avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Activitate latka

Activitate latka

Nu sunt șanse, ce nu ați înțeles? Marja de eroare e doar la verificarea metrologica,
in rest nu se ia in considerare, mai ales ca poate fi in plus, sau in minus. Poate aveati 106 km/h si aparatul a indicat mai puțin. Depuneți plângere contravențională, dacă nu credeti.

Nici o lege, nu există temei legal pentru contorizarea individuală a unei utilități de care nu beneficiază.
Aveti la dispozitie prevederile art. 28 alin 3 din legea 196/2018 si, in cazul nerezeolvarii situatiei, in mod amiabil, art. 29 alin 3 din aceeasi lege, probabil ultima varianta din cele de solutionare.
[ link extern ]
Răspuns la discuția Recuperare permis de conducere
Nu exista nici o cale legala. Luati alt mijloc de transport.
Autorizatia respectiva nu are nimic de a face cu politia rutiera, asa cum v-a explicat @adriandimitriu. Autorizatiile sunt date de primarie. Firma dvs. trebuia sa se informeze si sa plateasca, anterior, acea autorizatie. Puteti face contestatie, dar nu vad cum veti avea cistig de cauza.
Daca puneti numere, de orice fel, si vreti sa circulati cu ATV-ul, va trebuie permis. Numerele de orice fel, atasate la orice vehicul permit circulatia pe drumurile publice.
Calculul consumului de apa se face dupa diferenta de indecsi, plus , eventual, o repartitie a unui consum suplimentar, dat de neinchidere balanta de apa. Va cititi indecsii lunar, vedeti cit e pretul pe metru cub de apa consumat, vedeti ce vi s-a repartizat lunar pe lista de intretinere afisata si veti avea exact acest calcul.
Daca nu iese acest calcul, la valoarea de 400 RON, aveti dreptul sa cereti explicatii, conform art. 28 din legea 196/2018 :
Articolul 28
(1) Proprietarii din condominiu au dreptul să fie informați în legătură cu toate aspectele ce privesc activitatea asociației, să solicite în scris și să primească copii după orice document al acesteia. Proprietarii care solicită copii după documentele asociației de proprietari vor suporta costul de multiplicare a acestora.
(2) În vederea bunei informări a proprietarilor, asociația de proprietari amplasează la loc vizibil un avizier la care sunt afișate documente, în conformitate cu prevederile prezentei legi.
(3) Proprietarii din condominii au dreptul să primească explicații cu privire la calculul cotei de contribuție la cheltuielile asociației de proprietari și, după caz, să o conteste în scris în termen de 10 zile de la afișarea listei de plată. Președintele asociației de proprietari este obligat să răspundă, în scris, la contestație în termen de 10 zile de la primirea acesteia.
(4) În cazul în care președintele sau administratorul nu ia toate măsurile necesare în scopul facilitării accesului proprietarilor la documentele contabile sau la orice alt document al asociației de proprietari, conform legii, proprietarii au dreptul de a notifica despre aceasta comitetul executiv și cenzorul/comisia de cenzori. În situația nesoluționării sau a soluționării necorespunzătoare a solicitărilor notificate în termen de 10 zile de la depunerea acestora, proprietarii se pot adresa compartimentelor prevăzute la art. 10.
[ link extern ]

Articolul 38
(1) Fiecare proprietar din condominiu poate folosi, în condițiile acordului de asociere, atât spațiul care constituie bunul principal, cât și părțile comune, fără a aduce atingere drepturilor celorlalți proprietari și fără a schimba destinația clădirii.
(2) Părțile comune pot fi utilizate de către terți, persoane fizice sau juridice de drept public și/sau privat, numai ca urmare a hotărârii adunării generale a asociației de proprietari, adoptată cu acordul a două treimi din numărul total al proprietarilor din condominiu și cu acordul tuturor proprietarilor direct afectați de vecinătate, în baza unui contract de închiriere, de folosință sau de concesiune, semnat de președinte în numele asociației și avizat de cenzor/comisia de cenzori.
[ link extern ]
E doar o eroare materiala, nu sunt sanse.

adsfdasfd a scris:

A greșit prenumele în procesul verbal, este șanse de câștig?

Dovada e valabila numai in Romania.