Oameni buni, va rugam din suflet sa ne intelegeti ca avem mare nevoie de un raspuns la intrebarea noastra :
« Am dori sa stim cu cat se plateste un PRESEDINTE de asociatie si un CENZOR al aceleiasi asociatii, cu o singura scara de bloc, cu 4 etaje ( + parter), 20 apartamente …. din care, NUMAI 17 ocupate !! ? «
Am inteles ca cele 3 apartamente NE-ocupate nu influenteaza negocierea remunerarii celor doi ! OK !!!
Si promitem ca nu vom avansa cifrele oferite de Dv in nici o discutie cu cei doi dar, aceste cifre reprezinta o orientare in negocierea care va avea loc peste putin timp !!
Cine ar putea sa ne dea un raspuns, fara sa ne jigneasca, ii suntem profund indatorati !!!
Multumim, din suflet, persoanelor care ne pot scoate din aceasta dilema !!
Intrucit nu am primit un raspuns concret ba, dimpotriva, un DOMN ( ? ) foarte amabil ( ? ) mi-a spus, voalat, ca sunt retardata !!, va rog din suflet ca cineva binevoitor sa avanseze niste cifre-cifre !!! orientative pentru intrebarea adresata de proprietarii Asociatiei, astfel :
« Am dori sa stim cu cat se plateste un PRESEDINTE de asociatie si un CENZOR al aceleiasi asociatii, cu o singura scara de bloc, cu 4 etaje ( + parter), 20 apartamente …. din care, NUMAI 17 ocupate !! ?
Intrucat consideram ca intrebarile sunt clare = punctuale, am dori NUMAI avansarea unui cuantum pentru PRESEDINTE si pentru CENZOR !!!
Repetam : solicitam aceste cifre pentru a avea o orientare la negocierea remunerarii celor doi !!!!!!!
Cine crede ca face alergie la intrebari, sa se abtina de la a batjocori, gratuit, pe cineva si sa-si continue drumul !
Este trist ca unii, sub masca unei persoane binevoitoare, care vrea sa ajute ( ? ), dovedesc grave carente in intelegerea celuilalt si singura rezolvare adoptata de ei este bajocura !!!
Va doresc o seara frumoasa … ca a mea mi-a stricat-o deja !!!
Buna ziua,
Cu scuzele de rigoare, revenim cu aceeasi intrebare din 28.09.2024 … dar la care am primit mesajul :
MOTIVUL PENTRU CARE MESAJUL A FOST MODERAT"mesaj dublat"
Din dorinta de a complete cu noi detalii, am retrimis a doua zi acelasi mesaj, cu informatii suplimentare lamuritoare dar, solicitarea noastra a fost, se pare, blocata din acest motiv !
Imi cer scuze ca nu am stiut cum sa procedez si solicit, in numele proprietarilor Asociatiei noastre ,sa fie deblocat mesajul – pentru a beneficia, si noi, de sfaturile celor care sunt dispusi sa ni le ofere pentru a avea o baza de discutie la Adunarea Generala Extraordinara care se apropie !
Va multumim si, inca o data, iertare pentru greseala involuntara !
Am dori sa stim cu cat se plateste un presedinte de asociatie si un cenzor al aceleiasi asociatii, cu o singura scara de bloc, cu 4 etaje, 20 apartamente …. din care, NUMAI 17 ocupate !! ?
Deoarece urmeaza Adunarea Generală, proprietarii doresc cateva exemple ca sa aiba o idee asupra cuantumului remunerarii celor doi.
Astfel, vom avea un reper in momentul negocierilor..
Va multumim mult !!!
robert1958 a scris:
Potrivit art. 56 alin. 2 din legea nr. 19/2018,
„În caz de încetare a mandatului președintelui înainte de termen, comitetul executiv convoacă, în termen de 5 zile de la încetarea mandatului, o adunare generală pentru alegerea unui nou președinte”.
Asta trebuia să se întample la demisia președintelui acum 2 ani.
Pe de altă parte, chiar în exercitarea atribuțiilor de președinte în exercițiu, președiintele asociației nu ar fi putut să angajeze un administrator dacă nu ar fi fost mandatat anterior de adunarea generală potrivit art. 53 lit k din lege:
„( adunarea generală) mandatează președintele și comitetul executiv pentru angajarea și eliberarea din funcție a administratorului, cenzorului/comisiei de cenzori sau a altor angajați ori prestatori, în scopul administrării și bunei funcționări a condominiului”.
