avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Activitate isshmen

Activitate isshmen

Salutare,

Va spuneam acum 3 ani ca voiam sa dau in judecata fosta concubina pentru a putea lua custodia fetitei. Rezultatul a fost unul de succes, astfel ca instanta a decis ca fetita sa ramana la mine iar fosta sa-mi plateasca pensie alimentara.

www.avocatnet.ro/forum/discu...

Abia dupa cateva luni mi-a dat niste bani, dar exact luna asta se fac 2 ani de cand nu mi-a mai platit niciun leu. Deci ar avea sa-mi plateasca (nici nu stiu daca e important sau nu suma) 7.200 de lei (300/lunar).

Deci ce se poate face?
Sa o dau in judecata?

Precizez ca ea nu munceste / nu are venituri (cel putin pe cale legala).

Multumesc.
Răspuns la discuția Custodie copil minor
neata,

am gasit topicul salvat la bookmarks, uitasem ca am topic aici.

ca rezultat: in martie, anul trecut, am dat fosta concubina in judecata. mi-am luat un avocat.

inca de la prima infatisare, instanta a decis ca fetita sa ramana la mine definitiv- iar pe ea a "decazut-o" TOTAL din drepturi, deci fara drept sa o vada cat si obligatie unei pensie alimentare :)

chiar eram 100% convins (cum spuneam in primul topic) ca voi obtine custodia, dar nici chiar "asa".

multumesc.
Răspuns la discuția Cand ar trebui platit un avocat?
nu s-a facut niciun contract.
mi-a dat doar un bon fiscal pentru cei 500 lei platiti.
Răspuns la discuția Cand ar trebui platit un avocat?
mersi, Claudiu.

insa, ce m-a facut sa scriu aici e o alta chestie ce nu am mentionat-o.

pe langa faptul ca prima 'audiere' e pe 8 iunie, si am ajuns deja la un acord cu fosta, lucru care ar trebui sa inchida procesul de la prima instanta (cred eu), vrea banii INAINTE, toti.

pe 25 trebuie sa plec din tara si i-am spus sa-mi lase un cont bancar pentru a-i da diferenta de bani (1000 lei - deci chiar am vrut sa-i dau banii), pentru ca nu am banii azi, el mi-a spus ca nu "lucreaza" cu conturile bancare si ca nu-l intereseaza de unde fac rost de bani si ca ar trebui sa ma imprumut.

poate suma de 1.500 pare mica, dar e exact suma care mi-a cerut-o.

ca rezultat, nu mi se pare ok sa-i dau toti banii si, mai ales, inainte de proces. daca accepta sa ii dau pe 25 nu se ajungea aici.
Cand ar trebui platit un avocat?

Ziua buna. De curand, am angajat un avocat pentru procesul cu fosta concubina (autoritate parinteasca).

Ne-am inteles pentru suma de 1.500 lei.
I-am platit 500 lei avans, dinainte sa inainteze procesul, deci a ramas sa-i mai dau 1.000 lei.

Intre-timp am ajuns la un acord cu fosta concubina, astfel ca, am facut la notar (exact cum mi-a spus avocatul) ca ea sa-mi lase copilul (cu toate drepturile), si mai toate cerintele ce le aveam cand am dat-o in judecata.

Desi procesul nici macar nu a inceput, avocatul imi cere si restanta de bani, 1.000 lei. Prima audiere ar fi pe 8 iunie.

Este ok? Cum ar trebui sa procedez?

Adica, nu mi se pare normal sa iei toti banii inainte sa-ti faci treaba. Sa nu mai zic de faptul ca am ajuns deja la un acord cu fosta, si procesul ar trebui sa se inchida inca din prima instanta (evitand un proces care ar putea dura ani de zile).

M-ar ajuta niste sfaturi.
Multumesc,
Vali
Bună seara,

Vreau să dau în judecată fosta concubină (cu care am trăit 2 ani și am făcut o fetiță), și m-ar interesa câteva chestii la care am nelămuriri.

Înainte de asta, vreau să specific că ea și-a lăsat un baiat, din concubinajul anterior, să-l crească maică-sa. Iar acum plănuiește să se "mărite" cu alcineva.

