avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1130 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Modificari la notificarile pentru Legea 10/2001
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Modificari la notificarile pentru Legea 10/2001

Initial Legea 10/2001 prevedea despagubiri pentru imobilele preluate abuziv de regimul comunist dar se limita la constructiile cu destinatia de locuinta.
Ulterior legea a fost schimbata si in forma ei actuala prevede despagubiri pentru toate constructiile aflate pe teren indiferent de destinatie.

La data notificarii initiale nu am avut la dispozitie toate informatiile necesare de la primarie,iar executorul judecatoresc a mentionat doar o mica extindere (20mp) pentru care aveam o copie dupa autorizatia de constructie.( consider ca a fost o eroare din partea lui sa limiteze cererea, iar mama mea care la acea data avea 79 de ani nu avea cunostiinte juridice sa observe eroarea !)
(este vorba de constructii care au fost demolate si cum arhivele raspind duoe ani sau zeci de ani .... !)

Aflind ca primaria vrea, in ciuda faptului ca la calculul despagubirilor conform legii modificate trebuie incluse toate cladirile aflate acolo la data nationalizarii, sa limiteze despagubirile si in loc de 600mp sa ia in calcul doar cei 20mp din notificarea initiala, am solicita asistenta excutorului judecatoresc care a formulat acea notificare.
Executorul judecatoresc a emis o modificare a notificarii explicind ca datele pe care le-a aflat ulterior aratau ca pe teren existau si alte constructii care trebuie incluse in calcul.

Intrebare ( de fapt este doar o singura intrebare , celelalte au caracter argumentativ):

Este modificarea la notificare un demers valabil si care trebuie luat in considerare cunoscind faptul ca notificarea initiala a fost in termen ?

Nu este normal sa se accepte actele care arata ca proprietatea a fost mai mare decit cea din notificare? mai ales ca atunci cind actele arata suprafete mai mici decit cele cerute in notificare calculul se face la suprefetele reduse ? ( deci datele din notificare se regleaza pentru a arata situatia reala !)

Exista o prevedere legala care cere ca modificarea, justificata de executorul judecatoresc in notificare modificata, sa fi fost inregistrata pina la data limita de depunere a notificarii initiale ?
(nu prea ar avea sens fiindca daca se putea depune in acest tremen atunci ar fi inlocuit modificarea initiala si deci nu mai erea nevoie de o modificare !!)

Legea s-a modificat. Nu este normal ca in acest caz sa se accepte si modificari ale notificarilor care sa corespunda situatiei schimbate prin noua lege?

Va mutumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: eraluca , utilizator 22:33, 6 Februarie 2017
ba da, si in aceasta situatie aveti la dispozitie chemarea in judecata a primariei daca nu accepta modificarile notificarii si nu tine cont de acestea
Va multumesc pentru sfat.
In cazul ca refuza in continuare am sa incerc sa va contactez.
Ultima modificare: Luni, 6 Februarie 2017
eraluca, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Precizare la notificare goldus goldus Ultimul amendament la legea 10/2001, a fost in anul 2005, an in care sa stipulat ca mostenitorii care nu au depus in timp util notificari privind retrocedari ... (vezi toată discuția)
Despagubiri constructii demolate, imobile preluate abuziv de catre stat lolo0112 lolo0112 ce demersuri trebuiesc facute pentru a obtine despagubiri pentru constructiile demolate dupa preluarea abuziva a imobilului de catre stat? (vezi toată discuția)
Notificare lent lent Am demolat o constructie aflata calcan la calcan cu locuinta unei vecine (pe hotar). Doresc in viitorul apropriat sa construiesc o locuinta in acea zona din ... (vezi toată discuția)