avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Activitate vali05

Activitate vali05

Redobândire drept de proprietate asupra unui imobil vândut unui copil: Dorim să ne recuperăm dreptul de proprietate asupra unui imobil care a fost vândut acum câţiva ani unuia din cei 2 copii, pentru a repara greşeala faţă de cel de-al doilea copil. Menţionăm că transferul a fost prin ctr de vânzare-cumpărare, cv transferului fiind a noastră în calitate de părinţi ( transfer bancar din conturile proprii şi ctr de donaţie a sumei încheiat la notar). Cum putem să ne recuperăm dreptul de proprietate asupra imobilului ? Se poate face donaţia acestuia de către copil către părinţi??
Am verificat compania si nu apare in Buletinul insolventei; in acest caz, acordul incheiat intre parti are prioritate in fata altor datorii neplatite ale acesteia ?
Multumesc
Am de recuperat salarii restante de la o importanta companie, care se confrunta cu probleme financiare grave si face promisiuni desarte...
Intrucat nu mai doreste nimeni sa munceasca,angajatorul a promis acorduri de reesalonare a datoriilor catre angajati in mai multe transe/10 rate.
Ce valoare are acest acord ?se pot recupera mai rapid datoriile , fiind o recunoastere a acestora ? In cazul in care acesta are procese pentru insolventa/faliment sau intra in faliment, salariatii au intaietate la recuperarea drepturilor banesti ?
Din septembrie 2016 sunt angajata cu contract de munca pe perioada nedeterminata, durata 8 h la un SRL la care am calitatea de asociat si administrator , pe post de economist si tin evidenta contabila a acestei firme.
Am incheiata Conventie cu AJPS conform Legii nr. 76/2002 ( pers > 45 ani din somaj),ptr indicatorul minim social si din noiembrie SRL-ul l-a si primit.
Intrucat firma este pe pierdere si nu realizeaza venituri suficiente, a trebuit sa-mi mai caut un loc de munca, am sustinut si luat examenele in cadrul unei institutii publice , tot pentru un post de economist si urmeaza sa semnez contractul si sa incep activitatea.
Intrebarile mele sunt urmatoarele :
1.Pot sa-mi mentin raporturile de munca cu SRL-ul pe norma intreaga, sau trebuie sa-mi modific ctr de munca pe norma partiala?
2. Mai pot beneficia de subventie conform L 76/2002 ? Intentia mea este sa merg in paralel si cu tinerea evidentei contabile la acest SRL, pe durata nedeterminata, ca sa nu mai am si alte costuri.
3.Exista vre-o incompatibilitate care ar putea apare din mentinerea ambelor raporturide munca ?
Multumesc anticipat