buna ziua , va rog sa-mi spuneti cand poate o persoana (barbat ) sa depuna dosarul de pensie la limita de varsta fiind nascut in 16.02.1949 .multumesc.
doresc sa fac un schimb de teren cu primaria si am intampinat urmatoarea piedica :
se pare ca terenul pe care il doresc la schimb face parte din domeniul public si mai precis este vb despre o bucatica din curtea scolii generale din localitate .
intrebare :
se poate scoate terenul din domeniul public in domeniul privat prin hotarare a consiliului local si daca mai trebuie aviz favorabil de la ministerul invatamantului sau prefectura ?
va rog sa-mi spune-ti daca si cum se poate efectua un schimb de teren intravilan intre mine si primarie tinand cont ca terenul respectiv apartine domeniului public -scoala .
precizez ca terenurile sunt invecinate si schimbul ar fi avantajos pentru ambele parti .
va pun acesta intrebare din dorinta de a ma duce cu "temele facute " si ptr a nu avea surprize pe parcurs.
ok nu mai pot sa revendic deoarece nu mai sunt in termen ,dar cum pot sa aflu daca respectivul care deja asteapta despagubire de la fondul proprietatea a facut cerere doar in numele lui ,ptr partea lui de mostenire.
as dori sa stiu daca cumva aflu ca a facut cerere in numele tuturor mostenitorilor ce sanse am in instanta sa-mi castig dreptul ce mi se cuvine .
1.as dori sa stiu daca legea 10 privind retrocedarea terenurilor preluate abuziv inainte de 1989 mai este in vigoare ;
2. caz: familia mea a detinut un teren intravilan proprietari fiind tatal meu si bunicul meu jumate -jumate .am aflat ca un alt mostenitor din familie (fratele tatalui meu) a inaintat cererea de retrocedare a terenului si asteapta sa fie despagubit de fonful proprietatea .mentionez ca tatal meu a decedat .
intrebare :
-putea sa faca cerere si in numele tatalui meu in speta a mostenitorilor lui ?
- eu nu pot sa fac chiar nimic ptr a beneficia de acest teren ?
multumesc ,o zi buna !
as dori sa stiu daca pot sa radiez de la primarie o masina care a fost dusa la remat in cadrul programului rabla in conditiile in care nu am impozitul platit pe 2009/2010 la casa + alte 2 masini .
as dori sa stiu daca pot sa o radiez doar platind impozitul pe masina casata sau sunt obligat sa achit impozitul restant pe tot .