avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Activitate Florentin_Tache

Activitate Florentin_Tache

In perioada 1998-2012 am avut un contract de munca cu norma partiala (4 ore), suplimentar fata de contractul cu norma intreaga, pe care il aveam deja la ora respectiva. astfel incat acest contract de munca nu a fost inscris in Cartea de Munca depusa la angajatorul principal. La pensionare din aceasta perioada lucrata nu mi-a fost recunoscuta decat perioada 2003-2012, cea care era cuprinsa si in evidenta Revisal, in baza noii legislatii, care presupune schimbarea paradigmei de luare in considerare, plata tuturor contributiilor pentru fiecare loc de munca, desi la calculul pensiei, pentru perioada corespunzatoare noii paradigme, nu se ia in calcul in mod distinct aceasta perioada, ci doar se consemneaza venitul realizat. Asa este normal si corect?
Mulțumesc pentru solicitudine, cât și pentru lămurirea dată. Mă interesa în principiu, căci sunt mai multe detalii de luat în considerație. Bănuiam că refuzul/reticența au ceva la bază.
Am împrumutat pe cineva cu o sumă de bani, prin transfer bancar într-un cont de credit ipotecar al persoanei, iar persoana în cauză nu mai recunoaște împrumutul. Pot recupera în instanță datoria pe baza dovezii transferului bancar pe numele și în contul persoanei respective?
Testatorul face un testament cu titlu universal, cate 1/2 pentru fiecare, catre doi soti (unul dintre ei nepot de sora - la randul decedata inaintea testatorului - care insa decedeaza inaintea testatorului). Cei doi mostemotori testamentari au, la randul lor, doi copii. Testamentul mentioneaza ca testatorul nu are mostenitori rezervatari. Testatorului ii supravietuieste, in schimb, o sora. In aceste conditii, mostenirea revine in totalitate sotiei numita ca mostenitor testamentar, sau intra in discutia si sora testatorului si, daca da, in ce proportie?
Mai este valid un testament de mostenire in conditiile in care unul dintre cei 2 beneficiari desemnati a decedat inaintea titularului.
Este valid un testament la care mostenitorii testamentari sunt si singurii martori la intocmirea testamentului.