10 puncte! Un raspuns care m-ar fi ajutat la momentul respectiv. Deci altă lege nu există? Cel mai detaliat raspuns,chiar și cu deconectare! Cu respect!
Bună seara! Intrebarea mea este dacă pot cumula pensia cu salariul. Mentionez ca sunt angajat personal contractual, pompier, la o unitate rezervele statului din anul 2000si pe data de 19 09 2020 am primit decizia de pensionare pentru limită de vârstă, având 13ani de grupa 1 de muncă. Am 60 de ani neampliniti și de la casa de pensii mi s-a spus că pot cumula pensia cu salariul. De la unitatea la care lucrez mi s-a comunicat că în termen de 5 zile se desface contractul de muncă și dacă vreau să lucrez pot să mă prezint la concurs pentru a ocupa postul. Dacă există o lege pe care să mă bazez și mă puteți ajuta cu respect vă mulțumesc!!!
Bună ziua, Am ieșit la pensie la 59 de ani având grupa intai. Intrebarea mea este dacă pot cumula pensia cu salariul ,având în vedere că lucrez pompier la o intrepindere de stat,respectiv rezervele statului. Vă mulțumesc mult!
Buna seara! Tatal meu veteran de razboi , a decedat de patru ani. Potrivit noilor reglementari din aceasta lege,mama mea ca vaduva de veteran ar avea dreptul sa pimeasca despagubiri sau improprietariri ? Mentionez ca tata nu a avut proprietati in jud.Suceava unde este nascut si unde ar trebui facuta cererea daca domiciliul a fost in jud.Neamt. Va multumesc frumos!
Buna ziua! H G nr1/ 2017 se aplica tuturor categoriilor de angajati bugetari,adica sporurile vor fi separate de salariul de baza , respectiv 1450 lei plus sporuri?
Sunt angajat in ministerul de interne personal
auxiliar in functia de pompier pazic la o unitate a rezervelor de stat in Neamt. Retribuia mea de baza este de 768 lei plus sporurule aferente,(vehime 25%,conditii deosebite25%,in total1550 lei. dupa 35 de ani vechime voi avea pensie aferenta la 768 lei.Este normal,sau ce trebie sa fac sa mi castig drepturile salariale cu sporuruile langa salariul normal. Va multumesc frumos si multa sanatate!