avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Activitate catalin-suzeanu

Activitate catalin-suzeanu

Mulțumesc!

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Daca este de acord mergeți la un notar pt partaj amiabil.

Din cate am inteles, doreste sa ramana in apartament si, pentru moment a acceptat se ma despagubeasca. Daca ajungem la despagubire, care ar fi urmatorul pas?
Apartament cu doi proprietari.
Am mostenit o doime dintr-un apartament pe care defunctul meu tata l-a achizitionat impreuna cu o persoana straina mie. Persoana a fost concubina acestuia in timpul vietii lui si contributia fiecaruia a fost in procent de 50% cu 50%. Am facut masa succesorala pentru mostenirea din partea tatalui, deci sunt detinatorul legal al celor 50% din apartament. Apartamentul este semidecomandat, cu doua camere si trecere prin sufragerie catre dormitor si baie. Persoana straina cu care a cumparat defunctul meu tata locuieste inca in acel apartament. Doresc sa stiu daca pot cere proprietarului celeilalte jumatati sa punem apartamentul in vanzare pentru a primi fiecare partea care i se cuvine sau sa ma despagubeasca pentru doimea mea, in situatia in care are valoarea partii pe care sunt proprietar sau daca mai exista o situatie prin care sa ies din aceasta...indiviziune dupa cum cred ca se numeste speta mea.
Bună ziua. În urma constatării dispariției unor sume de bani din casă, am instalat o serie de camere video ascunse. Cu această ocazie am constatat că persoana care venea săptămânal pentru a face curățenie, îmi sustrăgea constant o sumă mică din banii pe care îi țin într-o cutie din bibliotecă, persoana respectivă fiind angajată pe recomandare. Ce șanse am ca, pe baza acestor probe, să fac plângere respectivei persoane la poliție fără a intra sub incidența Regulamentului UE 679/2016 și a Legii 129/2018 privind protecția datelor cu caracter personal? Mentionez că, fiind camere ascunse, imaginile capturate fără acordul persoanei și difuzarea acestora unei terțe persoane, contravin celor două acte de mai sus. Vreau să fiu sigur că nu sunt târât prin nu știu ce proces de către persoana dovedită că mi-a sustras bani din casă. Mulțumesc.
Vă rog să mă ”luminați” într-o problemă ce ține de ”fisc”. Dacă sunt PFA și am un venit anual declarat (indiferent de cât realizez) însă în același timp sunt și angajat cu contract de muncă la o instituție de stat, mai beneficiez de reducerea de 50% din impozit în baza unui document jusstificativ adus de la locul de muncă (așa cum am beneficiat în intervalul 2000-2008)? Înainte să pun întrebarea aici, vă asigur că am epuizat toate sursele de unde am solicitat acest răspuns (poate n-am știut exact unde să caut).
Mulțumesc
Buna ziua! Locuiesc din anul 2012 intr-un duplex P+1 care are o curte cu o latime cuprinsa intre zidul casei si gardul lateral de 2,3m. In anul 2015, terenul lateral, cu o suprafata de 400mp a fost achizitionat si pe el a fost ridicata o constructie de P+1 si mansarda la mai putin de 1 metru de gardul meu. In acest fel, casa care a fost construita este cu mult mai inalta decat a mea fapt care a condus la retinerea razelor solare in intervalul octombrie-aprilie (cand se stie ca soarele la pranz cu greu depaseste linia orizontului) acest lucru conducand la cresterea facturilor la incalzirea cu centrala electrica (gaze nu sunt in zona) cu aproximativ 30% (In intervalul 2012-2015, valoarea facturii ENEL cea mai mare nu a depasit 900 lei) respectiv in iarna 2015-2016 si ultima factura din luna decembrie 2016 (care nu a fost o luna friguroasa cum este ianuarie 2017 la care inca nu am citit consumul) valoarea facturilor s-au situat in jurul valorii de 1400-1500 lei cu aceleasi setari ale centralei electrice. Va rog sa ma sprijiniti si sa ma indrumati cu un sfat pentru a remedia aceasta situatie fara a ajunge intr-un caz extrem (ca cel al cladirilor din Bucuresti care au primit decizie de demolare), respectiv daca o solutie ar fi obligarea prin hotarare judecatoareasca a proprietarului sa suporte contravaloarea diferentei la viitoarele facturi lund ca reper cea mai mare factura a perioadei cand locuinta mea beneficia de razele directe ale soarelui. Inainte de a incerca formularea unui raspuns, completez cu informatia ca pe acel teren se putea ridica casa in cel putin alte doua locuri fara a avea proprietarul vreun impediment oferindu-mi si mie accesul la lumina si caldura solara. Mentionez ca am avut o discutie amiabila cu proprietarul expunandu-i temerea mea atunci cand s-a trasat fundatia casei insa acesta a refuzat spunand ca el ridica casa acolo unde doreste el. Multumesc