avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Activitate LuciaZM

Activitate LuciaZM

De ce nu intrati direct in prenatal? Aveti 126 de zile disponibile in total cu obligatia sa lasati minim 42 dupa nastere. Ar trebui sa va ajunga faca sunteti deja in luna 7. Nu are cum sa va refuze concediul prenatal, pe cel de odihna, da.
Multumesc, merita incercat! Mai sunt si alte pareri?
Buna seara!

Am si eu o problema. A decedat bunica mea, trebuie facuta succesiunea. Mama mea a decedat inaintea bunicii, eu fiind unic mostenitor. Acum problema se ridica astfel: bunica a fost casatorita pentru o perioada, timp in care a avut-o pe mama, cand mama avea 7-8 ani a divortat. In acest moment eu nu detin certificatul de casatorie si sentinta de divort, nu cunosc nici anul casatoriei si nici pe cel al divortului, fiind vorba de un divort de acum mai mult de 50 de ani. Bunica a decedat la 94 de ani si problema este ca i-am cumparat o garsoniera in Bucuresti cu putin timp inainte de a deceda, bunica aflandu-se in grija mea dupa ce am adus-o din Craiova fiind batrana. Stiu doar ca acea casatorie/divort s-a intamplat in Craiova, mama purta inainte de casatorie numele tatalui ei. Pentru a dovedi linia de succesiune trebuie sa ajung la actul de divort al bunicii, act pe care bunica nu il mai detinea, nici pe cel de casatorie.
Ce ma sfatuiti sa fac, eu sunt din Bucuresti si sunt insarcinata si muncesc, cum pot obtine sentinta de divort din Craiova daca nu cunosc decat numele lor fara alte detalii?
Răspuns la discuția Speta succesiune
Multumesc pentru raspuns. Este mentionat ca societatea continua cu mostenitorii. Dar cum se procedeaza la schimbarile de la Registrul Comertului in cazul in care succesiunea nu este inceputa iar succesiunea este un proces de durata, tinand cont de problemele surorii X. Societatii cand i se vor bloca conturile in banca? La inceperea succesiunii? Daca decedatul era singurul cu acces in banca, cum se pote face ca societatea sa isi deruleze totusi activitatea fara probleme?
Buna seara!
Se da urmatoarea speta.... Familie: tata, mama, 2 fiice adulte ( X si Y) si o nepoata, fiica lui Y.
Tatal decedeaza. In urma lui ramane firma, un apartament, o casa si o masina. Apartamentul si masina sunt puse gaj de catre decedat pentru o linie de credit pentru firma.
Fiica X, plecata acum 9 ani din sanul familiei, cu inceput de schizofrenie documentat in acte, cu internare la psihiatrie in trecut, refuza sa isi ia tratamentul si sa isi vada familia. Traieste in concubinaj cu un domn de cand e plecata de acasa.
Sotia si fiica Y au lucrat la firma cu forme legale de multi ani, Fiica Y este casatorita si are o fetita.
Fiica X anuntata de decesul tatalui nu doreste sa vina la inmormantare dar doreste partea ei din succesiune.
Firma nu face prea bine. Decedatul era singurul administrator, actionar si singurul cu semnatura in banca.
Intrebarea este: care sunt pasii de urmat, astfel incat imixtiunea fiicei X in firma sa nu interferezencu activitatea, tinand cont si de bolile ei mintale. Cum se poate face ca firma sa functioneze normal in relatia cu banca pana la pornirea succesiunii? Ce se poate face ca fiica X sa nu beneficieze de bunuri, tinand cont de problemele sale expuse mai sus, mai ales ca se urmareste si binele nepoatei decedatului, fiica lui Y.
Va multumesc si astept idei.
1. Gasit un doctor psihiatru care sa se deplaseze la domiciliu si sa constate ca mama dvs. nu pote decide singura din cauza senilitatii. Probabil are Alzeimer cu dementa (asa are si bunica). Pe langa actul respectiv parerea mea e ca trebuie sa primeasca si tratament, tratament care in acest moment am inteles ca nu il ia iar starea i se va degrada.
2. Cu acel act se merge la autoritati pentru a va declara tutore pe dvs.
2. Cu actele respective puteti da dvs. declaratia in locul mamei.
Oricum este un pas pe care trebuie sa il faceti pentru ca daca aveti nevoie in viitor de vreun act in numele ei nu aveti cum sa-l obtineti. Nu trebuie sa stie pentru ce chemati psihiatrul, puteti sa ii spuneti ca e un doctor pentru a-i prescrie un tratament pentru sold/durere.
Buna ziua,
Am nevoie de putin ajutor in a clarifica niste aspecte.
Detinem o societate comerciala pe care desfasuram activitate de instalatii (cod principal) si dorim la unul dintre punctele noastre de lucru unde nu avem niciun fel de activitate momentan sa deschidem un camin de batrani.
Stim ca in acest sens avem nevoie sa adaugam COD CAEN 8730 - ACTIVITATI ALE CAMINELOR DE BATRANI SI ALE CAMINELOR PENTRU PERSOANE AFLATE IN INCAPACITATE DE A SE INGRIJI SINGURE.
Problema care se pune este ca din ce am inteles, acest cod este limitat.
1. Se poate adauga acest cod caen ca activitate secundara? Sau ca activitate principala numai la acel punct de lucru?
2. Se poate adauga acest cod caen pe SRL, platitor de TVA atat timp cat scrie ca serviciile sociale sunt scutite de TVA?
3. Care este modalitatea prin care putem functiona intre niste limite legale in a face camin de batrani la acea locatie, fara a fi nevoiti sa renuntam la activitatea care sustine firma momentan?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.