Vrem sa vindem un teren care are pe el o casa mica ,construita in 1925 din pamant batut,aflata in stare de degradare avansata, nelocuibila de peste 10 ani.Valoare de impozitare a casei 20 lei.Pentru vanzare avem nevoie certificat energetic?
Fiul meu are un contract cu un institut de cercetari UE in Olanda pe o durata de 3 ani si lucreaza in aceasta tara. In acelasi timp are un alt contract cu o universitate din Romania fiind implicat intr-un proiect pe mai muti ani.Din acest ultim contract plateste impozit si asigurarile sociale normal ca si la un alt loc de munca.In aceste conditii ar putea obtine un formular A1 si in care este modalitatea?
In urma decesului bunicilor(parintele ,tata fiind decedat anterior) am devenit mostenitori ai unui imobil vechi si ai terenului apartinator.In fapt suprafata de teren este mai mare si am gasit acte care dovedesc ca initial bunicii au cumparat intreg terenul1400MP. In 1974 bunicii au incheiat un act de dezmembrare in doua parcele-800mp loc de casa locuinta si 600mp cooperativizare CAP din localitate. Asa figureaza si in cartea funciara din localitate(intabulat). Care ar fi solutia prin care putem revendica si devenii proprietari cu acte a terenului in totalitate(adica si acelor 600mp)
Unul din membrii familiei mele lucreaza cu contract de munca pe 3 ani la o institutie in Olanda ,Pe aceasta perioada lucrata in aceasta tara la varsta de pensionare are vreun beneficiu;vechime in munca ,punct de pensie ?
Multumesc d-le george_neagu,deci nebunia aia cu declararea contractului la administratia fiscala de domiciliu si nici declararea fiscala nu mai intra in atributiunile mele daca optez pentru plata impozitului cu retinere la sursa,acestea fiind in competenta ardendasului.
Dar cu termenul acela de ,,evictiune'', ma puteti lamuri?
Am o nelamurire cu privire la un termen din contractul de arendare a unui teren ,pe care il fac cu un arendas ..Fraza este asa;
-sa il garanteze pe arendas de evictiune totala sau partiala,precum si viciile ascunse ale lucrului pe care il garanteaza.
Am incercat sa ma documentez si vad ca termenul este uzitat in contracte de V-C, nu de arendare,el lucreaza acest teren de mai multi ani .Ma ingradeste cumva sa nu pot trece la alt ardendas pe perioada contractului,nu pot vinde terenul in acest interval...?
Oricum si-a pus si varianta dreptului de preemptiune in cazul in care vreau sa-l vand si si-a dat un timp de 30 zile de gandire.
O alta problema ar fi unde ar trebui declarat contractul dupa incheiere ,in situatia in care optez pentru varianta veniturilor obtinute din arendare ;impunerea finala la arendas si daca eu ar trebui sa completez la finalul anului fiscal vreo declaratie fiscala avand in vedere ca sant pensionar(nu am alt venit) si nu locuiesc in acelasi judet unde am si terenul in cauza ( mostenit)
Mi-ati fi de mare folos daca m-ati lamuri ,ca de fiecre data cand am apelat la .site-ul acesta . Cu stima!