avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. noi am fost 3 frati si mama. tatal meu a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. noi am fost 3 frati si mama. tatal meu a decedat in ...

Buna ziua. noi am fost 3 frati si mama. tatal meu a decedat in 2011. In anul 2021 am dezbatut succesiunea. Masa succesorala consta in 1/8 din dreptul de proprietate asupara unui imobil si teren aferent si 1/3 echivalenta a 3 mp din dreptul de concesiunea asupra unui loc de veci. Ubul din fratii meu a decedat anul acesta in urma lui lasand 2 copii rezultati din casatoria lui ,majori. La data decesului era divortat. Incercand sa facem cadastrul la ceea ce am mostenit de la tata, am constatat la masuratorile facute de expert diferente fata de ceea ce scrie in certificatul de mostenitor. Ca sa putem face cadastrul trebuie sa dam o declaratie notariala precum ca suntem de acord cu noile masuratori. intrebarea mea este. Cum se poate face acest lucru avand in vedere ca cei doi copii ai fratelui nu sunt interesanti sa faca succesiunea dupa tatal lor . Motivele ar fii: 1. Unul din ei este stabilit in strainatate si 2. nu vor sa cheltuiasca bani pe nimic. Scuzati formularea dar asta mi au comunicat.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Luminita 65 , utilizator 13:39, 13 Iulie 2023
Se duc cei doi copii la ambasada si dau o declarație ca renunță la partea lor de succesiune !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune - certificat calitate de mostenitor, mandat-imputernicire Epuree Epuree Ziua ziua, Vream sa dezbatem succesinea pe ambi parinti, suntem 5 frati, din care: - un frate mort (predecedat) inaintea ambilor parinti ( la rindul lui ... (vezi toată discuția)
Moștenire după bunica Isthrt Isthrt Buna ziua. As dori sa imi dați un raspuns, dacă se poate, la următoarea situație : tatăl meu a decedat de doua săptămîni si momentan dezbatem ... (vezi toată discuția)
Act succesiune in scopul transcrierii actului de concesiune loc de veci iordantonio iordantonio Administratia cimitirului imi cere sa reinoiesc un act de concesiune vechi din 1985 in care sunt trecut [u]eu[/u], cu 1/8 din locul de veci,[u] trei unchi[/u] ... (vezi toată discuția)