avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Activitate liviu_m

Activitate liviu_m

Răspuns la discuția divort cu cantec
Sunt bilete cu care a plecat el in ianuarie. Avocatul paratei a venit la termen si a convns instanta ca nu arata clar ca el ar fi inca in spania. Cat despre casa cred ca este o problema de orgoliu, de nebbunia lui din cap, nu stiu.
Sunt bilete cu care a plecat el in ianuarie. Avocatul paratei a venit la termen si a convns instanta ca nu arata clar ca el ar fi inca in spania. Cat despre casa cred ca este o problema de orgoliu, de nebbunia lui din cap, nu stiu.
In acest proces il apar pe reclamant. Am considerat atunci ca biletele fiind nominale, ar fi suficiente si procura speciala care ma imputerniceste.
A doua problema o constituie faptul ca, omul asta vrea sa nu mai stea sotia lui in apartament iar singura solutie ar fi scoaterea la vanzare a acestuia si impartirea banilor. Dar cum obtin asta, e o alta poveste.
Reprezint intr-un proces de divort un barbat care este plecat in Spania la munca fara acte. Problema se pune ca singura mea justificare in instanta sunt biletele de avion iar instanta considera ca nu sunt suficiente. Ce dovezi pot aduce in instanta ca acest om este in Spania avand in vedere ca nu are nici un act acolo?
Hotararea mentionata in titlul subiectului avea ca obiect de reglementare contractul de antepriza. Era o masura de protectie impotriva abuzurilor savarsite de constructori. A fost abrogata prin HG 233/2004 iar in prezent nu stiu ce norma juridica contine reglementari in acest domeniu.
Răspuns la discuția succesiune urgent
Stiai tu scotianule ceva dar nu stii bine. Tutorele este oprit sa beneficieze prin donatie sau testament cand socotelile tutelei nu au fost incheiate. In cazul mostenirii legale, fiind frate cu defuncta nu exista nici o opreliste daca aceasta nu are descendenti (copii, nepoti, stranepoti) sau ascendenti privilegiati (parintii).
Spune-mi te rog in ce relatie de rudenie te afli cu tutorele?
Răspuns la discuția MALPRAXIS

Pai si daca eu am aflat abia acum ? dupa 3 ani ? asta inseamna ca legea nu pedepseste in nici un fel fapte de genul asta daca sesizarea nu sa facut inainte de 3 ani ? Doamne ....tara asta se duce rau in jos..

Ai o sansa pe dreptul comun. Vatamare corporala grava "pierderea unui simt sau a unui organ". Plingerea se adreseaza organelor in raza carora s-a savarsit infractiunea. In cadrul acestui proces va veti constitui parte civila, daca doriti despagubiri materiale.
Răspuns la discuția MALPRAXIS
Pe linga fiecare Autoritate da sanate publica exista o comisie de malpraxis insa termenul de sesizare a acesteia este de 3 ani de la data actului de malpraxis.
Intai se face o sesizare la aceasta comisie si numai dupa aceasta s-a pronuntat se apeleaza la instanta de judecata.
Răspuns la discuția Testament sau donatie?
Fratii, surorile si copiii acestora, clasa colateralilor privilegiati, nu sunt mostenitori rezarvatari, adica legea nu impune o cota (rezerva) care nu poate fi incalcata. Ei nu au dreptul de a ataca donatiile si nici testamentele.
Cu toate acestea, indiferent ce metoda alegeti (donatie, testament, contract) tot trebuie trecut pe la notar.
Discuție Sanctiuni
Am o nelamurire privind:
- sanctiunea neconstituirii asociatiei de proprietari in termenul prevazut de lege (act normativ care sa prevada)
- sanctiunea aplicata presedintelui asociatiei sau asociatiei insesi daca nu da raspuns in termenul de 5 zile la contestatia privind cota de intretinere
Mentionez ca nu am gasit nici un act normativ care sa cuprinda aceste sanctiuni.