avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Activitate onulescualex

Activitate onulescualex

Plangere ANCOM!
Buna ziua,
Doresc sa achizitionez un autoturism,proprietatea unui diplomat,atasat la o ambasada din romania(Norvegia)Acum situatia e atipica pentru ca masina a fost adusa de noua din statul care nu este membru ue(dar din cate stiu are niste acorduri cu ue,respectiv Norvegia)
Care este procedura de imatriculare daca masina are deja carte si talon de romania?
Se plateste vama?
Cu multe multumiri
O.A.
Bună ziua și la multi ani!
Am și eu doua spete:
1.Anul trecut am plătit taxa auto la o mașină,cum se pot recupera banii?
2.Un prieten a cumpărat acum 4 ani o mașină cu taxa auto platita încă din 2007,în ce condiții poate recupera banii dacă nu este el cel care a plătit taxa și au trecut aproape 10 ani?
Stima
Nu e conflict de interese dacă președintele cu administratorul sunt rude....
Respingere dosar dauna Omniasig Buna ziua si la multi ani tuturor pe 2017! Postez pe acest forum in legatura cu o speta. In data de 29.09.2016 am avut un accident usor aproape de casa cu motocicleta.Pe scurt :incercand sa evit niste copii am franat brusc,moment in care din spate a intrat usor un lupo cu numere rosii in mine.Din instinct m-am impins su bratele in rezervor iar motorul a alunecat cativa metri,cazind pe partea dreapta.Am completat amiabila cu soferul vinovat,am mers amindoi la constatare,acesta si-a recunoscut vina.Avand incident in trecut cu carpatica am intrebat la ce service sa fac devizul,crezand ca au lista de service agreate de ei.Mi-au raspuns ca nu au si sa ma duc la orice service agreat RAR.Zis si facut,devizul a iesit de cam 24.000 ron(motocicleta este suzuki gsxr an 2009 pe care l-am achizitionat cu 6000 e la inceputul verii).Ca daune,cam toata partea dreapta este zgariata si din cate stiu la motociclete nu se vopseste,nu se chituieste si nu se sudeaza! Intre timp ma mai cheama sa mai dau o declaratie la ei. Pe data de 11.10.2016 primesc acasa instiintare de la ei ca pana la clarificarea aspectelor si in conformitate cu art 37,alin3 din ordinul 23/2014 timp de 3 luni nu poate solutiona favorabil dosarul. Pe data de 13.12.2016 primesc o alta instiintare prin care sunt anuntat ca imi respinge dosarul de dauna in conformitate cu art46/3 din ordinul 23/2014 al asf(despagubirile se stabilesc prin hotarare judecatoreasca,in cazul in care nu se pot trage concluzii cu privire la persoana raspunzatoare pentru producerea prejudiciului) Eu am atasat si pozele pe care le-am facut dupa producerea accidentului cu tel in care este totul destul de clar! Mentionez ca,cand am fost chemat sa mai dau declaratii,domnul de la biroul lor antifrauda a spus ca este prea mare devizul! Cum pot soluti
ona aceasta speta?
Cum pot rezolva fără sa fiu nevoit sa plătesc taxa de timbru și onorariul avocatului.
Pentru cine e dispus sa ma ajute ofer procent din suma recuperata de la asigurător.
Cum poate o firma de asigurări sa facă asta când totul e pe cat se poate de clar?
Stima