avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1800 soluții astăzi
Forum Activitate lacatusliviu

Activitate lacatusliviu

Bună ziua
Se poate vira 2% din impozitul pe venit către o asociație de proprietari?
Vă mulțumesc!
Răspuns la discuția Ce înseamnă zi lucrătoare?
Demisia mi-am dat-o pe 16.11.2017 iar termenul de preaviz din contractul de muncă este de 20 zile.
Bună ziua
Mi-am dat demisia de la o firmă cu obiect de activitate situațiile de urgență, unde lucram cu program de 24 ore lucrate cu 48 ore libere. De la biroul de resurse umane al firmei mi-a spus că trebuie să stau în perioadă de preaviz 20 de zile lucrătoare altfel voi fi sancționat cu 30% din salariu.
Întrebarea mea este dacă zilele lucrătoare, din preaviz, sunt de luni până vineri, cum interpretează firma, sau se referă efectiv la zile calendaristice, având în vedere că eu lucram și sâmbăta și duminica și pe 30 noiembrie și pe 01 decembrie? Întreb deoarece din calculul firmei respective a trebuit să stau 32 de zile de la data când mi-am dat demisia, asta pentru a nu fi sancționat cu 30% din salariu.

Poate cineva să mă lămurească ?
Un curs de calificare trebuie să aibă: 360 ore(nivel I); 720 ore(nivel II); 1080(nivel III), conform art. 7 din Ord. MMSSF nr. 353/2003.
Câte ore trebuie să aibă cursurile de:
- inițiere;
-calificare(respectiv recalificare);
-perfecționare(respectiv specializare), tipuri definite în Ordonanța nr. 129/31.08.2000 art. 8 al. (3).
Eu înțeleg că nu este reglementat, dar mă întreb de ce sunt cursuri, de același fel dar cu un număr de ore diferit: 90 ore; 120 ore; 128 ore etc.
Răspuns la discuția Overdraft bancă
i-am contactat telefonic, dar ca să vorbesc cu un operator mi s-a cerut CNP și nu am vrut să îl dau prin telefon.
Răspuns la discuția Overdraft bancă
Sesizarea a fost depusă la o sucursală a băncii și a fost trimisă și prin email băncii.
Am iesit la pensie in iulie 2016, avand o descoperire de card,banca ablocat cardul,mentionind ca trebuie sa platesc toata suma sau in rate cu o dobanda de25%. Prima pensie mi-a venit in decembrie,am fost la 4 agentii incercand sa ajung la o intelegere,mi s-a spus ca îi depasesc problema si sa iau legatura cu banca telefonic.
Am depus o sesizare pentru a explica modalitatea de calcul adobânzi dacă această descoperire de salariu o transform in credit.
Sunt sunat de la bancă in fiecare zi, pentru a le plătii decoperirea.Le-am spus ca astept raspunsul prin posta asa cum sa stabilit la depunerea sesizarii.Continund sa sune zilnic stresându-mă, încearcă să mă intimideze și îmi solicită de fiecare dată CNP.
Discuție specialist ssm
care este diferanta dintre inspector si specialist ssm?
ce conditii trebuie sa indeplineasca cel care vrea sa urmeze un curs de specialist ssm?