe nimic).

Intrebarea mea este:
1. avea dreptul sa nu imi primeasca 112 pe luna pentru care a fost emis un titlu executoriu? Eu am dovada ca sunt inregistrate la ei 112 pe celelalte luni, mai putin cea cu titlul executoriu.
2. Chiar nu se putea desfiinta titlul executoriu la nivelul Administratiei financiare daca le faci dovada ca nu ai prejudiciat nicicum statul in perioada respectiva neavand angajati?
Administratia financiara a emis o Decizie de impunere din oficiu care nu a ajuns la mine deoarece posta nu a functionat corespunzator (la adresa este permanent cineva, factorul postal spune ca a lasat aviz, dar nimeni nu a gasit urma de aviz). Ca urmare m-am trezit direct cu somatia si titlul executoriu. Am depus contestatie la executare in termenul legal.

Ca sa primesc totusi o copie dupa Decizia de impunere am facut o cerere la Administratia financiara si mi-a eliberat o copie simpla (neconformata cu originalul) dupa ceva timp de la depunerea cererii. Intre timp am depus si contestatia la executare ca sa nu depasesc termenul legal.

In intampinarea depusa de Administratia financiara la contestatia la executare se afirma ca eu puteam sa mai contest la ei Decizia de impunere.
Chiar puteam sa mai fac asta din moment ce eu nu am primit-o de la posta la momentul initial si de aici s-a ajuns la emiterea titlului? Sau s-a luat ca moment al comunicarii ziua in care am cerut/primit eu copie dupa Decizie la Administratia financiara? Sunt confuz.

Va multumesc pentru raspuns!
Multumesc pentru raspuns.
Inteleg astfel ca nu ma pot lega de acest aspect ca fiind cumva un viciu de procedura (Anaf poate schimba data documentelor dupa cum doreste pt ca sunt acoperiti).
Multumesc pentru raspuns!

Am depus contestatie. Ma gandeam doar cat de legala este procedura prin care se da acelasi numar de inregistrare si sa schimba data in cazul aceluiasi document. Daca as putea sa ma leg si de asta in contestatie. Multumesc.
Ati putea sa imi spuneti, va rog, daca este in regula urmatoarea procedura:
- Administratia financiara emite 2 decizii de impunere din oficiu avand nr de inregistrare si data emiterii diferita (doua zile diferite din luna februarie)
- ulterior emite un titlu executoriu in baza acestor 2 decizii de impunere, dar le trece cu data diferita (aceeasi zi din luna aprilie). Practic pastreaza nr de inregistrare, dar data este diferita.

Le-am solicitat sa imi elibereze copie dupa deciziile mentionate in titlul executoriu si imi transmit deciziile de impunere inregistrate cu luna februarie, NU cele specificare in titlu.

Buna ziua,

Ati putea sa imi spuneti, va rog, care este taxa judiciara de timbru pentru o actiune in contencios administrativ? Mai precis, este vorba de o Decizie Anaf prin care mi s-a respins contestatia si pentru care doresc sa fac actiune la instanta de contencios.

Răspuns la discuția Suspendarea judecarii cauzei
Buna seara,
Am vazut incheierea de sedinta la Judecatorie unde scrie ca este necesara urmatoarea precizare: daca am atacat sau nu in contencios-administrativ Decizia ANAF privind solutionarea contestatiei formulate de mine.
Eu nu am atacat pana acum aceasta decizie ANAF si in contencios administrativ pentru ca am sperat ca se finalizeaza dosarul principal pana la implinirea termenului de 6 luni de la data comunicarii. Acest termen expira la inceputul lunii martie 2017, deci sunt inca in termen pentru a depune.
Tinand cont de precizarea solicitata de Judecator, imi recomandati sa atac intre timp Decizia ANAF privind soluționarea contestației formulate si in contencios-administrativ si sa raspund pozitiv acestei precizari? Sau sa spun ca nu am facut-o, ca sunt inca in termen si urmeaza sa o depun?
Va multumesc pentru indrumare!
Va multumesc pentru raspuns! Voi imputernici pe cineva sa mearga sa consulte dosarul. Locuiesc in alta localitate. Eu nu doresc insa sa suspend executarea, ci judecarea cauzei ref la accesorii pana se judeca dosarul principal. Fiind corelate ma gandesc ca ar fi o decizie mai buna decat sa mearga in paralel.
Va multumesc pentru raspuns.nCel de-al doilea dosar (care se afla in faza de fond) se refera la contestarea executarii la accesoriile aferente primei cauze (care se afla in faza de apel). Practic, la suma pe care am contestat-o in dosarul principal, Anaf mi-a calculat ulterior penalitati si mi-a emis separat somatie+titlu executoriu pe care le-am contestat separat. De aici provin cele doua dosare.