avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1056 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Nemulțumire cuantum despăgubire
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Nemulțumire cuantum despăgubire

Salutări,

Problema mea are legătură cu o despăgubire primită după un deces, si anume: asiguratorul a stabilit pentru fiecare membru un cuantum din suma totală, iar unul se simte neindreptatit (nu este cazul meu). Cum poate proceda si ce se intamplă cu sumele virate? Se poate interveni asupra lor? Ma intereseaza mai putin aspectul moral (membrul respectiv nu mai tinea legatura cu decedatul, dar a fost capricios si pretentios pe parcursul demersului de despagubire), ci doar cel juridic.

Multumesc cu anticipație!
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 15:21, 23 Aprilie 2017
In orice demers in justitie cel care face cererea tb sa isi probeze pretentiile.

Asa ca sansele de reusita se pot aprecia doar in concret, in functie de cum se formuleaza cererea, pe ce temeiuri, cu ce probe isi sustine cererea etc.
Cel care se simte nedreptatit poate face actiune in instanta cu aratarea motivelor de fapt si de drept si cu timbrarea actiunii la valoarea pretentiilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timbraj capete de cerere pentru despabugiri forta majora covid 19 seldom seldom Buna ziua, Pentru o cerere in pretentii cu 2 capete de cerere, unde se solicita suma de 1000 lei despagubire pentru: 1. In principal pentru nerespectarea ... (vezi toată discuția)
Cerere indreptare greseala materiala si taxa judiciar de timbru. regularizarea cererii. Irina S. Irina S. In situatia in care reclamantul a scris gresit valoarea pretentiilor cerute prin actiunea introductiva de instanta in sensul ca a scris mai multe zerouri la ... (vezi toată discuția)
Parte civila in proces penal Nina1 Nina1 Buna ziua, O persoana (reclamant in cadrul dosarului penal) se poate constitui parte civila inca din faza de incepere a urmaririi penale? Acest lucru se face ... (vezi toată discuția)