Buna ziua. Acum doi ani am vandut un teren constr. cu valoare sub 200.000. Acum intentionez sa vand o a doua parcela, deasemeni cu valoarea sub 200.000 lei. Daca anul viitor voi dori sa vand si ultima astfel de parcela, este posibil sa trebuiasca sa platesc TVA?
Este vorba de mama mea, nu a sotiei, (cum se intampla de obicei). Mama pleaca luni si ar putea transfera banii maine dar nu mai este timp si de donatie pentru ca necesita programare la notar si nu mai este timp. Ziua sotiei este luni. Nu tinem nimic musai, vrem doar sa fie cat mai legal si inatacabil. Incercam ca macar transferul sa fie cat mai aproape de ziua ei. Nu ne este insa clar care este succesiunea operatiilor, daca nu este necesar intai donatia si apoi transferul. Ca sa rezum, transferul banilor si actul de donatie trebuie facute simultan sau trebuie facute intr-o anumita ordine? Multumesc.
Buna ziua. Mama mea vrea sa-i faca cadou sotiei mele, de ziua ei, o suma putin mai mare decat 25000 ron (care am inteles ca nu ar necesita act autentic de donatie). Banii vor fi virati din contul mamei in cel al sotiei. Datorita faptului ca de ziua sotiei mama este plecata, nu se poate realiza actul notarial pana atunci. Se pot trimite in cont banii, urmand sa faca actul in 2 saptamani?
Buna ziua. Sotia mea va primi de ziua ei cadou o suma de bani prin transfer bancar. Ce ar trebui sa scrie la "detalii de plata" pentru a-i putea folosi la achizitionarea unei proprietati care sa nu fie bun comun? Este de ajuns mentiunea "cadou aniversare" sau este nevoie si de mentiunea "donatie" sau altceva?
Buna ziua. Fiul meu (21 ani) urmeaza cursurile unei scoli postliceale si este posibil sa dea si la facultate la vara.Este incadrat cu carte de munca 8 ore de aprox. 1 an. In conditiile in care el da bani in casa mamei lui pentru intretinere, eu mai trebuie sa platesc pensie alimentara?Multumesc.