Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati sa inteleg ceva. Am divortat de curând si am incheiat un act de lichidare, prin care s-au stabilit cotele de 0/100, in favoarea mea. Fostul sot a declarat ca nu a contribuit cu nimic la achizitia apartamentului. Am scos si alte acte de intabulare, in care este precizat dreptul de proprietate in favoarea mea. Mai am nevoie de partaj, in acest caz? Notarul ne este prieten si a spus ca nu mai e nevoie. Va multumesc!
Din pacate, in contract nu scrie decat: categoria de folosinta curti-constructii, ce reprezinta terasa cu functiune de gradina. Nu avem carte tehnica, nici oferta scrisa.
Va multumesc pentru raspuns!
Buna ziua,
Am cumparat un apartament, impreuna cu terenul din jur, cu functiune de gradina si un loc de parcare.
Este un complex nou, abia de curând s-au delimitat parcarile, gradinile inca nu au fost delimitate.
Va rog sa imi spuneti daca este obligatia dezvoltatorului sa delimiteze si sa ingradeasca aceste terenuri, pentru persoanele de la parter. Asa era prevazut in planul initial, avem si usi la sufragerie si bucatarie, care sa dea in gradina.
De asemenea, delimitarea parcarilor nu s-a facut conform releveului. Lotul de parcare are alte dimensiuni, fata de releveu, încercând sa creeze mai multe locuri de parcare si nu mai corespunde planului de amplasament. Cui ma pot adresa cu aceasta problema? In contract, scrie ca imi revine un lot de 14 mp. Lotul trasat de ei are in jur de 12.5 mp.
Va multumesc!
Buna ziua!
Am semnat in decembrie pentru un pachet de servicii, la banca. Mi-au pus in brate multe acte, pe care nu le-am citit. Pachetul ma costa 6.90 lei pe luna.
Intre timp, am descoperit ca pachetul nu contine beneficiile de care am nevoie si de care mi s-a povestit la inceput. Evident ca acum imi spun ca am inteles eu gresit.
Le-am zis ca vreau sa renunt la el si mi-au spus ca pot renunta gratis dupa un an sau pot plati acum 82 lei.
As vrea sa stiu daca exista vreo modalitate de a renunta gratis azi. Stiu ca exista o lege, in cazul serviciilor de cablu/internet, care spune ca poti renunta oricând gratis la ele, desi in contractele lor se stipuleaza ca platesti daca renunti mai devreme de termen. Ma intereseaza sa stiu daca exista o astfel de lege de protejare a consumatorilor si in cazul serviciilor bancare.
Va multumesc!
Da, e trecută ziua de 10 ianuarie ca termen de predare-primire și scrie clar că trebuie să fie locuibil la data respectivă.
Mulțumesc pentru răspuns!
Buna ziua!
Am o intrebare, nu stiu exact care este raspunderea legala in acest caz. Pe 16 decembrie, am semnat un contract vanzare-cumparare, pentru a cumpara un apartament. S-a stipulat in contract ca vanzatorul va racorda apartamentul la gaz, apa si lumina si va retusa eventualele erori, pana la 10 ianuarie 2017. Am fost de mai multe ori la apartament si am atras atentia asupra retusurilor de care mai e nevoie. Am transmis si pe e-mail, cu cc la dezvoltator. Pana acum, nu s-au rezolvat si nici nu suntem racordati la apa si gaz.
In cazul in care nu se rezolva toate pana pe 10, pot solicita ca despagubire contravaloarea chiriei pe care o platim in momentul de fata? Pentru ca practic nu ne putem muta, iar pe 10 ar trebui sa platim din nou chirie. Pe 17, platim prima rata la banca, pentru credit. I-am explicat toate astea când am semnat contractul. Nu am stipulat in contract aceasta despagubire.
Sau care e solutia?
Va multumesc pentru raspuns!