* NU este obligatoriu sa se emita o noua Sentinta judecatoreasca de Infiintare, cu noua administrație.
* NU se vor actualiza facturile cu furnizorii, cu noua administrație
=======================
Buna ziua,
Multumesc mult pentru raspunsul care clarifica dilemele de la acest moment !
Va doresc numai bine !!
Buna ziua,
Administratorul a fost instalat, ABUZIV !!! de către președintele demisionar-interimar și ne-am trezit cu administratorul în … ogradă, fara a se organiza Adunare Generala pentru ca proprietarii să fie informați și să-și dea acordul pentru noua formula de administrare !
În aceste condiții, acest administrator funcționează ILEGAL !! ????
Da, am inteles ca este obligatoriu sa se organizeze Adunare Generala !!
Dar repet nelămuririle :
* este obligatoriu sa se emita o noua Sentinta judecatoreasca de Infiintare, cu noua administrație ???
* se vor actualiza facturile cu furnizorii, cu noua administrație ???
Vă mulțumesc pentru răspuns !
Numai bine.
Va multumesc mult pentru raspuns !
Membrii comitetului executiv dorm in papuci, de cand au fost alesi ! Ei nu stiu nici macar ce reprezinta coloanele de pe listele de plata : cc inseamna COTA INDIVIZA, de ex. ; ei nu stiu ca apa citita de furnizor trebuie « sa bata » cu apa citita la fiecare apometru de pe casa scarii + diferente, etc, etc !! Sau, daca presedintele a consumat X mc, el nu trebuie sa apara cu X – 7 mc …. Pentru ca a fost si aceasta situatie : cand presedintele s-a scazut cu 1, 4 si chiar 7 mc de apa !!
Daca am incercat sa le explic celor din scara, … babeste, ca suntem furati la propriu (lista de plata difera față de documentele legate de consumurile noastre !), bietii oameni nu inteleg NIMIC si spun, … elegant, ca sunt batrani sau, mai grav, ca nu-i intereseaza ! Deci, nu sunt cooperanti, desi ce fac este spre binele lor !!!
Suntem o asociatie de proprietari cu o singura scara unde presedintele demisionar-interimar face legea … si teroarea ! La inceputul lunii martie 2024 a avut loc o caricatura de Adunare Generala si presedintele era beat-turta ! Abia se tinea pe picioare, abia vorbea !
I s-a ceut Sentinta de infiintare de cand a aparut un nou administrator dar presedintele nu a fost capabil sa dovedeasca legalitatea asociatiei !
Daca este obligatoriu de organizat Adunare Generala, fiind o alta administratie :
- se reiau formalitatile la Judecatorie ? = alta Sentinta de infiintare ??
- facturile cu furnizorii trebuie re-innoite, cu noua structura organizatorica ??
Cam atat, deocamdata si sper ca am fost, cât de cât, clara.
Toate bune.
Buna ziua,
Daca presedintele, administratorul si cenzorul si-au dat demisia, iar presedintele exercita, in continuare, de 2 ani, functia de presedinte demisionar-interimar :
* este obligatoriu sa se organizeze Adunare Generala ?
* este obligatoriu sa se emita o noua Sentinta judecatoreasca de Infiintare ?
* se vor actualiza facturile cu furnizorii ???
Va multumesc mult pentru raspuns la aceasta dilema care dureaza de 2 ani !!!
Numai bine.
Adam Grecu
Utilizator
" La cele scrise de dvs. am urmatoarele observatii de care trebuie sa tineti cont in efectuare urmatoarelor demersuri: ..................... "
Multumesc mult pentru clarificarea conditiilor de incadrare a personalului intr-o asociatie de proprietari dar si pentru sfaturi, de care voi tine cont in interventiile mele viitoare cu aceasta institutie, girata de proprietari.
O zi buna.
Doar prin justiție veti obtine ceea ce aveti dreptul în mod legal.
S-au înmulțit abuzurile în asociațiile de proprietari deoarece justitia se misca prea lent.
=======================================
Multumiri pentru raspuns.
Da, deja ne-am lovit de “zidul” facut de Judecatorie in jurul celor care incalca legea. Noi, in loc sa ne luptam cu cei care ne nedreptatesc / ne fura, trebuie sa ducem o lupta inegala cu SISTEMUL CARE II SUSTINE !
Oare unde se va ajunge in conditiile astea aberante ???
Numai bine.