avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Activitate c0sminvl

Activitate c0sminvl

Buna seara, se dă urmatoarea speța:
Soția lucreaza de 3 ani la actualul loc de munca , este însărcinată în 8 săptămâni,urmează sa primim adeverinta ce atesta starea ei și numărul de săptămâni pentru a anunța la locul de munca ,nu este intr-o relație tocmai ok la locul de munca fiindu-i "promisa" o retrogradare către un alt departament din firma mai prost plătit, odată ce anunță starea poate fi mutata pe un alt post modificandu-i veniturile salariale ?
Am inteles ca se poate face o notificare în baza adeverinței de la medicul specialist,ma puteți ajuta cu un model ?
Mulțumesc anticipat !
În concluzie termenul în care pot sa predau permisul s a majorat la 30 zile, din ceea ce înțeleg din alin 4, ok?

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

ART. 118 OUG 195/2002
(1) Împotriva procesului-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătoria în a cărei rază de competenţă a fost constatată fapta.
(2) Plângerea suspendă executarea amenzii şi a sancţiunii contravenţionale complementare dispuse prin procesul-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei de la data înregistrării la judecătoria prevăzută la alin. (1).
(3) Dovada înregistrării plângerii se prezintă de către contravenient, personal sau prin reprezentant legal, la unitatea de poliţie din care face parte agentul constatator. La data prezentării dovezii înregistrării plângerii, unitatea de poliţie din care face parte agentul constatator va efectua menţiunile în evidenţe şi va restitui permisul de conducere, reţinând dovada înlocuitoare.
(4) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce se reia în ziua următoare celei în care a fost predat permisul de conducere, dar nu mai târziu de 30 de zile de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei. Sancţiunea contravenţională complementară constând în suspendarea dreptului de a conduce îşi produce efectele fără îndeplinirea vreunei alte formalităţi.
(5) Predarea permisului de conducere de către contravenient se face personal, prin reprezentant legal sau prin servicii de curierat, cu aviz de primire, în termenul prevăzut la alin. (4), la serviciul/biroul poliţiei rutiere, care îl va înainta unităţii de poliţie care îl are în evidenţă.
(6) Se consideră îndeplinită obligaţia de predare a permisului de conducere şi în cazul în care documentul este transmis prin servicii de curierat, cu aviz de primire, în termenul prevăzut la alin. (4) la serviciul/biroul poliţiei rutiere. Data care se ia în considerare este data predării permisului către serviciul de curierat. Dovada înlocuitoare se eliberează la data prezentării titularului înăuntrul termenului de suspendare a dreptului de a conduce la serviciul/biroul poliţiei rutiere la care a înaintat permisul de conducere.
(7) În cazul în care contravenientul nu predă permisul de conducere în termenul prevăzut la alin. (4), durata de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se majorează de drept cu 30 de zile, fără îndeplinirea vreunei alte formalităţi.
(8) În sensul prezentului articol, prin serviciu al poliţiei rutiere se înţelege serviciul poliţiei rutiere din structura unui inspectorat judeţean de poliţie, Brigada Rutieră din cadrul Direcţiei Generale a Municipiului Bucureşti sau biroul de poliţie autostrăzi din cadrul Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale din structura Inspectoratului General al Poliţiei Române.



Bună ziua, am avut în proces pt depășirea vitezei încă din 2017, am pierdut la fond am facut apel, acum am pierdut și apelul hotărârea find definitiva din 08.01.2020
Am fost sa predau permisul iar cei de la biroul rutier mi au precizat căci termenul de 15 zile pentru a depune permisul s a majorat și la apel la 30 de zile de la data hotărârii definitive.
Nu știu ce sa cred și nu găsesc nicăieri legea care sa precizeze asa ceva.
Bună seara, vin și eu cu o intrebare
Am fost prins depășind viteza în localitate (107km), am făcut contestație, apel iar acum a fost data hotărârea definitiva, am pierdut procesul
Urmează cele 15 zile în care trebuie sa predau permisul
Pot beneficia de reducerea perioadei de suspendare de la 90 la 30 zile?
În prezent care sunt condițiile ce trebuie împlinite pentru a beneficia de reducere?
Bună seara , as dori să stiu stiu eu dacă se poate renunta la plângerea unui proces verbal de contravenție , mi.a fost reținut permisul , am facut contestație iar in timp ce se judecă am primit permisul inapoi si din nou permisul mi.a fost reținut tot pentru viteză , tot pentru aceeași perioadă (90 de zile ), mentionez că au trecut 6 luni intre sancțiuni, as vrea să știu dacă se poate să renunț la prima contestație la care nu am primit încă raspuns si să săvârsesc ambele pedepse in aceelasi timp , multumesc frumos , o seară plăcută!
Buna ziua , mi.a fost retinut permisul de conducere pentru depasirea vitezei in localitate.
Am depus contestatie iar avocatul meu mi.a spus ca va ataca faptul că la punctul d) a fost formulat " propun suspendarea dreptului de a conduce 90 zile conform..." deşi permisul mi-a fost retinut el pe loc , poate fi un motiv de nulitate ?
Se poate lua in calcul faptul ca aveam mentiuni datorită descrierii necorespunzătoare a locului săvârsirii faptei pentru a atrage nulitatea PVC dat fiind faptul că nu am fost instiințat ca am dreptul la mentiuni ? Sau faptul ca vroiam să declar că nu aveam viteza respectiva ?
Gheorghe Florin a scris:

Asta nu inseamna ca polițistul nu va adus la cunoștință dreptul de a face obiectiuni.
În ce constau obiectiunile ce ati dori sa le aduceti PV?


Agentul m-a silit să semnez , ca "să o terminam odata" fară a imi aduce la cunostința dreptul de a face obiectiuni
Obiectiunile pe care le aveam , erau ca nu aveam aceea viteză si doream verificarea aparatului cat si a agentului.
Păi la rubrica alte mentiuni nu este completat absolut nimic , nici ca nu am mentiuni nici că am.
Iar natura sanctionarii este depasirea vitezei in localitate .
Florin Cioca a scris:
Mulțumesc f
Buna ziua,
Puteti ataca in instanta PVC-ul la judecatoria in raza careia ati fost sanctionat.
1. Agentul constatator are obligatia de a va aduce la cunostinta faptul ca aveti dreptul la obiectiuni. El este obligat sa mentioneze pe PVC la rubrica respectiva daca nu ati avut obiectiuni.
2. Locul sarvarsirii faptei trebuie mentionat cat de exact este posibil. In situatia agentilor de circulatia nu putem vorbi de eroare intrucat aparatura de pe bord trebuie sa le indice locul savarsirii faptei.
3. Poate exista o diferenta intre data/locul savarsirii faptei si data/locul intocmirii lui, insa acest aspect trebuie mentionat in PVC.
Consider ca acel PVC poate fi anulat de instanta intrucat nu respecta prev OG 2/2001.