avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Activitate Adrian Copil

Activitate Adrian Copil

Răspuns la discuția partaj judiciar
In functie de actele si probele pe care le aveti puteti actiona in pretentii. Puteti de asemenea sa rezolvati problema si prin procedura medierii.
Titlul cred ca nu e prea potrivit.
Răspuns la discuția vreau sa divortez
Cu scuzele de rigoare:
Art. 375. -(2) Divorțul prin acordul soților poate fi constatat de notarul public și în cazul în care există copii minori născuți din căsătorie, din afara căsătoriei sau adoptați, dacă soții convin asupra tuturor aspectelor referitoare la numele de familie pe care să îl poarte după divorț, exercitarea autorității părintești de către ambii părinți, stabilirea locuinței copiilor după divorț, modalitatea de păstrare a legăturilor personale dintre părintele separat și fiecare dintre copii, precum și stabilirea contribuției părinților la cheltuielile de creștere, educare, învățătură și pregătire profesională a copiilor. Dacă din raportul de anchetă socială rezultă că acordul soților privind exercitarea în comun a autorității părintești sau cel privind stabilirea locuinței copiilor nu este în interesul copilului, sunt aplicabile prevederile art. 376 alin. (5)

Divortul poate fi constatat de notar indifernt daca sunt sau nu copii minori conform articolului citat insa trebuie respectat termenul procedural de 30 de zile. Cel mai rapid se pronunta divortul prin mediere intrucat divortul se pronunta imediat dupa intocmirea acordului de mediere in camera de consiliu.
10 zile calendaristice, fara a se lua in calcul ziua comunicarii si ziua introducerii cererii. In cazul in care termenul se implineste intr-o zi nelucratoare sau cand serviciul este suspendat , se prelungeste pana la sfarsitul primei zile de lucru urmatoare. vezi Codul de Procedura Civila art. 101.
Răspuns la discuția vreau sa divortez
Fie ca sotul este de acord cu divortul fie ca nu este eu va recomand procedura medierii. Mediatorul, profesionist in comunicatie si negociere va fi in masura sa-i faca pe cei doi sa ajunga la un acord, dragoste cu sila nu se poate, odata ajunsi la un acord divortul se va pronunta in 3 zile in camera de consiliu.
Răspuns la discuția Divort in lipsa partilor
Alex_Munteanu a scris:
Ei stimate domn, nu e chiar asa.


Faptul ca dumitale nu ti-a fost aprobata o cerere in instanta nu inseamna ca cei carora li se aproba sunt mincinosi, undeva cred ca ati gresit, poate nu a fost bine motivata cererea dumneavoastra. V-am trimis in mesaj privat linck-ul catre unul din dosare solutionat in 2 zile (cererea introdusa marti, pronuntarea joi in aceeasi saptamana). Ce dovada mai clara doriti?
Nu cred ca am inteles punctul 5. Vreti sa spuneti ca societatea poate fi reprezentata de administrator doar in baza unui mandat/procura autentificata la notar?
Cine semneaza mandatul? Societatea prin reprezentantul sau legal? Adica administratorul mandateaza pe administrator ca sa reprezinte societatea?
Societatile comerciale sunt reprezentate in mod legal de persoanele desemnate prin statutul acestora.

O veti putea obliga pe mama fostului sot doar "cu pstolul la tampla", legal nu este obligata la plata pensiei de intretinere. Totusi, in cazul in care fostul sot are bunuri urmaribile puteti sa faceti executare silita.
Răspuns la discuția Divort in lipsa partilor
Cititi cu atentie problema expusa de initiator nu doar titlu. Partile sunt in tara doar pentru scurt timp.
Procedura e urmatoarea:
Partile se prezinta la mediator, se incheie acordul de mediere, se merge la judecatorie se depune cerere pentru divort, se face cerere pentru camera de consiliu in aceeasi zi, se prezinta partile in fata completului, judecatorul verifica consimtamantul partilor si pronunta divortul. Apoi fiecare pleaca pe drumul lui si va primi acasa hotararea de divort.
Răspuns la discuția Divort in lipsa partilor
Medierea. Cerere pentru camera de consiliu. Divortul se pronunta imediat.
Răspuns la discuția Divort-durata
In cazul dumneavoastra ar trebui sa apelati la mediere, divortul si partajul se va sfarsi in 3 zile maxim 10 in functie de ancheta sociala.