avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Activitate deacata

Activitate deacata

Buna ziua. Se poate face un supliment la o succesiune dezbatuta in iunie anul trecut, la un alt notar ? Am inteles ca s-a schimbat ceva in legislatie. Un mostenitor poate sa faca o procura catre alt mostenitor daca primul are o procura generala ca sa il reprezinte si pe fratele sau? Al treilea mostenitor este var cu cei doi frati, Multumesc
Multumesc
Buna dimineata. Fratele meu a decedat, are doi copii, s-a dezbatut succesiunea dar ulterior copii au aflat ca tatal lor mai are o cota parte intr-o mostenire de pe urma tatalui lui. Daca deja exista un certificat de mostenitor , se mai poate dezbate din nou succesiunea? pentru aceea cota parte? si daca da, se poate face in Bucuresti avand in vedere ca aceea cota parte este in bucuresti dar domiciliul defunctului a fost in Giurgiu. Multumesc.
Buna ziua. noi am fost 3 frati si mama. tatal meu a decedat in 2011. In anul 2021 am dezbatut succesiunea. Masa succesorala consta in 1/8 din dreptul de proprietate asupara unui imobil si teren aferent si 1/3 echivalenta a 3 mp din dreptul de concesiunea asupra unui loc de veci. Ubul din fratii meu a decedat anul acesta in urma lui lasand 2 copii rezultati din casatoria lui ,majori. La data decesului era divortat. Incercand sa facem cadastrul la ceea ce am mostenit de la tata, am constatat la masuratorile facute de expert diferente fata de ceea ce scrie in certificatul de mostenitor. Ca sa putem face cadastrul trebuie sa dam o declaratie notariala precum ca suntem de acord cu noile masuratori. intrebarea mea este. Cum se poate face acest lucru avand in vedere ca cei doi copii ai fratelui nu sunt interesanti sa faca succesiunea dupa tatal lor . Motivele ar fii: 1. Unul din ei este stabilit in strainatate si 2. nu vor sa cheltuiasca bani pe nimic. Scuzati formularea dar asta mi au comunicat.
Va multumesc.
Răspuns la discuția Recuperare poprire salariala
poprirea s-a facut in baza unei decizii de imputatie
Buna ziua. Va rog sa-mi comunicati cum imi pot recupera sumele retinute de societatea unde lucrez cu titlul de poprire. Pe scurt mi s-a retinut din salariu din iunie 2015 si pana in iunie 2017 o suma din salariu in contul unui debit care s-a format prin plata eronata prin banca catre un tert a unei chirii. Mentionez ca ordinele de plata erau verificate dupa intocmire de inca o persoana pana ajungeau la semnarea lor de catre directorul general, dar suma mi-a fost retinuta numai mie. Societatea a deschis proces impotriva acestui tert, l-a castigat dar eu nu mi-am recuperat suma retinuta,
Discuție concesiune
Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca pot prelungi un act de concesiune pe un loc de veci, care a fost concesionat pe 25 de ani, mentionez ca persoana care a concesionat locul de veci este tatal meu care intre timp a decedat. Cu multumiri.