Înainte de a o da în judecată pentru a obține custodia fetiței (sunt 100% convins că o voi obține), aș dori să știu cum se "împarte" fetița.

Dacă o obține ea, va trebui să rămână în țară (ea având de gând să plece), astfel să o pot vedea și eu, așa cum va decide instanța. Din ce știu o pot vedea 1-2 zile săptămânal.

Plus că eu nu-i voi da niciodată procură să plece cu fata.

1. Dacă o voi obține eu, având procură de la ea, pot pleca din țară cu fetița?
2. Dacă plecăm amândoi (să presupunem că plec eu primul) dar ea va lăsa fata în grija altor neamuri fără știrea mea, pot face ceva în privința asta, gen să o "bag" la abandon?

Am încercat de nenumărate ori să ajungem la o înțelegere, dar nu se poate. Astfel că singura soluție e în instanță.

Ea nu muncește, deci nu se poate descurca cu fata.
Eu muncesc "online" (gen antreprenor) de peste 10 ani dar fără acte, deși aș avea dovezi de venituri - dacă ar fi vorba de "cum aș întreține fata". Am mai muncit și în străinătate, angajat cu acte, însă am fost nevoiți să ne întoarcem acasă din cauza ei - legea "copiiilor fiind strictă în Suedia".

Plus că, în caz de obținere a custodiei, vreau să mă întorc în Suedia și să încep munca acolo.

Așadar, cum se procedează?
Cum se "imparte" fata?
Dacă am custodie pot pleca fără voia ei? (deși eu încă am procură de la ea)

Orice ajutor/sfat e binevenit.

Mulțumesc,
Vali

Răspuns la discuția Infractiune sau nu?
Chiar nimeni?
Nu ati mai intalnit cazuri, sau?
Răspuns la discuția Infractiune sau nu?
Ar fi de mare ajutor un raspuns/sfat :)
Buna seara,

Inainte de a spune, pe larg, povestea unui prieten, rog a se muta acest topic in categoria potrivita.

Un prieten, face un website pe internet de tip HYIP ([ link extern ]

Ce este, de fapt, un hyip?
- aici userii" investesc" bani in promisiuni, cu gandul ca vor face mai multi bani.
- in functie de website/hyip, poti primi, ca dobanda zilnic/lunara/anuala un procent din investitia inititala. Ca exemplu, sunt site-uri care iti "promit" ca daca investesti 100 de dolari, iti vor da inapoi 2 dolari zlinic (adica 2%) timp de 100 de zile. Astfel, la terminarea "pachetului" investitorul castiga 100 de dolari.
- websiteurile, la randul lor, te asigura ca banii tai sunt investiti cum nu se poate mai bine: unii fac trading, altii investesc in petrol, iar altii in energie alternativa - bineinteles. in cele mai (toate) cazurile fiind minciuni.
- websiteurile par credibile dupa NUMARUL DE ZILE in care este live (sau de cand plateste), adica fiecare "investitor" risca 100% in a "investi" in acel website/hyip.
- ABSOLUT totate websiteurile "pica" la un moment dat. Unul dupa 5 zile, altul dupa 85, altul dupa 210 si tot asa. Intr-un final, fiecare website fugind cu banii investitorilor. Bineinteles, toti "investitorii" se asteptau sa pice la un moment dat, astfel ca, fie ca au pierdut sau au castigat bani cu acel website, o iau de la capat cu altul. si inca unul. si tot asa. Practic, cu asta se ocupa majoritatea oamenilor din "aria" asta.
- Nu se semneaza absolut niciun contract! In majoritatea cazurilor investitorul nestiind cine e in spatele acelui website.
- Ca metode de plata, aproape toate site-urile folosesc sisteme imposibil de "urmarit", gen Bitcoin, cat si alte cryptomonede.
- Site-urile sunt "inregistrate" pe firme in UK, companii limitate sau pe nume fictive - pentru a fi cat mai credibile.


