avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Activitate adrianbunescu

Activitate adrianbunescu

Răspuns la discuția TVA tranzactie apartament
Mulțumesc pentru răspunsul exhaustiv ;)
Nu cunosc nici eu situația exactă a vanzatorului (doar sondez piata), dar ideea este sa cumpăr un imobil vechi de la o persoana scutita de TVA dupa incheierea operatiunii la apartamentul nou (momentan am facut doar un ante-contract -plata 75% din total-, contractul urmand a se incheia prin primavara lui 2018). Practic, trebuie sa mai platesc tva (5%) doar pe un sfert din imobilul in constructie. Acuma...altă eventualitate: daca intre timp cumpăr un imobil vechi in situatia expusa mai sus de dvs (persoana scutita de TVA etc), urmeaza sa platesc TVA 19% pentru suma intreaga din operatiunea aferenta imobilului nou? Zi faină, Adrian
Răspuns la discuția TVA tranzactie apartament
În ce sens?
Răspuns la discuția TVA tranzactie apartament
Mulțumesc pentru răspuns! Dar după incheierea contractului de V-C pentru apartamentul nou pot achizitiona un imobil vechi fara plati suplimentare?
Salutare,

Am incheiat antecontract pentru un imobil in constructie (finalizare 2018), regim TVA 5%. Imi doresc achizitia unui imobil vechi de aceasta data (pana la incheierea contractului V-C pentru imobilul nou). Nelamuririle mele:
- plătesc taxa pentru imobilul vechi?
- pierd dreptul de TVA 5% pentru imobilul nou in momentul in care intru in posesia celui vechi?

Multumesc,
Adrian
Am platit avansul pentru un apartament nou (5%) in urma cu o luna si doresc sa achizitionez un nou imobil, de aceasta data vechi. Trebuie sa platesc TVA pentru acesta din urma? Multumesc cu anticipatie, Adrian (Iasi)
Salutări,

Problema mea are legătură cu o despăgubire primită după un deces, si anume: asiguratorul a stabilit pentru fiecare membru un cuantum din suma totală, iar unul se simte neindreptatit (nu este cazul meu). Cum poate proceda si ce se intamplă cu sumele virate? Se poate interveni asupra lor? Ma intereseaza mai putin aspectul moral (membrul respectiv nu mai tinea legatura cu decedatul, dar a fost capricios si pretentios pe parcursul demersului de despagubire), ci doar cel juridic.

Multumesc cu anticipație!
Răspuns la discuția lnselaciune pe OLX
Poti depune o plangere la Politie, dar sa nu te astepti la minuni. In urma cu 4 ani am patit-o asemanator: am comandat un laptop Asus cu anumite specificatii (intel dual-core, 4 giga RAM etc), iar in schimb am primit tot un Asus, dar cu AMD single core s.a.m.d. Contactand vanzatorul, aceeasi placa - mi-a pus laptopul din poza, raspunsuri laconice si aproape cinice la evidențele mele. Protectia consumatorului m-a pasat la Politie; tot ce am putut scoate de acolo a fost un mare NUP după 6 luni de la un procuror din zona in care locuieste vanzatorul. Am lasat-o balta, scarbit de nepasarea si neprofesionalismul institutiilor platite se ne apere de astfel de infractori. Le-am pus pe tava datele complete ale tipului si nu au facut nimic, imgineaza-ti cum ar fi fost daca le dadeam numai niste indicii...
Răspuns la discuția Extras certificat nastere
Da, dețin certificatul de deces. Instanta imi cere certificatul de nastere in format nou, mi se pare absurd.
Răspuns la discuția Extras certificat nastere
Transcrierea in Romania sau in statul in care a decedat? Detin ambele versiuni.
Bună ziua,

Vă rog să-mi indicați modalitatea prin care pot face rost de extrasul certificatului de nastere al tatalui meu, decedat in strainatate. Instanta din statul respectiv imi cere actul mentionat (extras certificat nastere) și m-am prezentat la primaria satului în care s-a nascut, la indicatia unui notar. Acolo mi s-a spus ca nu se elibereaza actul persoanelor fizice, ci doar unui notar in vederea stabilirii succesiunii sau la cererea justificata a unei institutii.
Ideea este ca procedura cu succesiunea dureaza cel putin doua luni si timpul ma constrange; nu inteleg de ce eu, in calitate de fiu, nu pot fi onorat cu extrasul respectiv...ma ajutati cu un sfat/text de lege etc?

Multumesc cu anticipatie.