avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1057 soluții astăzi
Forum Activitate PFA Corneliu B. - Expert Evaluator

Activitate PFA Corneliu B. - Expert Evaluator

Răspuns la discuția Contestatie onorariu executor
Multumes frumos. Intr-adevar trebuie putin analizata situatia , mai ales ca e o speta noua la banci privind anumite modalitati de stingere a creantelor ( un fel de amnistie partiala ).
Buna ziua ! Similar am avut si eu doua situatii . Prima a fast ca am platit o taxa de rovigneta o data la primarie cand am vandut auto, apoi a venit prin executor dupa 3 ani platind taxa precum si onorariu executor de vreo 400 lei. Am gasit de curand documentul de la primarie de plata de care uitasem atunci, insa am invatat ca trebuie sa tin bine toate chitantele, tardiv sa mai fac valva. Super a fost cu o adresa de la primarie cu o amenda auto cu retinere permis. Am platit amenda la Bucuresti - unde aveam domiciliul atunci, am dat examinare pentru reducerea pedepsei de la 3 luni la 1 luna ( unde fara plata amenzii nu primea cererea) si m-am pomenit cu adresa de la primarie dupa 5 ani sa platesc amenda. Nu am mai avut nici copie dupa plata amenzii asa ca am platit-o din nou, fiind nevoit sa radiez un auto. Ciudatenia este ca amenda a fost data de IPJ Ilfov, eu am platit in raza domiciliului - Bucuresti, insa legea prevede ca intr-un anumit termen sa prezinti chitanta la IJP care a emis procesul verbal, in speta la mine trebuia prezentata la IPJ Ilfov. Am vorbit la Pol Bucuresti , dupa 3 ani se toaca documentele, asa ca pauza copie chitanta. I-am zapacit si pe cei de la IPJ Ilfov sa caute dar saracii nu au gasit nimic venit de la Bucuresti. Primaria nu stie macar cine este PJ care reclama neplata amenzii, nu zic ca timp de 5 ani nu au trimis macar vreo somatie / notificare. Foarte interesant este ca se trimit dupa 3 ani, dupa ce se toaca documentele.....spre binele omului. Ai gresit o data platesti de doua ori sa te inveti minte.
Buna ziua ! Am o ruda care de curand a facut o intelegere cu banca in sensul stingerii datoriei , daca achita urgent circa 10% din valoarea debitului total. A achitat sumele si in acest sens banca a eliberat un document in care se mentioneaza ca nu mai are vreo pretentie catre ruda. Acum cativa ani executorul a obtinut incuviintarea executarii de la instanta atat asupra recuperarii debitului catre banca cat si asupra recuperarii onorariului calculat la suma de 31.000 euro. Dupa ce a rezolvat cu banca, a fost la executor insa acesta nu discuta la diminuarea onorariului in sensul aplicarii principiului proportionalitatii onorariu - sume recuperate. Pana in prezent a incasat mare parte din onorariul stabilit initial si recupereaza in continuare la onorariu prin poprire pe salariu, debitul fata de banca fiind insa stins. Intrebarea ar fi : sa se adreseze instantei care a incuviintat executarea ( Cornetu - Ilfov ) cu obiectiuni la calcularea onorariului ( ea fiind definitiva - necontestata la vremea respectiva ) , sa faca o actiune civila catre BEJ cu invocarea art proportionalitatii din legea executarii sau sa adreseze forurilor superioare ? Multumesc anticipat.
Sir de evenimente : aprilie 2013 - amenda cu suspendare 3 luni permis , apoi am dat reexaminare cu reducerea pedepsei la 1 luna din 3 luni in baza cererii aprobate la care s-a atasat copie chitanta plata amenda ,altfel nu se aproba. Am omis predarea chitantei cf. legii, crezand ca este suficient ca este anexala la dosar IPJ. Recent am primit titlu executoriu de la primaria comunei din Ilfov , dupa ce dosarul a fost trimis de la Sectorul 6 Bucuresti de unde s-a inceput urmarirea la cererea IPJ IF. DTIL Sector 6 nu a trimis vreo notificare din 2013 pana in prezent, asa cum apare si la dosar. Mentionez ca in septembrie 2013 , deci dupa aproape 6 luni am lichidat rolul la sectorul 6 , dar nu aparea nimic legat de aceasta amenda. Acum o saptamana am facut cerere la IPJ IF si raspunsul a fost ca dupa 3 ani arhiva pleaca la distrus si nu ma pot ajuta. Nu mai tin minte exact unde am platit asa ca am fost si la CEC de unde am primit alta veste - in procesul verbal era adresa din Bucuresti - asa cum era in permis , dar eu schimbasem intre timp CI pe comuna din Ilfov. iar la vremea respectiva CEC nu incasa de la sectorul 6 iar ei se luau dupa adresa din PV nu din CI. Am verificat si la primarie comuna si la sector 6 nu apare platit. La Posta nu primea decat prin mandat, dar asa ceva sigur nu am completat. Culmea ca sunt singurele documente pe care nu le mai gasesc, nici chitanta si nici PV copie sau original. Parca este un cerc vicios si am rugamintea daca puteti sa ma sfatuiti cum sa-i dau de cap. Multumesc.
Multumesc frumos, intuiam. Confuzia a plecat de la faptul ca am fost numit expert parte , specificand dinainte partii ca nu detin calitatea de expert judiciar. Insa, din cate am inteles de la colegi, instanta nu verifica daca esti in lista expertilor judiciari, considerand ca in mod normal avocatul partii ar fi trebuit sa realizeze acest demers. Este OK ca s-a lamurit ! Inca o data multumiri.
Am fost contactat de catre o parte implicata in proces pentru a-mi expune punctul de vedere in calitate de expert consultant. Mentionez ca nu am calitate de expert judiciar si pot expune opinii sau intocmi rapoarte doar de natura extrajudiciara.Expertul judiciar va fi numit de instanta . Intrebarea mea este in ce masura pot aplica la acceptare sau elabora opinie diferita fata de raportul expertului judiciar desemnat. Sau pot doar intocmi un raport extrajudiciar din care avocatul partii sa se inspire in pleduarie, si fata de care instanta sa nu il ia in seama.Multumesc anticipat.