Bună ziua. Locuiesc cu chirie într-un apartament în baza unui acord verbal, nu avem niciun contract scris sau semnat. Vreau sa știu dacă eu ca și chiriaș sunt obligat sa plătesc fondul de rulment și fondul de reparații sau dacă aceasta este obligația proprietarului?
Trebuie sa plătești. Deja ai pierdut un an de la buget la prima facultate. La cea de-a doua trebuie sa plătești anul 1,iar daca la sfârșitul anului ai obținut media care se încadrează la buget, abia din anul 2 poți sa fii din nou la buget.
Bună seara. De aproximativ 2 luni, un vecin și-a parcat o mașină de tipul maxi-taxi în fata gardului meu, obturandu-mi astfel parțial vederea la strada prin singura ferestra de vedere. Am casa construita de asa natura încât am o singura ferestra mai mare cu vederea spre strada.
Practic eu când ma uit pe ferestra nu mai vad nimic din ce se întâmplă pe strada unde locuiesc.
Acum ceva timp masina era parcata la 10 m distanta de gardul meu, pe o porțiune mai mare de iarba aflata la marginea drumului, unde nu încurca pe nimeni.
Cum ar trebui sa procedez pentru a-l determina pe vecin să-și mute masina în locul de dinainte?
Bună ziua.
Am cumpărat acum câteva zile o mașină de la o persoana, dar pe numele tatălui meu, iar acea persoana cumpărase și ea la rândul ei de la proprietarul care este și trecut în cartea și talonul mașinii.
Proprietarul din acte și persoana de la care am cumpărat eu au făcut contract de v-c, care însă nu este semnat. Persoana de la care am cumpărat nu avea certificatul fiscal deoarece susținea faptul ca proprietarul nu a avut când să-l scoată, deși a trecut o luna.
Așadar eu am cumpărat pe numele tatălui meu masina de la acea persoana, dar am stabilit ca contractul de v-c sa fie între tatal meu și proprietarul din talonul mașinii, niciuna dintre părți fiind de fata.Am hotărât acest lucru pentru a obține direct de la proprietarul din acte certificatul fiscal și ca să nu aștept sa înscrie masina acea persoana și apoi sa o radieze și să-mi dea ea certificatul. De asemenea, contractul nu este semnat. Menționez ca masina este cumpărata din România, iar proprietarul din acte este primul. De asemenea, bunul s-a predat și prețul s-a plătit.
1.Ce părere aveți de aceasta situație?
2.Este valabil contractul fără semnătura făcută pe loc, la încheierea acestuia, dar care se va face ulterior?
3.Credeți ca este ceva putred la mijloc și voi avea dificultăți în obținerea certificatului fiscal de la proprietar în vederea înmatriculării?
4.Alte sugestii/pareri ?