@ricadinas
Hmmm ! Cred ca s-a schimbat limba română mai nou, eu o stiam asa :
A (se) constitui = verb . tranzitiv reflexiv A (se) alcătui, a (se) forma; a (se) înființa, a (se) întemeia Cheltuiala = consum de bani (in cazul de fata pentru reparatii)
Dvs. vedeti vreo diferenta intre cele doua notiuni ?
De la semnificatia cuvintelor pleaca totul.
Nu stiu cine e restul lumii, stiu doar ca in asociatiile in care sunt membru transele lunare pentru constituirea fondului de reparatii sunt egale la toti proprietarii .
Aveti sanse doar in masura in care puteti proba in instanta. Puteti cere ca politia, prin inregistrarea video sa probeze faptul ca va aflati in interiorul localitatii.
Domnule ricadinas, daca dvs. sunteti la maxima intelegere a legii, trebuie s-o si demonstrati. Constituirea fondului de reparatii (art. 71) si repartitia pe cota parte indiviza la cheltuirea (art. 85) pentru lucrari de reparatii, pe parte comuna tuturor, sau parte comuna exclusiva sunt 2 lucruri total diferite.
Unde scrie la art. 71 din legea 196/2018 ca acele transe egale lunare de constituire sunt diferite, pe proprietari ?
Nu putem inventa, acolo unde legiuitorul nu a precizat in mod expres.
Puteti spune doar ca dvs. credeti asa ceva, dar nu ca legea spune asa ceva.
Baza legala e o hotarire de consiliu local, pe care trebuie sa o aflati. Cel mai simplu ar fi sa adresati o reclamatie catre primarie, la care vi se va raspunde in maxim 30 de zile.
Daca vi se dau detalii si exista acea HCL, atunci nu puteti decit s-o anulati in instanta, pentru a disparea zona de parcare interzisa, angajati-va un avocat.
Nu se incurajeaza nimic, asa e legea dintotdeauna, asa e si in alte tari. Daca dvs. considerati ca legea e facuta prost, va adresati parlamentului, pe acest forum nu se "indreapta" legi.
Sunt anumite situatii, in care se majoreaza suspendarea, dar nu sunteti in situatia respectiva:
Articolul 106^1
(1) Titularul unui permis de conducere eliberat de către o autoritate română sau străină susține, în mod obligatoriu, până la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie stabilită prin procesul-verbal de constatare a contravenției, un test de verificare a cunoașterii regulilor de circulație, atunci când suspendarea a fost aplicată pentru: a) conducerea sub influența băuturilor alcoolice;
b) nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depășirea sau trecerea la culoarea roșie a semaforului ori circulația pe sens opus, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulație din care au rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale.
(2) Testul de verificare a cunoașterii regulilor de circulație se susține, în mod obligatoriu, și în cazurile în care s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie pentru o perioadă de 180 de zile, potrivit art. 103 alin. (1) lit. c) și d), până la expirarea perioadei acesteia.
(3) Perioadele de suspendare a exercitării dreptului de a conduce prevăzute la alin. (1) și (2) se prelungesc, de drept, fără vreo altă formalitate, cu 30 de zile, dacă titularul permisului de conducere nu promovează testul de cunoaștere a regulilor de circulație sau nu se prezintă pentru susținerea acestuia până la expirarea perioadei de suspendare.