Acum, sa va spun despre prietenul meu.
Avand nevoie de un capital pentru un proiect care il avea in cap (dropshipping - el cumpara un produs din china la 2 dolari, si il vinde in statele unite cu 40) si era sigur ca ii reuseste.
Cautand pe internet despre fundraising, ajunge la un moment dat in domeniul "hyip-urilor". Dupa ce se intereseaza mai mult despre domeniul asta, se decide sa inceapa si el un astfel de site - desi pana in momentul ala NU auzise despre acel domeniu de activitate.

Dupa ce face site-ul, si dupa ce site-ul lui ajunge pe cateva monitoare (adica sunt zeci de site-uri care anunta userii cand un website/hyip nu mai plateste si etc, un fel de politie a hyip-urilor - puteti vedea pe emilynews.com un astfel de monitor - la sectiunea closed fiind cele care au "fugit" cu banii) vin si primii "investitori".

2-3 zile mai tarziu, mai vin altii. si tot asa. Se decide sa-si faca o pagina de facebook cu numele "companiei" - site-ul fiind inregistrat in UK, pe nume de englez, gen AVOCAT LTD (pentru ca a vazut ca asa se inregistreaza toate hyip-urile in anglia, companie limitata, etc), un grup de telegram si etc.

Si incepe sa stea la discutii cu userii, in mare parte romani. la unii le da facebook-ul, la altii numarul de telefon. Le-a explicat in clar ca vrea sa faca dropshipping ([ link extern ] .

Dezamagirea totala pentru el a fost cand a vazut ca, costul publicitatii era mult mai mult decat pretul produsului. Astfel ca, desi cumpara produsul din China la 2 dolari, a ajuns sa plateasca 70-80 de dolari pentru a-l vinde, desi il vindea la 35-40 de dolari. Adica platea dublu pretul vanzarii, astfel iesind in pierdere.

Cand a vrut sa inchida site-ul, si-a dat seama ca "investitorii" lui ar fi iesit in pierdere, in aceeasi zi cineva "investind" undeva la 1500 de dolari in website-ul sau.

(ca mentiune: TOATE site-urile de gen merg pe sistem Ponzi. ultimii "investitori" platind, de fapt, dobanzile ce trebuiesc luate de cei dinaintea lor. )

S-a decis sa mai tina site-ul, sperand ca vor veni si alti investitori si astfel sa-i plateasca pe cei care avea deja "depozite active".

Vazand ca alti investitori nu mai vin, si ca nu mai are bani sa plateasca pe cei dintai, se decide sa inchida site-ul.
Desi TOTI "investitorii" si-au "scos" undeva la 40-80% din cat au bagat, au inceput sa-l ameninte cu legea, judecata, avocati, etc. sa le dea banii inapoi. Desi le-a spus ca va cauta solutii sa le dea banii inapoi, oamenii nu au rabdare - si chiar au inceput sa-l ameninte, gen ca stie unde locuieste (a se intelege ce vreau sa spun).

Pe langa faptul ca "investitorii" lui i-au cerut banii inapoi, le-a spus ca daca nu le da banii macar sa le dea site-ul sa continue ei! Si chiar isi faceau planuri sa deschida ei un astfel de site. Ba mai mult, mai toti sunt "activi" si pe alte siteuri. La fel, investind, castigand, pierzand - desi sunt 100% convinsi ca acel website va "pica" la un moment dat. Unii pierd toti banii, altii apuca sa-si scoata o suma din bani, altii iesind chiar profit.

Ce e de facut? Ar putea avea probleme?
Multumiri.
Bună seară,

Aș avea o întrebare pentru o prietenă a cărui soț a fost condamnat (momentan e în închisoare), și astăzi a fost re-judecat (cred).

Acesta e mesajul postat pe site-ul Judecătoriei Piatra Neamț,

"Ora estimata: 9:00
Complet: P5 CP/Fond amânat
Tip solutie: Condamnare
Solutia pe scurt: În temeiul art. 375 Cod procedură penală, admite cererea formulată de inculpatul Negroae Radu Ionuţ, privind aplicarea procedurii de judecată simplificate în cazul recunoaşterii vinovăţiei. În temeiul art. 228 alin. (1)- art. 229 alin. (1) lit.b şi d Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin. (1) Cod penal, art. 396 alin. 10 Cod procedură penală şi art. 79 Cod penal, condamnă pe inculpatul Negroae Radu Ionuţ la pedeapsa de 1 (unu) an şi 6 (şase) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat în formă continuată ( 7 acte materiale, în dauna persoanelor vătămate "aici sunt cateva parti vatamate" ).

