avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Activitate Iulia.Harry

Activitate Iulia.Harry

Revin către dvs, între timp, masina a ajuns la al 3 le-a cumpărător, acesta primind de la asa zisul vânzător un fiscal fals, care a fost depistat abia la politie, după ce a fost înregistrat la finanțe. S'a făcut plângere la politie, se cercetează din ianuarie 2023, proprietarul din acte nici pana acum nu a fost chemat pt declarații, dar în schimb a luat legătura cu pers la care este auto acum și i-a propus sa ii plătească valoarea auto pe care acesta a plătit-o, în speranța că se va termina toată nebunia asta dar nu prea a fost de acord. Ar putea face ceva proprietarul de drept al mașinii în afara de a merge în parcare și a-și lua mașina înapoi? Mulțumesc frumos pt toate lămuririle
Masina este sub sechestru în urma unor popriri. Când s'a făcut înțelegerea, mașina era nefuncționala, necesitând înlocuire motor. Respectivul a reparat'o între timp și nu a mai vrut sa o restituie. Contract nu exista, dar martori din ce știu sunt.

@Adalbert Gabriel Gazdovici
Mulțumesc frumos pentru răspuns. Dar anularea poliței RCA și ITP se poate face?
Bună ziua! În urma cu ceva timp, în schimbul unei sume de bani s'a lăsat garanție un autoturism împreună cu toate documentele mașinii. Nu s'a făcut nici un contract scris, persoanele în cauza se cunoșteau, iar când s'a dorit restituirea împrumutului, respectivul nu a mai dorit sa dea mașina înapoi. Acum bineînțeles că proprietarului ii vin amenzi de circulație și impozite de plătit. Mașina nu se poate scoate de la finanțe deoarece are sechestru și nici nu se poate radia neavând actele. Exista vreo cale de a recupera mașina sau măcar sa se transcrie în vreun fel?
Mulțumesc!
Bună ziua! Dacă s'a înstrăinat un autoturism pt care nu s-a eliberat cert fiscal, dar proprietarul actual circula fara rovinieta și asig, amenzile venind pe numele fostului proprietar, ce se poate face în cazul asta? Se poate recupera bunul?
Bună ziua! În cadrul unei succesiuni, se poate renunța doar in favoarea unuia dintre ceilalți moștenitori? In urma decesului unui var, am rămas ca moștenitori alți 5 veri. Eu pot renunța in favoarea unuia dintre cei rămași, sau eventual sa pun în locul meu moștenitoare pe fiica mea minora?
Am inteles. Mulțumesc frumos.
Bună ziua, am primit o Somație de la un birou judecătoresc pentru datoria de la banca, datorie care a fost deja transferată către o firma de recuperări. Ce pot face în acest caz, ținând cont că mi se cere efectuarea plății integrale a datoriei în 48 de ore ?
Va mulțumesc.