avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Activitate ionelbaciu87

Activitate ionelbaciu87

Răspuns la discuția Sediu social cu activitate
Buna ziua. Mă aflu într-o situație similară doar că la sediu se produc decorațiuni handmade. Este necesara autorizație de funcționare de la primărie? Avize isu, sau mediu?
Codurile caen sunt autorizate de la înființare atât cele pentru producție cât și cele pentru vânzare online.

Dyana75 a scris:

Multumesc pentru amabilitate. Cod CAEN 4791 - Comerţul cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet, dar avand in vedere depozitarea marfii la sediu si livrarea catre client...nu stiu exact daca apare vreun conflict. Orice sugestie este apreciata.

Bună ziua.
Mă aflu în aceeași situație. La sediul social(apartament personal cu contract de comodat pe toată suprafața) se lucrează diverse articole handmade. Este necesară autorizație de funcționare de la primărie sau acord de funcționare?(nu cunosc termenul exact).
Menționez că la înființarea firmei in acte am declarat că activitatea se desfășoară la sediu.(codurile caen sunt autorizate de la înființare)
Este vorba de lumânări decorative și lumânări de botez!
Vă mulțumesc!

Paraschiv Liviu a scris:

Da, activitatea se poate desfasura la sediul social, nu este necesar deschiderea unui punct de lucru la aceiasi adresa.

Pentru a desfasura activitatea la sediul social este necesar autorizarea codurilor caen la aceasta adresa (prin declaratia model 2 la infiintare ori declaratie model 3 dupa infiintare), iar in functie de actiivtatea pe care doriti sa o desfasurati aveti nevoie sau nu de alte autorizatii.

Handmade - daca faceti margele nu aveti ce autorizatii sa luati, daca produceti alimente, briose sau cine stie ce alte minunatii cu siguranta o sa aveti nevoie.

Buna ziua!

Am un certificat constatator de la ONRC care spune că atestă înregistrarea declarației pe proprie răspundere cum că firma îndeplinește condițiile de funcționare, specifice pentru fiecare autoritate publica, activitate declarata, incadrata in clasa CAEN 3299 ( fabricarea altor produse manufacturiere ) , activitati ce se desfasoara la sediu.
Coduri autorizate la înființare mai sunt: 1729, 1812, 3213, 4791, 5819, 5920 pentru activitatea la sediu, și
4789, 4799, 4941, 7420, 9609 în afara sediului.

Sediul social și punctul de lucru este apartamentul personal pentru care am făcut contract de comodat(pe tot apartamentul, deci spațiu nedelimitat)

Este vorba de producerea și vânzarea de lumânări pentru botez pe internet(Facebook, olx.....)
caen 3299 pentru producerea lumânărilor și 4791-pentru vânzarea lor online.

1. Trebuie autorizație de funcționare/ acord de funcționare(nu știu termenul corect) de la primărie ținând cont de faptul că spațiul pe care se lucrează efectiv este doar o masa într-un colț și apartamentul meu nu este spațiu cu desfacere pentru clienți?

2. Pentru impozitul pe apartament trebuie sa fac ceva in plus datorita acestui contract de comodat?am tot auzit că impozitul este uriaș dacă spațiul nu este delimitat dar nu știu nimic concret.
Firma funcționează de ceva timp deci să mă aștept și la penalități?

3. Am nevoie de aviz și de la mediu (AFM) având în vedere că nu se lucrează industrial iar impactul asupra mediului este zero?

4. Dacă sediul nu este cu desfacere pentru clienți este necesar un aviz PSI?

Vă mulțumesc!
Buna ziua avocatnet.ro,

Ma gandesc sa incep o afacere cu felicitari/invitatii/calendare/etichete de sticle/etc.. personalizate pe care sa le fac la comanda pe internet.
Am nevoie de cod caen pentru tiparire (CAEN 1812 Alte activitati de tiparire) daca eu voi printa in oras si acasa doar voi decupa/asambla??

Este posibil ca eu sa fac si pozele necesare personalizarii. In acest caz am nevoie de cod caen prestari servicii foto si/sau editare fotografica?

Va multumesc anticipat.
Vrem sa confectionam decoratiuni hand-made si lumanari decorative de sezon cu scopul de a le vinde la targurile de specialitate,stradal si/sau pe internet.

1. Alaturi de produsele facute de noi manual, mai putem comercializa si alte decoratiuni sau produse de sezon(instalatii, globuri, martisoare etc..) cumparate din magazine gen Dragonul Rosu sau importate ??

2. Lumanarile si decoratiunile handmade le putem vinde si catre florarii? Am citit ca nu e legal sa faci comert si cu amanuntul si cu ridicata, dar nu-mi sunt clare conditiile. Mentionez ca forma legala va fi un srl cu sediul in apartament.

3. Pe viitor dorim sa facem si marturii si lumanari de nunta si botez. Ce coduri caen ne sunt necesare pentru cele mai sus enumerate, si cel mai important, ce cod caen sa aleg ca obiect principal de activitate? Unul pentru productie sau unul pentru comercializare

Va multumesc anticipat!
Buna ziua.
Tatal meu a cumparat "pe incredere" un cal de la cineva la recomandarea unui prieten fara a face vreun act de vanzare cumparare. Au facut proba animalului si au batut palma. Cam dupa o saptamana calul a inceput sa sara in 2 picioare nemaivoind sa traga caruta goala pe loc drept. Tata a luat atunci legatura cu vanzatorul care a fost de acord sa primeasca inapoi calul si sa returneze banii; dar pentru ca cheltuise deja o parte din bani au convenit ca restituirea banilor sa se faca atunci cand va avea toata suma. Acuma saracul tata asteapta de vreo luna sa primeasca banii sa isi poata cumpara un alt cal.
Nefiind semnat nici un contract de vanzare-cumparare va intreb : exista vreo modalitate de a-l face pe vanzator sa ii inapoieze banii? Exista doar martori.
Va multumesc