avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Activitate vlad20031986

Activitate vlad20031986

Răspuns la discuția Vanzare cu probleme. Ajutor!
Buna ziua.
Am anuntul OLX cu pretul 375 lei.
Am SMS-urile in care ii comunic pretul si imi raspunde ”Perfect”. Am alt mesaj in care i-am spus un pret de 350 lei ca sa sa il determin sa scrie el suma de 325 lei. El imi tot spune ca e vina mea ca am scris acea suma, chiar daca admite ca pretul era mai mare. Mi-a replicat ca o sa imi trimita o diferenta mica...
Saptamana trecuta am avut la vanzare o tableta. Intelegerea cu cumparatorul a fost 325 lei cu tot cu transport. Din greseala sa introdus la ramburs 35 lei. Ca nu a scris tastatura, ca nu am vazut eu greseala, acum e tarziu. Daca pe cale amiabila nu ma pot intelege cu omu sa plateasca si diferenta - de care, desigur are cunostinta - care sunt sansele / caile legale sa intru in posesia acelor bani. Multumesc!
PS - Desi mi-au trimis un SMS cu un cod care sa il comunic reprezentantului cu care vorbeam la telefon, tot nu au vrut sa ma ajute.
Inainte sa intreb aici, am vorbit cu ei.
Nu ma pot ajuta , motivand ca nu imi poate stabili identitatea.
Am zis ca sa imi trimita un mail pe adresa de logare / Apple ID sa il confirm. A zis ca nu se poate asta. Am cerut sa le trimit un act de identitate... nici aia nu accepta.
Fostul socru avea un iPad care il folosea fosta nevasta. Am pus contul meu pe el si cativa ani fara problem. Am divortat. Dupa o perioada ma suna fostul socru si ma roaga sa ii dau parola de la tablet ca are nevoie sa o deblocheze… De buna credinta si de naiv, am dat parola.

Fast forword… incerc sa intru in cont si nu pot ca nu mai e aceeas parola. A schimbat parola, a schimbat adresa de recuperare de pe acel cont si a schimbat intrebarile de siguranta. Deci din acest punct nu am cum sa recuperez contul
Daca nu ma pot intelege cu omul omeneset sa imi recuperez contul, ce sanse / variante am sa imi mai pot recupera acel cont. …LEGAL…

Multumesc frumos!
mulțumesc.
Maine am sa solicit. în cel mai scurt timp am sa va tina la curent cu situația. mulțumesc anticipat
nu am semnat nimic. nici nu am primit nici o hârtie în acest sens. mie și colegilor cu handicap, ni sa adus la cunostinta doar verbal
In lege scrie ca sunt minim 3 zile lucratoare! Eu initial am semnat pentru 6 (pentru persoane cu handicap), iar cum v-am spus mai sus, mi-au taiat 3 zile din cele 6.

Pot face ceva in acest sens?
...au zis ca daca vreau, imi scot pe loc o hartie care sa scrie ca s-au redus numarul de zile lucratoare (din cele de persoane cu handicap).

Va rog sa ma ajutati / sfatuiti ce se poate face, sau ce as putea face.
Multumesc
Buna ziua,
Sunt angajat in aceeas unitate, din noiembrie 2008. Sunt persoana cu handicap vizual grav (gradul 1). In momentul semnarii contractului de munca am semnat (pe parte de zile de concediu) asa: 20 zile lucratoare + 5 zile (conditii deosebite - radiatii) + 6 zile persoane cu handicap.

In urma cu catva ani, mi s-au taiat 3 zile din acele zile de persoane cu handicap fara explicatii / hartii care sa aduca la cunostinta acest fapt. Am depus o cerere prin care sa mi se dea lamuriri (aceasta taiere s-a efectuat si la inca 3 persoane cu handicapt-colegi de serviciu). Mi sa spus ca intre timp s-ar fi schimbat nustiu ce lege prin care au putut ei taia 3 zile din cele 6 acordate initial din contractul semnat.

Este posibil asa ceva? Imi puteti da mai multe detalii / explicatii va rog frumos?
Multumesc anticipat

PS - Un drept castigat nu poate fi luat. Se aplica sau nu are nici o valoare? Multumesc
Buna ziua,

Bunicii mei au "semnat" prin telefon o prelungire de contract cu Telekom la televiziune DTH si telefonie fixa, la care platesc o groaza de bani (78 ron / luna), in conditiile in care pensiile lor sunt foarte mici iar ofertele concurentei au preturi la jumatate.

In conditiile in care doresc rezilierea contractului (nu ma intereseaza portarea numarului de telefon) cu compania Telekom va trebui sa platesc:
- taxa de reziliere?
- contravaloarea abonamentelor pana la finalul contractuli "semnat" telefonic

In cazul in care depun cerere de reziliere (sa ma pot muta bunicii la alta companie) si Telekom imi emite factura de plata (absurda = nr. luni pana la fina x 78 ron + taxa de reziliere) ce ar trebui sa fac?

Daca depun cerere de reziliere va mai trebui sa platesc ceva acelei companii (nu ma refer la factura curenta) ?

Va rog mult sa ma ajutati.
Multumesc anticipat!