avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Activitate Aura Daniela

Activitate Aura Daniela

In urma unui partaj ,bunurile mobile mi au fost atribuite mie ( ele au fost in folosinta fostului sot pe toata perioada procesului) .Instanta a hotarat ca acestea sa mi fie atribuite mie cu obligatia de a plati jumatate din valoarea acestora.De cand s a facut expertiza pe bunuri si pana la pronuntarea sentintei o parte din bunuri a fost instrainata de catre fostul sot.In aceasta situatie ce pot face?Au fost instrainate fara acordul meu.Daca nu mai sunt toate cu cat trebuie sa l despagubesc?
Buna ziua!
1 Daca m am recasatorit, copilul meu minor mai poate beneficia de bursa monoparentala?( copilul nu a fost infiat de actualul sot si primeste pensie de intretinere de la fostul sot)
2.La calculul veniturilor pe membru de familie se iau in calcul oensia copilului si salariul actualului sot?
Buna seara! Am doi copii din prima casatorie cu fostul sot ,avem custodie comuna, iar copii locuiesc cu mine.Daca m am recasatorit , pot copiii beneficia de bursa monoparentala ?
Multumesc pentru raspuns
.As mai avea o intrebare:
Daca partea adversa nu face apel in 30 de zile( motivand ca nu a primit plicul de la instanta intrucat acestea nu sosec cu confirmare de primire, poate face mai tarziu apel si sa fie luat in considerare?)
Dupa 1 an si 4 luni am primit o copie a Hotararii civile( 29.04.2022) prin intermediul grefei instantei.Adica am primit plic in cutia postala la data de 31.08.2023.Intrand pe portalul judecatoriei am observat ca data ultimei modificari in dosar s a facut la data de 24.08.2023..De la ce data se calculeaza cele 30 de zile pentru Apel?, De la data modificarii sau de cand am primit plicul in cutia postala?Multumesc!
La credit mai sunt de dat 45000 euro( inca 20 de ani), dar ma gandesc la faptul ca acum apartamentul valoreaza mai mult( are 3 camera, construit in 2012, zona buna)Multumesc!
In situatia in care sotul are grija sa plateasca rata pentru casa( ca si co-platitor, eu fiind platitor principal) de frica sa nu i ia banca apartamemtul in care locuieste, poate fi executat cu acest imobil care i a fost atribuit de catre instanta ? ( mentionez ca nu am fost la banca sa anunt acest lucru si banca e multumita ca si primeste banii lunar de la co-platitor)
In urma unui proces de partaj, fostului sot i a fost atribuit un apartament cumparat de noi doi prin programul " Prima Casa"., cu un credit ipotecar, eu fiind titular iar sotul co-titular.( credit pe 30 de ani). Totodata instanta a hotarat ca sotul trebuie sa ma despagubeasca cu 70.000 ron si pe un tert cu 75.000 ron.In situatia in care el nu ne poate despagubi pecuniar, poate fi executat cu acest imobil ,( prin executor judecatoresc) care i a fost incredintat de catre instanta?
El acolo locuieste in prezent si singurul venit este din pensie, Mentionez ca nu mai are alte proprietati.
Daca urmezi o forma de invatamant, da!Eu asa stiu.
Va multumesc!

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Situațiile de acest gen sunt frecvente ,încercați cu un memoriu la președintele instantei respective în care descrieți situația eventual o noua cerere de urgentare.etc.