Apartament cu doi proprietari.
Am mostenit o doime dintr-un apartament pe care defunctul meu tata l-a achizitionat impreuna cu o persoana straina mie. Persoana a fost concubina acestuia in timpul vietii lui si contributia fiecaruia a fost in procent de 50% cu 50%. Am facut masa succesorala pentru mostenirea din partea tatalui, deci sunt detinatorul legal al celor 50% din apartament. Apartamentul este semidecomandat, cu doua camere si trecere prin sufragerie catre dormitor si baie. Persoana straina cu care a cumparat defunctul meu tata locuieste inca in acel apartament. Doresc sa stiu daca pot cere proprietarului celeilalte jumatati sa punem apartamentul in vanzare pentru a primi fiecare partea care i se cuvine sau sa ma despagubeasca pentru doimea mea, in situatia in care are valoarea partii pe care sunt proprietar sau daca mai exista o situatie prin care sa ies din aceasta...indiviziune dupa cum cred ca se numeste speta mea.
Daca este de acord solutionati amiabil în orice varianta, va despagubeste,o despagubiti dvs,scoateți imobilul la vanzare etc.Daca nu e de acord singura solutie este instanța cu costuri destul de mari si perioada de soluționare de 1,6-,2 ani.
Din cate am inteles, doreste sa ramana in apartament si, pentru moment a acceptat se ma despagubeasca. Daca ajungem la despagubire, care ar fi urmatorul pas?