Nu plătiți taxa, este abuziva.Daca nu reușiți să rezolvați pe cale juridică eu sincer vă sfătuiesc să scădeți din suma lunara de întreținere taxa aceasta și să plătiți lunar cu 50 lei mai puțin.Repet, asta ca ultima soluție.
Bunica nu este considerată membru al familiei de gradul 1.Puteti să faceți plângere la poliție pentru răpire.Doar o instanță judecătorească poate să vă interzică să vă vedeți copilul, dar doar in cazuri grave.Mergeti și vedeți vă copilul doamnă și spuneți i bunicii că nu are niciun drept asupra lui.
Nu, doar in cazul in care semnați un contract plătiți comision către agenție.Aveti grija însă, dacă semnați contractul, ei vin cu un client și apoi acel client cumpără ei va pot da in judecata pentru plata comisionului dacă refuzați.In plus, citiți cu atenție contractul și procentul pe care va angajați să îl plătiți.
Suntem căsătoriți și avem un copil de 7 luni.Nu locuim in localitatea de domiciliu, stăm cu chirie în București.Soțul meu lucrează, dar are un contract part time de la angajator pentru că acesta vrea să reducă cheltuielile către stat(practic are trecut 600 lei pe contractul lui de muncă).Eu am fost la facultate, însă am abandonat în ultimul an, fără să îmi retrag diploma.Acum practic cred că mă incadrez la concediu de maternitate.Noi nu primim decât alocația pentru copil.Ce alte ajutoare am putea primi de la stat? Și având în vedere că suntem în București fără forme legale, unde ar trebui să depunem actele pentru aceste ajutoare, dacă ne încadrăm?