As dorii sa știu să exista posibilitatea ca acești 2 indivizii să primească pedepse cu executare?
Este greu de spus asa ceva fara a se cunoaste dosarul/dosarele. Ce puteti dvs face, este sa solicitati daune materiale si morale,, pana la urma asta este ce va intereseaza mai mult decat sa ii vedeti dupa gratii (...cred)!!
Depinde cu care dintre ele, cea de urgentare la parchet si contestatia la instanta.
Buna ziua, dosarul poate dura ani chiar si 4-5 pana la solutionare in functie de aglomerarea organelor de urmarire penala. Aveti posibilitatea de a face o cerere de urgentare su o contestatie pentru durata procesului.
Buna ziua!
Acum 3 săptămâni am cumpărat o mașină de la un puști de 21 de ani,i-am dat banii pe ea,acum nu vrea sa îmi scoată contractul vânzare/cumpărare.
Am 3 martori și un video făcut că dovada+conversațiile cu el.
Cum îl pot acționa în instanță pentru aceasta cauza?
El îmi spune că a fost la poliție,dar el știe de ce.
1. Împotriva procesului-verbal de constatare a contravenției și de aplicare a sancțiunii se poate face plângere în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării acestuia.
Plângerea se depune la judecătoria în a cărei circumscripție a fost săvârșită contravenția.
2. În cazul în care contravenientul nu a achitat amenda în termen de 30 de zile de la rămânerea definitivă a sancțiunii și nu există posibilitatea executării silite, acesta va sesiza instanța în circumscripția căreia s-a săvârșit contravenția, în vederea înlocuirii amenzii cu sancțiunea prestării unei activități în folosul comunității, ținându-se seama, după caz, și de partea din amendă care a fost achitată.
În cazul în care contravenientul, citat de instanță, nu a achitat amenda în termenul prevăzut la alin. (1), instanța procedează la înlocuirea amenzii cu sancțiunea prestării unei activități în folosul comunității pe o durată maximă de 50 de ore, iar pentru minori începând cu vârsta de 16 ani, de 25 de ore.