În temeiul art. 67 alin. 1 Cod penal, aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 lit. a) şi b) Cod penal în vigoare (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat), pe o durată de 1 an după executarea pedepsei închisorii. În temeiul art. 65 Cod penal interzice inculpatului drepturile prevăzute de art. 66 lit. a) şi b) Cod penal în vigoare de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale (pedeapsa accesorie).

Constată că faptele deduse judecăţii sunt concurente cu infracţiunea de furt calificat în formă continuată, prev. de art. 228 alin.1-229 alin.1 lit.b, d Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin.1 Cod penal (3 acte materiale, comisă în data de 26.03.2016 ), pentru care s-a dispus condamnarea inculpatului la pedeapsa de 1 an închisoare, prin Sentinţa penală nr. 987/08.12.2017, pronunţată în dosarul nr. 1163/279/2017 al Judecătoriei Piatra Neamţ (definitivă prin neapelare la data de 28.12.2017). În temeiul art. 40 alin. 1, art. 39 alin. 1 litera b raportat la art. 38 alin. 2 Cod penal, aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 1 an şi 6 luni închisoare, la care adaugă sporul de 4 luni închisoare (reprezentând o treime din cuantumul celeilalte pedepse), urmând ca inculpatul Negroae Radu Ionuţ să execute pedeapsa rezultantă de 1 (unu) an şi 10 (zece) luni închisoare. În temeiul art. 45 alin. 3 litera a raportat la art. 66 alin. 1 literele a, b şi art. 67 Cod penal, interzice inculpatului, ca pedeapsă complementară, exerciţiul dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, al dreptului de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioadă de 1 an după executarea pedepsei rezultante. În temeiul art. 45 alin. 5 raportat la art. 65 alin. 1 şi la art. 66 alin. 1 literele a, b Cod penal, interzice inculpatului, ca pedeapsă accesorie, exerciţiul dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, al dreptului de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe durata executării pedepsei rezultante.

În temeiul art. 72 Cod penal, deduce din pedeapsa rezultantă de 1 an şi 10 luni închisoare, perioada executată, de la data de 29.12.2017 la zi (respectiv data pronunţării prezentei sentinţe, 07.03.2018). Anulează Mandatul de Executare a Pedepsei Închisorii nr. 1298/28.12.2017, emis în baza Sentinţei penale nr. 987/08.12.2017, pronunţate în dosarul nr. 1163/279/2017 al Judecătoriei Piatra Neamţ (definitivă prin neapelare la data de 28.12.2017) şi dispune emiterea unor noi forme de executare, în temeiul prezentei hotărâri. În temeiul art. 397 Cod procedură penală, art. 23 alin.2 şi 3 Cod procedură penală, raportat la art. 1357 Cod civil, precum şi art. 1381, art. 1385 şi art. 1386 Cod civil, admite acţiunile civile formulate de părţile civile şi obligă pe inculpatul Negroae Radu Ionuţ la plata următoarelor sume, reprezentând despăgubiri materiale: - "aici sunt partile vatamate" - nu s-a constituit parte civilă în procesul penal . În temeiul art. 272 Cod de procedură penală, dispune avansarea sumei de 260 lei, reprezentând onorariul apărătorului desemnat din oficiu inculpatului, din fondurile Ministerului Justiţiei către Baroul Neamţ (pentru doamna avocat Musteaţă Luminiţa). În temeiul art. 398 Cod procedură penală raportat la art. 274 alin.1 Cod procedură penală obligă pe inculpatul Negroae Radu Ionuţ la plata sumei de 600 lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de apel, în termen de 10 zile de la comunicarea".

Deci, din acest mesaj eu înțeleg că a fost "achitat" și că este obligat să achite daune părților vătămate căt și alte cheltuieli de judecată.

Astăzi a avut procesul. Deci o să-l elibereze?

Mulțumesc frumos,
seară faină,

Vali,