doresc o persoana sa ma reprezinte in fata arhivelor nationale pentru reconstituire carte de munca pierduta in vederea alcatuirii dosar pentru pensie limita de virsta pensie
Doresc reconstituirea cartii de munca in vederea alcatuirii dosar de pensionare.
Am 63 de ani si 5 luni si sint femeie, si am lucrat in Romania in perioada comunista intre 1979 la 1989 si dupa aceea pina in 1991, 30 iunie. Am diploma de inginer de la Institutul Politechnic Bucuresti pentru studiu 5 ani la zi intre 1973 si 1978 cind am absolvit cu lucrare de diploma.
In prezent locuiesc in afara tarii si nu am posibilitatea sa caut in arhive
Doresc sfaturi si pe cineva sa ma reprezinte in cautarea in arhive.
Am lucrat la Centrul de Calcul al Ministerului Industriei Lemnului si materialelor de constructie de linga Gara de Nord in Bucuresti si la Centrul de Calcul al Institutului de Mecanica Fina de linga Obor. De asemenea doua luni la Braila la Combinatul de Hirtie
Va rog sa specificati in ce text de lege se specifica cotele mentionate in raspunsul dumneavoastra:
BUNURI REALIZATE IN TIMPUL CASATORIEI!
Sotul supravietuitor avea 5/8 si fiecare din cei 2 copii cate 3/16.
(Am vazut ca domnul avocat Kiritescu a mai specificat aceste cote si in alt raspuns)
Eu am primit raspuns ca se aplica doar 1/4 sotul si 3/8 fiecare copil. (conform legii 319/1944)
Initial Legea 10/2001 prevedea despagubiri pentru imobilele preluate abuziv de regimul comunist dar se limita la constructiile cu destinatia de locuinta.
Ulterior legea a fost schimbata si in forma ei actuala prevede despagubiri pentru toate constructiile aflate pe teren indiferent de destinatie.
La data notificarii initiale nu am avut la dispozitie toate informatiile necesare de la primarie,iar executorul judecatoresc a mentionat doar o mica extindere (20mp) pentru care aveam o copie dupa autorizatia de constructie.( consider ca a fost o eroare din partea lui sa limiteze cererea, iar mama mea care la acea data avea 79 de ani nu avea cunostiinte juridice sa observe eroarea !)
(este vorba de constructii care au fost demolate si cum arhivele raspind duoe ani sau zeci de ani .... !)
Aflind ca primaria vrea, in ciuda faptului ca la calculul despagubirilor conform legii modificate trebuie incluse toate cladirile aflate acolo la data nationalizarii, sa limiteze despagubirile si in loc de 600mp sa ia in calcul doar cei 20mp din notificarea initiala, am solicita asistenta excutorului judecatoresc care a formulat acea notificare.
Executorul judecatoresc a emis o modificare a notificarii explicind ca datele pe care le-a aflat ulterior aratau ca pe teren existau si alte constructii care trebuie incluse in calcul.
Intrebare ( de fapt este doar o singura intrebare , celelalte au caracter argumentativ):
Este modificarea la notificare un demers valabil si care trebuie luat in considerare cunoscind faptul ca notificarea initiala a fost in termen ?
Nu este normal sa se accepte actele care arata ca proprietatea a fost mai mare decit cea din notificare? mai ales ca atunci cind actele arata suprafete mai mici decit cele cerute in notificare calculul se face la suprefetele reduse ? ( deci datele din notificare se regleaza pentru a arata situatia reala !)
Exista o prevedere legala care cere ca modificarea, justificata de executorul judecatoresc in notificare modificata, sa fi fost inregistrata pina la data limita de depunere a notificarii initiale ?
(nu prea ar avea sens fiindca daca se putea depune in acest tremen atunci ar fi inlocuit modificarea initiala si deci nu mai erea nevoie de o modificare !!)
Legea s-a modificat. Nu este normal ca in acest caz sa se accepte si modificari ale notificarilor care sa corespunda situatiei schimbate prin noua lege?
Care sint cotele de mostenire de pe urma bunicii moarte din 1951. Mentionez ca la data decesului era casatorita cu doi copii. Atunci nu era promulgat Codul Familiei