avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de mostenire testamentara vs. mostenire legala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de mostenire testamentara vs. mostenire legala

Testatorul face un testament cu titlu universal, cate 1/2 pentru fiecare, catre doi soti (unul dintre ei nepot de sora - la randul decedata inaintea testatorului - care insa decedeaza inaintea testatorului). Cei doi mostemotori testamentari au, la randul lor, doi copii. Testamentul mentioneaza ca testatorul nu are mostenitori rezervatari. Testatorului ii supravietuieste, in schimb, o sora. In aceste conditii, mostenirea revine in totalitate sotiei numita ca mostenitor testamentar, sau intra in discutia si sora testatorului si, daca da, in ce proportie?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 09:53, 3 Martie 2017
Intrucat legatarul cotei de 1/2 a decedat inaintea testatorului, legatul devine caduc asupra acestei cote si urmeaza a fi dobandita de sora testatorului.
Testamentul ramane valabil in privinta cotei de 1/2, apartinand celuilalt legatar in viata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament raul89 raul89 Buna seara. Supun atentiei dumneavoastra urmatorul text existent intr-un testament: \"testez lui x, totalitatea bunurilor mobile SAU imobile ce ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, exista un testament olograf pentru 2 nepoti;unul din ... stefan7002 stefan7002 Buna ziua, Exista un testament olograf pentru 2 nepoti;unul din ei a decedat inaintea testorului;ce se intimpla cu partea lui? revine mostenitorilor celui ... (vezi toată discuția)
Testamentar decedat xyz-xyz xyz-xyz O persoana care nu a fost casatorita niciodata, nu are copii dar are 4 frati a decedat. A lasat prin testament incheiat la notar toate bunurile unei nepoate si ... (vezi toată discuția)